Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 14:25

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρεμιέρα εντός με Ζάκυνθο για τις Κ 14 και Κ 16

Γράφτηκε από τον

 

Τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους έμαθαν την Τρίτη οι μικτές ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την α’ φάση των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων για τις κατηγορίες Κ 14 και Κ 16.

Τα πρωταθλήματα των μικτών θα λέγονται από φέτος Κ 14 (αυτό των παίδων) και Κ 16 (αυτό των νέων). Η Μεσσηνία τοποθετήθηκε στον 9ο όμιλο (13 συνολικά οι όμιλοι) μαζί με τις Ζάκυνθο, Κεφαλληνιά/Ιθάκη και Ηλεία. Στην πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου οι μεσσηνιακές ομάδες θα υποδεχτούν αυτές τις Ζακύνθου και στη συνέχεια θα δώσουν τρία σειρά εκτός έδρας ματς με Κεφαλλονιά/ Ιθάκη, Ηλεία και Ζάκυνθο. Την πέμπτη αγωνιστική και την 6η θα παίξουν στην Καλαμάτα με Κεφαλλονιά και Ηλεία, αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι αγώνες της πρώτης φάσης είναι διπλοί για τους δώδεκα (12) ομίλους, και μονοί για τον 13ο όμιλο (Νήσων).

Ο τρόπος διεξαγωγής

Στη 2η φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σύνολο είκοσι έξι (26) ομάδες. Οι είκοσι έξι ομάδες που θα προκριθούν στην 2η Φάση θα χωριστούν σε δύο ζώνες Βορράς και Νότος με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής: Η ζώνη του Βορρά θα περιλαμβάνει τους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όμιλο, ενώ η ζώνη το Νότου θα περιλαμβάνει τους 7ο, 8ο, 9ο,10ο και 11ο όμιλο. Οι δύο ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 1η φάση στο 12ο και 13ο όμιλο, θα προκριθούν στη 3η φάση της διοργάνωσης άνευ αγώνων. Επίσης άνευ αγώνων θα προκριθούν στη 3η φάση δύο ομάδες από έναν όμιλο που θα προκύψουν στη διαδικασία της κλήρωσης, βάζοντας στην κληρωτίδα και τους 11 ομίλους για να εξαιρεθεί ένας.

Οι υπόλοιπες είκοσι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση, σε μονούς αγώνες και γηπεδούχες θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους στην 1η φάση δεν θα κληρωθούν να αγωνιστούν με τον δεύτερο του ιδίου ομίλου. Στην 3η φάση θα προκριθούν οι δέκα νικήτριες ομάδες από την 2η φάση και οι έξι ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνων. Σύνολο δεκαέξι ομάδες. Οι δεκαέξι ομάδες που θα προκύψουν στην 3η φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή. Οι οκτώ ομάδες που θα προκύψουν στην 4η φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

Στην 5η φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της

4ης φάσης, θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. η οποία θα οριστεί από την Επιτροπή και

θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες, (ημιτελικός και τελικός) κάθε πρωταθλήματος, καθώς και οι αγώνες για την 3η και 4η θέση.

Για την κατηγορία Κ14 θα πραγματοποιηθεί ένα τελικό τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα Κ14 της ένωσης τους. Στο εν λόγω τουρνουά θα γίνει η τελική προεπιλογή ποδοσφαιριστών για την Εθνική Ομάδα Κ15.

Tο πρόγραμμα των αγώνων του 9ου ομίλου

1η αγωνιστική – 31 Οκτωβρίου

ΕΠΣ Μεσσηνίας – ΕΠΣ Ζακύνθου

ΕΠΣ Ηλείας – ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης

2η αγωνιστική – 21 Νοεμβρίου

ΕΠΣ Ζακύνθου- ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης - ΕΠΣ Μεσσηνίας

3η αγωνιστική – 12 Δεκεμβρίου

ΕΠΣ Ηλείας – ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΕΠΣ Ζακύνθου - ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης

4η αγωνιστική – 4 Ιανουαρίου

ΕΠΣ Ζακύνθου - ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης - ΕΠΣ Ηλείας

5η αγωνιστική – 25 Ιανουαρίου

ΕΠΣ Ηλείας - ΕΠΣ Ζακύνθου

ΕΠΣ Μεσσηνίας - ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης

6η αγωνιστική – 13 Φεβρουαρίου

ΕΠΣ Μεσσηνίας – ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης - ΕΠΣ Ζακύνθου

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ