Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 19:41

Εθνική Ελλάδας: "Τελειώνει" ο Σκίμπε

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδας: "Τελειώνει" ο Σκίμπε

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με τον Μίχαελ Σκίμπε για τη λύση του συμβολαίου του και είναι θέμα χρόνου να προκύψει συμφωνία, ώστε να αποτελέσει παρελθόν ο Γερμανός προπονητής.

Ο αγώνας με τη Φινλανδία στο Τάμπερε ήταν κατά τα φαινόμενα ο τελευταίος αγώνας του Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας. Η μέτρια πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Nations League οδήγησε τη διοίκηση της ΕΠΟ στην απόφαση να λύσει τη συνεργασία της με τον Γερμανό τεχνικό.

Στην παρούσα φάση συμφωνία για την αποζημίωση δεν έχει προκύψει, κάτι ωστόσο που είναι θέμα χρόνου να γίνει. Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος κόουτς είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το φινάλε της προκριματικής φάσης του Euro 2020, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ελλάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Σκίμπε στις πρώτες συζητήσεις ζητούσε 500.000 ευρώ για "σπάσει" το συμβόλαιο, αλλά η ΕΠΟ διαφώνησε. Μένει να φανεί ποιο είναι το ποσό στο οποίο θα συμφωνήσουν, αφού η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι ειλημμένη να προχωρήσει με νέο προπονητή. Την Πέμπτη (25/10) θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη και είναι δεδομένο ότι θα γίνει κουβέντα για τη φόρμουλα του "διαζυγίου" με τον Σκίμπε.

Ο ίδιος σε επικοιννωνία με το Sport24.gr αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις, ενώ οι άνθρωποι της ΕΠΟ επισημαίνουν ότι η Ομοσπονδία θα τοποθετηθεί για το θέμα του Γερμανού στη συνεδρίαση της Πέμπτης (25/10).

Ο άλλοτε προπονητής της Λεβερκούζεν και της Γαλατάσαράι καθοδήγησε την Εθνική Ελλάδας σε 27 αγώνες, με απολογισμό 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 11 ήττες. Η πρεμιέρα του ήταν στις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 0-1 από το Λουξεμβούργο. Μαζί με τον Σκίμπε, παρελθόν θα αποτελέσει και ο συνεργάτης του, Θωμάς Στράτος.

Η Εθνική αντιμετωπίζει στις 15 Νοεμβρίου εντός έδρας τη Φινλανδία, ενώ τρεις μέρες μετά είναι προγραμματισμένος ο αγώνας με την Εσθονία, και αυτός εντός έδρας, για το Nations League.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι πιθανό να να αναλάβει πόστο στο επιτελείο της Εθνικής, αλλά θεωρείται απίθανο να αποτελέσει τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό. Και παραμένει ερωτηματικό με ποιον κόουτς θα παραταχθεί η Εθνική στα δύο προσεχή παιχνίδια του Nations League. Παρά τις φήμες, ενδέχεται η πρόσληψη νέου τεχνικού να μην είναι άμεση...

Πηγή: sport24.gr