Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 19:19

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-2: Στο β’ ημίχρονο ήρθε το σπουδαίο διπλό (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-2: Στο β’ ημίχρονο ήρθε το σπουδαίο διπλό (φωτό)

 

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Πανθουριακός, που επικράτησε με 2-0 της νεοφώτιστης Α.Ε. Μάνης το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων).

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται η ομάδα της Θουρίας, η οποία μετά την εντός έδρας νίκη της, το περασμένο Σάββατο επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας, προχθές κατάφερε με γκολ που σημείωσε στην επανάληψη να φτάσει στη δεύτερη σερί νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα της στο παιχνίδι δεν ήταν και το ιδανικό, αφού χρειάστηκε να περάσει το πρώτο τέταρτο για να βρει τα πατήματα της. Στη συνέχεια και αφού άρχισε σταδιακά να βρίσκει το ρυθμό της, ανέβασε την απόδοση της και σιγά-σιγά έφτανε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Βέβαια η μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε ήταν στο 31’ όπου λίγο έλειψε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ. Οι προσπάθειες της καρποφόρησαν στις αρχές του β’ ημιχρόνου διάστημα στο οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι κυριάρχησε, ήταν άλλη ομάδα, από αυτή που έδειξε στο α’ ημίχρονο και δίκαια έφτασε στην επικράτηση.

Η ομάδα της Μάνης, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 10 λεπτά σχεδόν είχε δύο καλές στιγμές για γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Από εκεί και πέρα δεν έδειξε πολλά πράγματα, ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και η απόδοση των παικτών του Πανθουριακού, οι οποίοι, όπως προαναφέραμε μετά το 15λεπτο, ανέβασαν απόδοση και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να έχουν βλέψεις για διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος.

Η ομάδα της Μάνης είχε και μία απώλεια, καθώς μόλις στο 5ό λεπτό, τραυματίστηκε στον αστράγαλο (υποτροπή στο αριστερό πόδι) ο Π. Πουλάκος και αντικαταστάθηκε από τον Πιχιγιόνι.

Φάσεις - γκολ

Στο 11' ο Κ. Πουλάκος μετά από σέντρα βρέθηκε σε θέση βολής από τη μικρή περιοχή, αλλά πριν σουτάρει, πρόλαβε ο Κοστρίβας και του πήρε την μπάλα, γλιτώνοντας την ομάδα του από πιθανό γκολ. Στο 31' μπροστινή μπαλιά του Μουστάκα για τον Μερκούρη, αυτός σούταρε αμέσως, όμως ο Καστριτσέας που επιχείρησε έξοδο, κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μουστάκα, που σούταρε από μακριά και ο Βαβαρούτσος που ήταν στην αριστερή γωνία της εστίας του, την απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 49' γύρισμα του Φωτιάδη σε Μπιτσάνη, αυτός από το ύψος του πέναλτι σχεδόν σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Καστριτσέας. Στο 50' σέντρα του Ι. Χελά ο Κ. Πουλάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 53' ο Φωτιάδης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πιχιγιόνι και αμέσως ο διαιτητής Κουτσαναστάσης σφύριξε το πέναλτι. Ο Φωτιάδης το εκτέλεσε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καστριτσέα και έκανε το 0-1. Στο 74' ο Μωραγιάννης μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Στύλα και σούταρε διαγώνια με την εξωτερική πλευρά του ποδιού του, όμως ο Καστριτσέας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ. Στο 89’ ο Μπεγέτης έκανε τη συρτή μπροστινή μπαλιά για τον Γ. Χατζηπαναγιώτη, ο Σταθάς που είχε βγει από την εστία του, πρόλαβε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο, έτσι σούταρε συρτά και η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Σταθάς κτύπησε στην επαφή που είχε με τον αντίπαλο του και πήρε το φάουλ. Στο 92’ μετά από συνδυασμό του Καράμπελα με τον Μπιτσάνης, αυτός με το τακουνάκι, “έστρωσε” την μπάλα στον πρώτο ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Καστριτσέα και πέτυχε το τελικό 0-2.

Στο 2' σέντρα του Μερκούρη για τον Φωτιάδη, αυτός υπό πίεση αμυντικού έκανε το σουτ από κοντά και έστειλε την μπάλα άουτ, πολύ ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 9' σουτ του Μιχαλέα από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Σταθά. Στο 48' κόρνερ του Μουστάκα στο β' δοκάρι ο Καράμπελας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 51' ο Μουστάκας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καστριτσέα με σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66' σέντρα του Σπυρέα στην περιοχή για τους Ι. Χελά και Κ. Πουλάκο, όμως ήταν δυνατή και κατέληξε άουτ. Στο 90’ ο Δουρούμης με φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Σταθά, ο οποίος πρόλαβε να μπλοκάρει, μπροστά από τους Ι. Χελά και Βαβαρούτσο, που είχε προωθηθεί.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Σπυρέας (72' Γ. Χατζηπαναγιώτης), Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Μπεγέτης, Δουρούμης, Ε. Χελάς, Π. Πουλάκος (5' λ.τρ. Πιχιγιόνι), Μιχαλέας (68 Στύλα), Κ. Πουλάκος, Ι. Χελάς.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Ζαφειρόπουλος, Κοστρίβας, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας, Ξεροβάσιλας (72' Μωραγιάννης), Μουστάκας (87’ Κανανάι), Μπιτσάνης, Φωτιάδης (93’ Πικιός), Μερκούρης.