Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 13:35

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 1-1: Πήρε τον πρώτο βαθμό, μπορούσε τη νίκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τον πρώτο βαθμό στο σακούλι στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έβαλε χθες ο Πάμισος, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την αήττητη Ερμιονίδα, η οποία μέχρι χθες δεν είχε δεχτεί γκολ.

Η ομάδα της Μεσσήνης βρέθηκε για 4ο σερί ματς να κυνηγά το σκορ, αλλά αυτή τη φορά απέφυγε την ήττα και βάση της εικόνας και των ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, άξιζε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η Ερμιονίδα προηγήθηκε στο 25’ με τον Μακρίδη, αλλά ο Σαραντόπουλος απάντησε στο 55’ και στη συνέχεια έχασε τέσσερις ευκαιρίες (!) για να κάνει ο Πάμισος την ολική ανατροπή στο ματς.

Η καλύτερη εμφάνιση με Τασιόπουλο στον πάγκο

Ο Πάμισος έκανε με διαφορά την καλύτερη φετινή εμφάνιση, έχοντας στον πάγκο τον Ευτύχη Τασιόπουλο, μετά την παραίτηση του Νίκου Κακαλέτρη. Ο έμπειρος γυμναστής που είναι κάτοχος UEFA B’ ανέλαβε σ’ ένα κρίσιμο ματς να κοουτσάρει την ομάδα, που έβγαλε σφυγμό και ήταν βελτιωμένη, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά έδειξε πάλι αδυναμίες και στο διάστημα 25-45’ κινδύνεψε με δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η 4η στη βαθμολογία Ερμιονίδα δεν είχε ούτε ευκαιρία, την ώρα που ο Πάμισος εκτός από το γκολ, μέτρησε πέντε ευκαιρίες.

Η μεσσηνιακή ομάδα είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι μετά το 25’ έπεσε η απόδοση της και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πολύ εύκολα περιοχή και απειλούσαν την εστία του Τσάμη.

Δυνατό ξεκίνημα με εκατέρωθεν φάσεις

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημα αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Ερμιονίδα έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 8’ με τον Καλογιάννη και ο Πάμισος απάντησε στο 13’ με τη κεφαλιά του Μωράκη (από κόρνερ του Ρήγα), που ήταν όμως αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Στο 14’ ο Δοδοντσάκης έκοψε σωτήρια τον Καλογιάννη, που ετοιμάζονταν να πλασάρει απέναντι στον Τσάμη.

Στην επόμενη φάση ο Ρήγας δεν βρήκε στόχο με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στο 17’ η συνεργασία των Μπουεμπέ – Σέγκμπια μέσα στην περιοχή, έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής, αλλά το κοντινό σουτ τπέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 21’ από σέντρα του Τριμπόνια, η μπάλα έφθασε στον αμαρκάριστο Πούτση, που σούταρε μέσα από την περιοχή για να πέσει και να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία ο Τσάμης.

0-1 και... καθίζηση

Το γκολ ήρθε τελικά στο 25’ από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ο Μακρίδης από κάθετη πάσα του Καλογιάννη βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσάμη και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ για το 0-1.

Η Ερμιονίδα με σκορ, ψυχολογία υπέρ της, κυριάρχησε και άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Μακρίδη στο 30’ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Τσάμης έδιωξε με το πόδι το σουτ του αντίπαλου επιθετικού.

Στο 40’ ο Μακρίδης και πάλι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, που έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία στο 43’, με τον Κασαπίδη από δεξιά να περνά τρεις αντιπάλους, και να πασάρει μέσα στην περιοχή στον Τριμπόνια που σούταρε, αλλά ο Μπριλάκης έσωσε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Μόνο Πάμισος στο β’ μέρος

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Αριστομενόπουλος πήρε τη θέση του Μπουεμπέ και στο 60’ ο στρατευμένος Παπαδόπουλος τη θέση του Κατσιβαρδέα. Οι αλλαγές άλλαξαν την εικόνα του Παμίσου, που πήρε ψυχολογία από τη γρήγορη ισοφάριση (55’) και πίεζε συνεχώς για το γκολ της νίκης. Το 1-1 ήρθε έπειτα από ωραίες ενέργειες του προωθημένου Δοδοντσάκη και του Σέγκμπια που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και πάσαρε στον Σαραντόπουλο, που περίμενε την μπάλα για να τη... στείλει στα δίχτυα.

Σκόρερ και... μοιραίος

Ο Νησιώτης μεσοεπιθετικός πέτυχε χθες το πρώτο του φετινό γκολ, αλλά θα μπορούσε να είχε μεγαλώσει τον προσωπικό του λογαριασμό.

Τρία λεπτά μετά το 1-1 έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά προτίμησε αντί να πασάρει στον Ντεναγιέρ να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς. Στο 69’ το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι και στο 80’ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Αλευρά.

Ο Σαραντόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ερμιονίδας και στο 85’, αλλά αυτή τη φορά υπό την πίεση του Μπιμπισίδη και σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Ιδια κατάληξη είχε και ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παπαδόπουλου στο 61’. Ετσι το 1-1 παρέμεινε με τους φίλους των γηπεδούχων να χειροκροτούν στο φινάλε αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Παμίσου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τσάμης, Ντεναγιέρ, Ηλιόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Μωράκης, Κατσιβαρδέας (60’ Παπαδόπουλος), Ρήγας (77’ Βλάχος), Σέγκμπια (79’ λ.τρ. Πορρής), Σαραντόπουλος, Μπουεμπέ (46’ Αριστομενόπουλος).

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Αλευράς, Κασαπίδης, Σαμαράς, Τζιέρης, Μπιμπισίδης, Κορνελάτος, Τριμπόνιας (79’ Αρβανιτάκης), Γεωργακόπουλος (61’ Τρέσα), Μακρίδης, Καλογιάννης, Πούτση.