Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 14:14

Στις 5 Φεβρουαρίου οι εκλογές της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, όπως αποφάσισε το προεδρείο της Ενωσης σε συμβούλιο που είχε την Δευτέρα το βράδυ.


Εκλογές που αυτή τη φορά παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον, μιας και ο επί σειρά ετών πρόεδρος Αριστείδης Σταθόπουλος θα έχει ως αντίπαλο την Κίνηση Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, η οποία φιλοδοξεί να πάρει τα ηνία στην ΕΠΣΜ. Μια κίνηση που έχει πρωτεργάτες τους Γιώργο Σοφρωνά και Τάκη Βασιλόπουλο και πλαισιώνεται από αρκετούς παράγοντες ομάδων.
Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών λοιπόν μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να δούμε αν ο Σταθόπουλος θα ανανεώσει την θητεία του στην ΕΠΣΜ ή αν μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες θα έχουμε αλλαγή φρουράς...

Με 73 σωματεία και
11 υποχρεωτικούς ψήφους

Η εκλογική διαδικασία θα γίνει στο διοικητήριο στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" στις 6 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 73 σωματεία και κάθε εκπρόσωπος σωματείου θα πρέπει να ψηφίσει υποχρεωτικά 11 υποψήφιους, για να αναδειχθεί το νέο 11μελες διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ.
Δικαίωμα ψήφου δεν έχει μόνο ο Αχιλλέας Αβραμιού. Η αιτία (όπως μας ενημέρωσαν από την ΕΠΣΜ) είναι ότι τα νεοσύστατα σωματεία πρέπει το ημερολογιακά (και όχι αγωνιστικά) προηγούμενο έτος (το 2013 δηλαδή) να έχουν χρησιμοποιήσει σε επίσημους αγώνες τουλάχιστον 20 παίκτες. Ο Αχιλλέας έχει μόνο 18 ενώ τα υπόλοιπα νεοσύστατα σωματεία - η Μερώπη και ο Ατρόμητος - έχουν πάνω από 20, άρα θα συμμετέχουν κανονικά στην ψηφοφορία.
Τα θέματα της γενικής συνέλευσης της 5ης Φεβρουαρίου - όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΜ - θα είναι τα παρακάτω,
Διορισμός τριών γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών της Γ.Σ.
Διοικητικός απολογισμός και έγκρισή του. Οικονομικός απολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και έγκρισή του. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2014. Εκλογή δύο μελών Εφορευτικής Επιτροπής. Αρχαιρεσίες για την εκλογή έντεκα τακτικών και μέχρι έντεκα αναπληρωματικών μελών του ΔΣ της ΕΠΣΜ
Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών τακτικών και μέχρι τριών αναπληρωματικών μελών της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΠΣΜ.
Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η γενική συνέλευση, χωρίς άλλη πρόσκληση, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στον ίδιο τόπο στις 7 μ.μ. με τα ίδια θέματα.
Πρόεδρος της συνέλευσης θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος ενώ πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι δικαστικός αντιπρόσωπος, ο οποίος θα διορισθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Δικαίωμα ψήφου
και υποψήφιοι...

Ας δούμε ορισμένα ακόμη σημαντικά στοιχεία εν όψει των εκλογών, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΠΣΜ…
Κατ' αρχήν, κάθε σωματείο διαθέτει στη γενική συνέλευση μία ψήφο.
Κάθε Σωματείο εκπροσωπείται στη ΓΣ με αντιπρόσωπο του (τακτικού-αναπληρωματικού) που ορίζεται με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου.                      
Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην ΕΠΣΜ το αργότερο προ τριών ημερών μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής, ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου του αντιπροσωπευόμενου σωματείου-μέλους, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ.
Κάθε αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα μιας ψήφου και δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει περισσότερα από ένα μέλος. Ο αναπληρωματικός ψηφίζει εφόσον απουσιάζει ο τακτικός.
Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται πάντοτε ως μυστικές με ψηφοδέλτια.
Η ψήφος απόντος μέλους με επιστολή δεν επιτρέπεται.
Η υπόδειξη υποψηφίων γίνεται από τα σωματεία-μέλη εγγράφως δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή μέχρι το Σάββατο 25-01 στις 2 μ.μ. Η διοίκηση της ΕΠΣΜ ανακηρύσσει τους υποψηφίους προς εκλογή, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την γενική συνέλευση, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και κατόπιν καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο εκλογής το οποίο περιλαμβάνει σε χωριστές ενότητες:

      

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ