Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 17:21

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0: Τήρησαν την παράδοση στο “Καπετάν Βασίλης”! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Η... παράδοση μίλησε χθες στο Διαβολίτσι στον αγώνα του ΑΟΔ με τον Απόλλωνα Καλαμάτας...

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα (0-0) στο “Καπετάν Βασίλης”, όπως συνηθίζουν να κάνουν εδώ και επτά χρόνια που κοντράρονται στην Α’ τοπική! Είναι χαρακτηριστικό πως από τη σεζόν 2012-13 που ο ΑΟΔ ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, έχει φιλοξενήσει σε επτά αγώνες τον Απόλλωνα και τα πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

Στις άλλες δύο αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το τρίποντο, με τον Απόλλωνα να αγνοεί το διπλό στο γήπεδο Διαβολιτσίου!

Ετσι λοιπόν φέτος, όπως και πέρυσι, δεν είχαμε σκορ μεταξύ ΑΟΔ και Απόλλωνα, ένα αποτέλεσμα που αφήνει σαφώς ικανοποιημένη την καλαματιανή ομάδα που έμεινε όρθια σε μια δύσκολη έδρα.

Ηταν ένα ντέρμπι με τα όλα του παρουσία 300 και πλέον θεατών στο γήπεδο “Καπετάν Βασίλης”, που σημαδεύτηκε από τη φάση του 93’ όταν ο Μπαστακός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε κάτω, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν πως πέρασε τη γραμμή!

Ηταν μια δύσκολη φάση που δεν μπορεί κανείς να είναι 100% σίγουρος για το αν ήταν γκολ ή όχι, ακόμη και αν δει το βίντεο του αγώνα!

Εμεινε όρθιος ο Απόλλωνας

Κατά τα άλλα το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην... έγινε ποτέ, αφού οι φάσεις και οι συγκινήσεις απουσίαζαν, όμως στο δεύτερο η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα ήταν σαφώς ανώτερη και βάσει εικόνας αγώνα και ευκαιριών δικαιούνταν ένα γκολ.

Ο Απόλλωνας έδειξε πως είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με πολλά τρεξίματα και καλή τακτική και πως είναι σε θέση να κάνει φέτος πρωταθλητισμό!

Πλέον οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι μαζί με την Ανδρούσα και τον Τσικλητήρα μοιράζονται την πρώτη θέση με 7 βαθμούς!

Ανούσιο και χωρίς φάσεις το α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε σε παιχνίδι στρατηγικής από τους δύο προπονητές, Κώστα Παλαμάρα και Τάκη Σακελλαρόπουλο, με πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, αρκετές διακοπές για φάουλ, με τις φάσεις να απουσιάζουν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν την υπεροχή στο πρώτο 10λεπτο, όμως στη συνέχεια οι ασπρόμαυροι ισορρόπησαν και έβγαλαν το ημίχρονο δίχως να κινδυνεύσουν.

Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου σημειώθηκε στο 35’ με τον Τσουλάκο να σεντράρει και τον Αλεξόπουλο να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Πίεσαν στο δεύτερο οι γηπεδούχοι

Στο δεύτερο μέρος ο Παλαμάρας έβαλε στο ματς τον Κάνιστρα αντί του Κανελλόπουλου και ο ΑΟΔ μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι.

Στο 47’ ο Λιόλιος έκανε τη σέντρα με τον Ζάκκα να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Γιακουμή να αποκρούει... Η μπάλα έφτασε στον Πιτσιλή που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Περιβολάρης έβαλε την κόντρα σώζοντας την ομάδα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Στραβάκο,

ο Πιτσιλής μπήκε κατά μέτωπο αλλά πριν βγει τετ α τετ τον πρόλαβε ο Περιβολάρης και χάθηκε η ευκαιρία.

Ο ΑΟΔ συνέχισε να πιέζει και στο 62’ ο Ζάκκας από δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Κουλόπουλο που έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να βγαίνει κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για το Διαβολίτσι στο 70’ όταν μετά από φάση διαρκείας,

ο Ζάκκας έστρωσε για τον Κάνιστρα που σούταρε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να κρατήσουν πιο πολύ μπάλα στα πόδια τους με τους Κουντάνη και Μανωλόπουλο να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Στο 91’ μάλιστα το χτύπημα φάουλ του Κουντάνη έστειλε την μπάλα μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 93’ η φάση του αγώνα με Μπαστακό

Στο 93’ έγινε η φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Διαβολιτσίου... Ο Κάνιστρας εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι ένα κόρνερ, ο Μπαστακός πήρε τη γυριστή κεφαλιά με τον Γιακουμή να διώχνει με τα ακροδάκτυλα, την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να πέφτει στο έδαφος και τους αμυντικούς να την απομακρύνουν.

Παίκτες και πάγκος του ΑΟΔ φώναξαν έντονα για γκολ προς τον α’ βοηθό  κ. Τσοπανάκη και τον κ. Ψηλοπαναγιώτη, όμως ο έμπειρος βοηθός έμεινε στη θέση του θεωρώντας πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Ηταν ξαναλέμε μια πολύ δύσκολη φάση που κανείς αν δεν ήταν δίπλα δεν μπορούσε να πει αν πάρθηκε η σωστή απόφαση...

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Τσοπανάκη και Αντωνόπουλου, με τον πρώτο να ελέγχεται για τη φάση του 93’.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Λιόλιος, Μπαστακός, Μπαλόπουλος, Κρεμύδας, Πιτσιλής (62’ Σταματελόπουλος), Τζανετέας, Ζάκκας (73’ Τσουκαλάς), Κουλόπουλος, Κανελλόπουλος (46’ Κάνιστρας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τρικουράκης (65’ Βασιλόπουλος), Μανωλόπουλος, Μπάκας (81’ λ. τρ. Κουτσουρόπουλος), Δ. Τσουλάκος, Αλεξόπουλος.