Κυριακή, 12 Ιανουάριος 2014 21:42

Επέστρεψε στις νίκες ο Εθνικός Μελιγαλά, 1-0 τον Τσικλητήρα Πύλου

Γράφτηκε από τον

Την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας διατήρησε ο Εθνικός Μελιγαλά που μπορεί να αγχώθηκε αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας το Σάββατο τον Τσικλητήρα Πύλου με 1-0.

Μια νίκη που χαρακτηρίζεται δίκαιη με βάσει τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων στα 90 λεπτά, μιας και οι γηπεδούχοι μετά από ένα ανιαρό πρώτο μέρος στο δεύτερο πάτησαν… γκάζι και έψαξαν με πολλούς τρόπους το γκολ. Τελικά αυτό ήρθε από μία στημένη φάση και συγκεκριμένα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίκου Εμμανουήλ στο 64’.
Ετσι ο Εθνικός άφησε πίσω του την… εκτός προγράμματος ήττα στα Αρφαρά και έδειξε ικανός να μείνει στο… κόλπο του τίτλου. Οσο για την ομάδα της Πύλου αυτή γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από επτά αγωνιστικές, πληρώνοντας το μέτριο δεύτερο ημίχρονο που έκανε.
Ο Τσικλητήρας στο πρώτο ήταν αρκετά καλός, έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Μίντζηρα και μπροστά ήταν απειλητικός με τους δραστήριους Πλατάκη και Δούνια. Βέβαια «καθαρές» φάσεις για γκολ δεν έβγαλε, ενώ στο δεύτερο μέρος η απόδοση του έπεσε και έχοντας καθαρά παθητικό ρόλο, δέχθηκε το γκολ και ύστερα δεν είχε τον τρόπο να αντιδράσει. Σίγουρα όμως αυτή η ήττα στην έδρα μιας ομάδας που πάει… αποδεδειγμένα για πρωτάθλημα, δεν σβήνει την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει στον πρώτο γύρο η νεοφώτιστη (μην το ξεχνάμε αυτό) ομάδα.

Μοιρασμένο το
πρώτο ημίχρονο

Στο γήπεδο του Μελιγαλά βρέθηκαν 200 περίπου θεατές, με τους 100 Πυλιώτες να κερδίζουν δίχως αμφιβολία τη μάχη της εξέδρας.
Επίσης να σημειώσουμε πως ντεμπούτο έκανε με τον Εθνικό ο Οθωνας Εμμανουήλ και με την Πύλο ο Αλμπερτ Σεφεράσι, δύο παίκτες που αποκτήθηκαν πριν λίγες ημέρες. Στο 5’ μετά από βαθιά μπαλιά ο Κουλόπουλος κέρδισε την μπάλα βάζοντας και το χέρι του και στη συνέχεια ενώ έμπαινε στην περιοχή κρατήθηκε από τον Γερμάνη που τον έριξε στο έδαφος… Ο διαιτητής Αλεξέας δεν έδωσε τίποτα,
αν και θα έπρεπε να σημειώσει το χέρι στην αρχή της φάσης…
Αφού δεν το έδωσε όμως εν συνεχεία υπάρχει περίπτωση πέναλτι
αφού ο επιθετικός της Πύλου μόλις είχε μπει στη μεγάλη περιοχή και «γκρεμίστηκε» από τον αντίπαλο αμυντικό. Στο 9’ μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Πλατάκη, ο Παπαγεωργίου πήδηξε ψηλότερα από όλους όμως κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της και να θυμίζει λίγο την εμφάνιση των Αρφαρών πριν μία εβδομάδα. Στο 32’ πάντως οι «κυανόλευκοι» έχασαν κλασική ευκαιρία όταν από σέντρα του Δικαίου και σύγχυση στην περιοχή ο Τσώνης βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και σούταρε με τον Μίντζηρα να αποκρούει εις διπλούν και να αποσοβεί ένα σίγουρο γκολ! Στο 41’ ο Καραπετιάν έδωσε στο Στρατή που άφησε έξυπνα τη μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Τσώνη που σούταρε ψηλά άουτ

Πάτησε… γκάζι στο
β’ μέρος ο Εθνικός

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Κλάδη οπισθοχώρησε με τον Εθνικό να κερδίζει μέτρα και να ψάχνει το γκολ κυρίως από τα πλάγια με το… δαιμόνιο Στρατή. Στο 58’ ο Στρατής μετά από ατομική ενέργεια έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντούζια τροφοδότησε τον Καραπετιάν που από πλάγια θέση σούταρε ψηλά άουτ. Τελικά η υπεροχή της ομάδας του Μελιγαλά καρποφόρησε στο 64’ όταν ο
Ν. Εμμανουήλ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ 8 περίπου μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μίντζηρα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως δεν υπήρχε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ (το κέρδισε ο Καραπετιάν από τον Κωστόπουλο), όμως παράβαση φάνηκε να υπάρχει και το μόνο υπερβολικό ήταν η κίτρινη κάρτα που δόθηκε στον αμυντικό του Τσικλητήρα.

Κράτησε χωρίς
πρόβλημα το σκορ

Μετά το γκολ ο Τσικλητήρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατάκη, ο Μητσέας δεν μπλόκαρε την μπάλα με τον Διακουμή να πιάνει υπό πίεση την κεφαλιά και τον γκολκίπερ του Εθνικού να διορθώνει το λάθος του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό με την ομάδα της Πύλου να έχει μία φλύαρη υπεροχή. Ο Εθνικός ήταν πιο επικίνδυνος και έχασε δύο καλές ευκαιρίες προς το τέλος για να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Στο 88’ ο Μουρούσιας έδωσε στο Ν. Εμμανουήλ που σούταρε, όμως ο Μίντζηρας του είπε «όχι». Στο 90’ ο Ν. Εμμανουήλ έδωσε κάθετα στον Στρατή που δοκίμασε το πόδι του όμως και πάλι ο Μίντζηρας ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Ν. Εμμανουήλ, Στρατής, Ο. Εμμανουήλ και Τσώνης, ενώ από την Πύλο ξεχώρισαν οι Πλατάκης, αν και πολλές φορές ενεργούσε ατομιστικά, και ο Πανταζόπουλος.
Δεν απέφυγε τα λάθη εκατέρωθεν ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας,
αλλά δεν επηρέασε με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα,
ενώ καλύτερα τα πήγαν οι βοηθοί Καστανάς και Τσίρμπας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μητσέας, Μαραβέλας, Γερμάνης (23 λ. τρ. Τσώνης), Δικαίος, Κανελλόπουλος, Ντούζια, Ο. Εμμανουήλ,
Ν. Εμμανουήλ, Στρατής, Μουρούσιας (92’ Θανόπουλος), Καραπετιάν (73’ Λάγιος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Τσώνης, Βιδάκης, Παπαγεωργίου, Κωστόπουλος, Πανταζόπουλος, Δούνιας, Μπουντάς, Πλατάκης, Κουλόπουλος (77’ Σεφεράσι), Διακουμής.