Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018 18:52

Κόκκαλης: "Από το 2010 δεν έχω καμία σχέση με το Γ. Καραϊσκάκης"

Γράφτηκε από τον
Κόκκαλης: "Από το 2010 δεν έχω καμία σχέση με το Γ. Καραϊσκάκης"

Ο Σωκράτης Κόκκαλης με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι από τον Δεκέμβριο του 2010 ο ίδιος έχει υπογράψει τα συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών του στην "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε." και οι διαπραγματεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τις τράπεζες καθυστερούν τη μεταβίβαση.

O Σωκράτης Κόκκαλης με ανακοίνωσε που εξέδωσε θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτησία της εταιρείας "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε." που έχει στον έλεγχο της το γήπεδο του Ολυμπιακού.

Όπως τονίζει από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα και έχει πληρώσει τον φόρο που αναλογούσε για να μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του, που αντιστοιχούν στο 50% του συνόλου, στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όσο για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης υποστήριξε πως αυτή οφείλεται στις διαπραγματεύσεις της πλευράς Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες που μάλιστα γίνονται ερήμην του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη:

«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12/2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Πηγή: sport24.gr