Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 15:28

Πρωταθλήτρια χειμώνα με ανατροπή η Κυπαρισσία νίκησε 2-1 στο Τριφυλιακό ντέρμπι τον Τέλλο Αγρα

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλήτρια χειμώνα με ανατροπή η Κυπαρισσία νίκησε 2-1 στο Τριφυλιακό ντέρμπι τον Τέλλο Αγρα

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα με… ανατροπή κατέκτησε η Κυπαρισσία που έκαμψε με 2-1 την αντίσταση που πολύ καλού Τέλλου Αγρα, σε ένα Τριφυλιακό ντέρμπι με πάθος, ένταση και πολύ κόσμο στην εξέδρα.

Ηταν ένα "γεμάτο" ματς με τον ΑΟΚ να ανεβάσει στροφές στο δεύτερο μέρος και να γυρίζει το εις βάρος του 0-1 χάρις σε δύο γκολ του Παναγόπουλου και του Μιτρόφ.
Ο Αγρας στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, παίζοντας σαν μεγάλη ομάδα στην Κυπαρισσία, δίχως δηλαδή σκοπιμότητες και αντιποδόσφαιρο. Μάλιστα προηγήθηκε με τον Κολεζνιτσένκο, ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος (το οποίο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ) και εν τέλει έχασε στις λεπτομέρειες, έχοντας δύο κλασικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει.
Ετσι η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου διατήρησε για μία ακόμη αγωνιστική την πρώτη θέση στη βαθμολογία και ελπίζει πως εκτός από τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα θα κατακτήσει και το… κανονικό πρωτάθλημα στα τέλη Απριλίου.

Πολλά παράπονα από
τους Γαργαλιανιώτες

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τέλλος Αγρας έμεινε με πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Ψηλοπαναγιώτη και σε ορισμένες περιπτώσεις είχε δίκιο… Στο γκολ του Κολεζνιτσένκο που ακυρώθηκε (θα γινόταν το 0-2) ο καλαματιανός ρέφερι εξάντλησε την αυστηρότητα του, μιας και το σπρώξιμο του επιθετικού του Αγρα είναι από αυτά που γίνονται δεκάδες σε κάθε ματς. Επίσης η Κυπαρισσία λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι (το έχασε ο Μιτρόφ) με τον Τσώλη να φαίνεται πως βρίσκει πρώτα την μπάλα και μετά τα πόδια του Μανδραπήλια, χωρίς πάντως να είμαστε κατηγορηματικοί από τη θέση που βρισκόμασταν.
Στη φάση που φωνάζουν αλλά δεν έχουν δίκιο οι Γαργαλιανιώτες είναι στο 1-1 της Κυπαρισσίας που διαμαρτύρονται για οφσάιντ, με το γκολ να είναι καθαρό. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" υποστηρίζουν πως
ο κ. Ψηλοπαναγιώτης σφύριζε με ευκολία φάουλ υπέρ της Κυπαρισσίας και δεν έκανε το ίδιο σε περιπτώσεις που ήταν υπέρ τους.

Ανοιξε το σκορ ο Κολεζνιτσένκο

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4' με τον Γαργαρώνη να εκτελεί ένα φάουλ και τον αμαρκάριστο Στρέπι να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ. Στο 8' ο Δ. Σώκαλης εκτέλεσε έξυπνα ένα μακρινό φάουλ που παραλίγο να "κρεμάσει" τον Μπίζο, ενώ στο 15' το ξαφνικό σουτ του ίδιου παίκτη βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του ΑΟΚ.
Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 17' κατάφερε να ανοίξει το σκορ… Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γεωργιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και πριν σκάσει κάτω ο Κολεζνιτσένκο με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1, εν μέσω επιθυμιών από τους 150 περίπου φίλους του Αγρα. Στο 22' μετά από κόρνερ του Γιαννόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τον Μιτρόφ, όμως η φάση είχε τελειώσει νωρίτερα ως επιθετικό φάουλ του Σκοπιανού.
Στο 26' ο Στρέπι μπήκε από δεξιά και έδωσε στον Μανδραπήλια που από κοντά πλάσαρε μόλις αόυτ.

Ακυρώθηκε γκολ του Κολεζνιτσένκο

Τρία λεπτά αργότερα ο Ψωρομύτης σέντραρε από δεξιά και ο Κολεζνιτσένκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα… Το γκολ όμως ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ (σπρώξιμο πάνω στον Σταματόπουλο) κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων". Η αλήθεια είναι πως ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, όμως η άποψη μας είναι πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Εχασε πέναλτι ο Μιτρόφ στο 43'!

Ο ΑΟΚ στο 40' έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Στρέπι να δίνει στον Μανδραπήλια που σέντραρε για το κεφάλι του Μιτρόφ, όμως η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη και ο Τσώλης μπλόκαρε.
Στο 43' οι Μανδραπήλιας και Μιτρόφ έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, υποστηρίζοντας πως τον βρήκε ο Τσώλης. Ηταν μια δύσκολη φάση που έκανε και πάλι τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν… Ο Μιτρόφ όμως από τα 11 βήματα πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία για ισοφάριση σουτάροντας ψηλά άουτ.

Ανώτερος ο ΑΟΚ στο β' μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Παναγιώτης Παναγόπουλος ρίσκαρε και έκανε καλά μιας και του βγήκαν οι αλλαγές… Ο Σιγέρης πήρε τη θέση του Σταματόπουλου, με τον Παναγόπουλο να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας. Ετσι οι "κυανόλευκοι" έγιναν πιο κινητικοί και μόλις στο 51' έφεραν το ματς στα ίσια ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γαργαρώνη και σουτ στο δεύτερο δοκάρι του αμαρκάριστου Παναγόπουλου, μετά από σύγχυση στην περιοχή (1-1).
Τρία λεπτά μετά παραλίγο να γίνει με τον ίδιο τρόπο το 2-1 με τον Γαργαρώνη να εκτελεί φάουλ από την ίδια θέση και τον Μιτρόφ να κοντρολάρει και αμαρκάριστος να πιάνει ένα αδύναμο σουτ, με τον Τσώλη να μπλοκάρει. Στο 57' ο Ανδρουτσής με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μιτρόφ στο κέντρο της άμυνας, όμως ο Τσώλης "διάβασε" τη φάση και βγαίνοντας έγκαιρα έδιωξε με τα πόδια. Ο Αγρας δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο μέρος, όμως παρέμενε επικίνδυνος και δεν κλεινόταν στην περιοχή του. Ετσι στο 60' παραλίγο να σκοράρει με τον εξαιρετικό και χθες Γεωργιόπουλο να σεντράρει από αριστερά και τον Δ. Σώκαλη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο 70' το νικητήριο γκολ

Ο ρυθμός στο ματς ήταν καταιγιστικός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον ΑΟΚ να φορτσάρει και για δεύτερο γκολ με την είσοδο στο παιχνίδι και του Σούπουλι. Στο 61' ο Στρέπι έδωσε στον Μιτρόφ και εκείνος στον Μανδραπήλια που σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από πλεονεκτική θέση.
Οι "κυανόλευκοι" όσο περνούσαν τα λεπτά ενέτειναν την πίεση τους και στο 64' ο Ανδρουτσής έδωσε στον Μιτρόφ που την άφησε για τον Στρέπι, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μία οριακή φάση και ενώ έβγαινε τετ α τετ. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 70' με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία γκολ…
Ο Σούπουλι βρήκε αριστερά τον Μητρόπουλο, εκείνος "χόρεψε" την άμυνα του Αγρα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μιτρόφ, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 200 φίλους του ΑΟΚ.

Δύο κλασικές ευκαιρίες
στο τέλος ο Αγρας!

Παρά το δεύτερο γκολ οι Γαργαλιανιώτες δεν τα παράτησαν και στα λεπτά που απέμεναν έψαξαν την ισοφάριση με άξονες τους Γεωργιόπουλο και Σώκαλη. Στο 81' ο Παπανδρεόπουλος έκανε το γέμισμα με τον Ψωρομύτη να γυρίζει το σώμα του και να σουτάρει ψηλά αόυτ από τα 5 μέτρα. Στο 92' χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για τον Αγρα… Ο Γεωργιόπουλος έδωσε στον Ψωρομύτη και αυτός έδωσε στον αμαρκάριστο Λ.Ν. Ανδρώνη που φάτσα με τον Μπίζο σούταρε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι! Στο επόμενο λεπτό χάθηκε και νέα μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Σώκαλη ο Μπίζος δεν μπλόκαρε την μπάλα και ο Γεωργιόπουλος σούταρε πιεζόμενος ψηλά αόυτ, με τον Μπίζο να είναι εκτός θέσης!
Κορυφαίοι της Κυπαρισσίας ήταν οι Μιτρόφ, Σιγέρης, Σούπουλι και Μητρόπουλος, ενώ από τον Αγρα διακρίθηκαν οι Γεωργιόπουλος, Σώκαλης, Κολεζνιτσένκο και Παπανδρεόπουλος.
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Κασκάνη και Ι. Γιαννέτσου. 
Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, σίγουρα όμως έγιναν λάθη, ορισμένα από τα οποία ήταν καθοριστικά ως προς την εξέλιξη του αγώνα.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Σταματόπουλος (49' Σιγέρης), Παναγόπουλος, Μιτρόφ, Ντιόπ, Μητρόπουλος (79' Κωνσταντόπουλος), Στρέπι, Μανδραπήλιας (63' Σούπουλι).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Πότσης, Λ. Ν. Ανδρώνης, Δημητρόπουλος
(79' Αναγνωστόπουλος), Λ. Χ. Ανδρώνης, Γεωργακόπουλος, Παπανδρεόπουλος, Δ. Σώκαλης, Κολεζνιτσένκο (89' Γεωργόπουλος), Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης.