Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 14:17

Νικάει η Πρέστον, under 2.5 στο Βέλγιο

Γράφτηκε από τον
Νικάει η Πρέστον, under 2.5 στο Βέλγιο

Εβδομάδα κυπέλλου αυτή που διανύουμε με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κάνουν διάλλειμα από τη δράση και να δίνουν τη σκυτάλη στο «θεσμό των εκπλήξεων». Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Βαλένθια, ενώ στην Ιταλία η Λάτσιο την Πάρμα. Πάντως τη «μερίδα του λέοντος» σήμερα έχει η Αγγλία με τη δράση να επικεντρώνεται τόσο στο FA Cup , όσο και στην Α’ Αγγλίας και την Κόνφερενς. Στη Γαλλία δεσπόζει το ντέρμπι Μπορντό – Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στην Τουρκία το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις.

 

Nίκη-πρόκριση για Πρέστον

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με την Αγγλία και τον «Άσσο» της Πρέστον με αντίπαλο την Ίπσουϊτς σε απόδοση 2.35. Πρόκειται για επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και εφόσον χρειασθεί πέναλτι. Το πρώτο παιχνίδι βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Όποια ομάδα προκριθεί στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στην έδρα της Γουλβς ταξίδεψε το Σάββατο η Πρέστον και ηττήθηκε με 2-0. Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη της μετά από τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία, αλλά και η δεύτερη μόλις που υπέστη στα 17 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης (10-5-2)! Στο πρώτο παιχνίδι με την Ίπσουιτς μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ζευγάρι στην έδρα της. Το θετικό για αυτή είναι ότι δεν αναφέρονται σημαντικές απουσίες λόγω τιμωριών ή τραυματισμών και αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Under 2.5 στο Βέλγιο

Για το Κύπελλο Βελγίου η Κορτράικ υποδέχεται τη Γάνδη και εμείς επιλέγουμε το Under 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00. Επαναληπτικός προημιτελικός για το Κύπελλο Βελγίου. Η Γάνδη είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι με την Κορτράικ στις 18 Δεκεμβρίου. Για τους γηπεδούχους εκτός παραμένει ο έμπειρος επιθετικός της Κορτράικ, Σαντίνι που φέτος μετρά σε 20 εμφανίσεις 12 γκολ και φυσικά αυτό αποτελεί πλήγμα για τη γραμμή κρούσης της Κορτράικ. Η Γάνδη από την άλλη πλευρά θα αγωνιστεί συντηρητικά όπως κάνει σε κάθε αγώνα, προστατεύοντας πάνω από όλα τα μετόπισθεν.

Με το χάντικαπ στο Κάννες – Σεντ Ετιέν

Για το Λιγκ Καπ Γαλλίας και τον αγώνα Κάννες – Σεντ Ετιέν θα επιλέξουμε το +1.5 των γηπεδούχων. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ήττας των Καννών με 1 γκολ. Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «64» του Κυπέλλου Γαλλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και εφόσον χρειασθεί πέναλτι. Βροχή αναμένεται σήμερα στις Κάννες, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα «βαρύς». Στο πρώτο τους παιχνίδι μετά από ένα σχεδόν μήνα αγωνιστικής απραξίας, οι Κάννες το Σάββατο αντιμετώπισαν εκτός έδρας τη Γιερ και ηττήθηκαν με 3-1. Ωστόσο, ο προπονητής τους, Ζαν-Μαρκ Πιλορζέ, τόνισε ότι: «Μετά από ένα μήνα χωρίς υποχρεώσεις, ήταν σημαντικό να πάμε στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν έχοντας τουλάχιστον ένα ματς στα πόδια μας». Συμμετέχουν στον 3ο όμιλο της 4ης κατηγορίας στη Γαλλία και φιγουράρουν στην 6η θέση μετά από 14 αγωνιστικές, με τρεις, όμως, βαθμούς λιγότερους από την πρώτη θέση. Εντός έδρας, δε, στα επτά ματς που έχουν δώσει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχουν υποστεί μία μόλις ήττα (4-2-1). Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, μάλιστα, έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν με 2-1 την Τρουά (Ligue 2), την οποία υποδέχθηκαν στο γήπεδό τους. Στην έδρα της Γκινγκάμπ δοκιμάστηκε το Σάββατο η Σεντ Ετιέν για τη Ligue 1, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα. Παρέμεινε αήττητη για τρίτο διαδοχικό ματς και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, καθώς είχαν προηγηθεί δύο νίκες, αμφότερες, απέναντι σε Ναντ και Εβιάν και 2-0 και 1-0 αντίστοιχα. Μακριά από το γήπεδό της, ωστόσο, έχει δύο μόνο νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης (2-2-4). «Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Οι Κάννες θα έχουν τεράστιο κίνητρο, καθώς είναι το παιχνίδι της χρονιάς για αυτούς», σημείωσε ο τεχνικός των Στεφανουά, Κριστοόφ Γκαλτιέ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει σε μία σειρά βασικών ποδοσφαιριστών του, όπως, μεταξύ άλλων, ο κίπερ Ρουφιέ (κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για πρώτη φορά φέτος ο Μουλέν), ο μέσος Κλεμάν και ο εξτρέμ Αμουμά. Εκτός οι Ντιομαντέ (ΑΜ 12/1), Μπρισόν (ΑΜ 8/0), Κλεμάν (ΜΕ 17/0), Κλερκ (ΑΜ 12/1), Αμουμά (ΕΠ 19/7). Τιμωρημένοι ο βασικός κίπερ Ρουφιέ (20/0) και ο στόπερ Ζουμά (ΑΜ 11/0).

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.