Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2018 20:37

Ολυμπιακός: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 αγωνιστικές για τα επεισόδια στην Πάτρα στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Στο 51ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή - Ολυμπιακός, ο διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, διέκοψε προσωρινά (για 15 λεπτά) το ματς λόγω εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι συγκρούστηκαν με οπαδούς των "ερυθρόλευκων" εντός και εκτός γηπέδου.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στο ημίχρονο, με συμπλοκές αστυνομικών και οπαδών εκτός γηπέδου. Λίγο πριν από την έναρξη του β' μέρους, οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν ξανά μέσα στις κερκίδες τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά αρκούσαν λίγα λεπτά για να αρχίσουν εκ νέου τα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών (εκσφενδονίζονταν καρέκλες). Ο ρέφερι υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα, όταν η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη λόγω της χρήσης δακρυγόνων.

Οι "ερυθρόλευκοι" με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει και από την περίπτωση της ΑΕΚ (αφαίρεση τριών βαθμών από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού), κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. Επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση Παναχαϊκή - Ολυμπιακός διεκόπη για 15 λεπτά, κάτι που στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός δεν είχε συμβεί.

Παράλληλα, προβλέπεται ποινή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 250.000 ευρώ.


Βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως ο αγώνας είναι για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου με βαθμολογία και πως ο Π.Κ. στο άρθρο 15 κάνει λόγο για -3 και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν αποκλείεται η αφαίρεση βαθμών να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα, αφού δεν ξεκαθαρίζει για ποια διοργάνωση είναι η αφαίρεση βαθμών.

Το άρθρο 13 που γράφει για "ποινές σε ομάδες", κάνει λόγο για αφαίρεση βαθμών "από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος". Εν ολίγοις, τίθεται θέμα ερμηνείας και θα χρειαστεί να περιμένουμε την κλήση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.'

Πηγή: sport24.gr