Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 21:07

Κερδίζει, αλλά δεν… βλέπει κορυφή η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με σωστό τρόπο αντέδρασε η Καλαμάτα στην ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Δόξα Μανωλάδας, κερδίζοντας άνετα το Μεσολόγγι και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.


Το… άσχημο της υπόθεσης είναι πως η διαφορά από την κορυφή δεν μειώνεται με… τίποτα, παρότι πράγματι η τοπική μας ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού εδώ και περίπου τρεις μήνες.
Η Α.Ε. Καραϊσκάκης πραγματοποιεί ανέλπιστα εντυπωσιακή πορεία και έχει διαφορά εννέα βαθμών από την "Μαύρη Θύελλα". Μια "Μαύρη Θύελλα" που στα 10 τελευταία παιχνίδια, έχει απολογισμό 8 νίκες,
μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα, όμως οι καλές τις επιδόσεις δεν αποτυπώνονται στο βαθμολογικό πίνακα. Τυπικά η Καλαμάτα βρίσκεται από εκεί που ξεκίνησε με τον Μίλτο Γκόφα στον πάγκο της την 4η αγωνιστική, δηλαδή στο μείον 9 από την κορυφή, όμως μην ξεχνάμε πως τότε είχε τόσο μεγάλη διαφορά από τέσσερις ομάδες.
Η διοίκηση και ο προπονητής της Καλαμάτας πιστεύουν πως η ομάδα από την Αρτα δεν θα πάει μόνο με νίκες στη συνέχεια, πως είναι θέμα χρόνου να στραβοπατήσει και πως είναι εφικτή η μείωση της διαφοράς από την πρώτη θέση. Αρκει βέβαια η Καλαμάτα να συνεχίσει να νικά και να μην πετά βαθμούς σε παιχνίδια όπως με τη Δόξα Μανωλάδας.
Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η μεσσηνιακή ομάδα έχει εύκολο πρόγραμμα με παιχνίδια κόντρα σε Πανναυπλιακό και Εθνικό Σαγέικων και το "2 στα 2" αποτελεί αυτοσκοπό, ελπίζοντας σε γκέλα της Α.Ε. Καραϊσκάκης στη Μανωλάδα την προσεχή αγωνιστική.

Συμπλήρωσε κάρτες ο Τσόπελας

Στα αγωνιστικά οι "μελανόλευκοι" έκαναν σήμερα χαλάρωμα στο Στάδιο, με τους Ηλιόπουλο, Καλαντζή και Πούτση να κάνουν θεραπεία λόγω χτυπημάτων που δέχθηκαν στο ματς με το Μεσολόγγι.
Ανησυχία πάντως δεν υπάρχει για κανένα από τους τρεις και από Τετάρτη αναμένεται να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.
Πιο έτοιμος θα είναι την Κυριακή και ο Τριανταφυλλάκης και έτσι μοναδική απουσία θα είναι λογικά ο τιμωρημένος Τσόπελας που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες.

Πήρε εξιτήριο ο Ράλλης
και… τρέχουν τα μεταγραφικά

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Ράλλης μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας του, εξαιτίας υψηλής πίεσης. Ο πρόεδρος που είναι καλά στην υγεία του γύρισε στο σπίτι του και μάλιστα θα πιάσει άμεσα δουλειά, με σκοπό να… τρέξουν τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Σε προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ και ενός επιθετικού αν τελικά δεν γυρίσει από την Ιταλία ο Οντσβονγκ. Στις τάξεις της ομάδας πάντως υπάρχει η πεποίθηση πως αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν οι Οντσβονγκ και Τσιρίλο, μιας και δεν τους συμφέρει να μείνουν εκτός δράσης μέχρι το καλοκαίρι… Σε τρίτο πλάνο είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με τον Γκόφα να έχει εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες παίκτες.