Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 13:03

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το καλύτερο ρεκόρ σε όλη τη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε η Καλαμάτα ξεπέρασε την Κυριακή και το εμπόδιο του ΑΟ Κατασταρίου τον οποίο κέρδισε με 1-0 στη Ζάκυνθο και έκανε το 6 στα 6 στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Ετσι παραμένει μόνη στην κορυφή με 18 βαθμούς, τρεις μπροστά από Ασπρόπυργο και Παναργειακό που ακολουθούν. Οι τρεις αυτές ομάδες είναι άλλωστε αυτές που έχουν ήδη ξεχωρίσει και φαίνεται πως θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο αλλά και την δεύτερη που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου.

Στη Ζάκυνθο η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον παθιασμένο ΑΟ Κατασταρίου, που όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από το νησί, έκανε το καλύτερο του φετινό ματς. Ωστόσο το γκολ του Αλιατίδη έδωσε το τρίποντο στην Καλαμάτα που έχει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη και όταν η απόδοση της δεν φτάνει σε υψηλά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το διπλό στη Ζάκυνθο επί του ΑΟ Κατασταρίου η Καλαμάτα έφτασε τις 6 νίκες σε ισάριθμα ματς. Παράλληλα κρατά ανέπαφη την εστία της στο πρωτάθλημα ενώ έχει σκοράρει 11 φορές. Τον παραπάνω συνδυασμό δεν έχει καμιά από τις 107 ομάδων των 8 ομίλων της Γ’ εθνικής. Ο Ιάλυσος στον 6ο όμιλο είναι η μοναδική ομάδα που έχει 6 νίκες σε 6 ματς, ωστόσο έχει δεχτεί 3 γκολ ενώ έχει πετύχει 12. Μηδέν παθητικό στην άμυνα έχει μόνο η Ιεράπετρα στον 5ο όμιλο, όμως σε 6 αγώνες έχει μόνο 4 νίκες και δύο λευκές ισοπαλίες.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι το 6 στα 6 της Καλαμάτας έχει έρθει με την Μεσσηνιακή ομάδα να έχει δώσει εκτός έδρας τα 4 από τα 6 παιχνίδια της! Συγκεκριμένα έχει κερδίσει 1-0 την Ενωση Λέρνας και τον ΑΟ Κατασταρίου, 2-0 την Ενωση Πελλάνας και 4-0 τον ουραγό ΑΟ Εικοσιμίας. Εντός έχει παίξει μόνο με Αστέρα Βλαχιώτη και Παναργειακό τους οποίους κέρδισε με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα.

Ατυχος ο Βούρας,

αποβολή ο Μίνγκας

Το δυσάρεστο του προχθεσινού αγώνα ήταν βέβαια ο σοβαρός τραυματισμός του Ηλία Βούρα, ο οποίος έπαθε εξάρθρωση αγκώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, ενώ μαζί του στη Ζάκυνθο έμειναν ο προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας Κώστας Παγανιάς και ο Λευτέρης Τσικούρης. Χθες επέστρεψαν στην Καλαμάτα όπου θα γίνει και η ακριβής εκτίμηση του χρόνου αποθεραπείας του ικανού γκολκίπερ, που ενδέχεται να απουσιάσει για μεγάλο διάστημα από τα γήπεδα. Από εκεί και πέρα, ο Μίνγκας αποβλήθηκε στο ματς με τον ΑΟ Κατασταρίου και δεν θα παίξει στο επόμενο ματς με τον Μανδραϊκό.

Από την άλλη αναμένεται να έρθει αυτές τις μέρες το δελτίο του Μάρκοβιτς ώστε να τεθεί στην διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου, κάτι που συνέβη ήδη με τον Βραζιλιάνο Κάρλος που μάλιστα έκανε ντεμπούτο στην Ζάκυνθο. Παράλληλα αναμένονται και τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Μάριο Μαρτίνεζ και Σερέχο Χίλγκεν.

Οσον αφορά τους τραυματίες, αντίστροφα για την επιστροφή τους μετρούν οι Αθανασόπουλος, Γιόνδης και Μπίζος που δεν ταξίδεψαν στην Ζάκυνθο ενώ αργεί ακόμη ο Αντωνιάδης.

Δεύτερο γκολ – τρίποντο

ο Μανώλης Αλιατίδης

Η λύση στο γκολ στο προχθεσινό ματς ήρθε από ένα κεντρικό αμυντικό για την Καλαμάτα μιας και το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο Μανώλης Αλιατίδης στο 76’. Μάλιστα ήταν το δεύτερο γκολ του κεντρικού αμυντικού που χάρισε τρίποντο καθώς είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ και στο 1-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη την 2η αγωνιστική.

Πέρα από τα δύο γκολ Αλιατίδη, για την Καλαμάτα έχουν σκοράρει ακόμη οι Γιόνδης και Φουάσης από 3 φορές, ο Πινδώνης 2 και ο Μίνγκας μια φορά.

Τρία σερί ματς

εντός Μεσσηνίας

Η συνέχεια για την “Μαύρη Θύελλα” περιλαμβάνει τρία συνεχόμενα ματς εντός νομού. Τα δύο από αυτά εντός έδρας και το άλλο με τον Πάμισο στη Μεσσήνη. Συγκεκριμένα, την Κυριακή η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον Μανδραϊκό (3 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού), την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενηθεί από τον Πάμισο και θα ακολουθήσει το εντός έδρας παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον Αμβρυσσέα Διστόμου. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του α’ γύρου, θα παίξει κατά σειρά με ΑΟ Υπάτου εκτός, Ασπρόπυργο εντός, Ερμιονίδα εντός και Παναρκαδικό εκτός.

Ανακοίνωση για

την άριστη φιλοξενία

Η διοίκηση της Καλαμάτας με ανακοίνωση της ευχαρίστησε την ομάδα της Ζακύνθου για την φιλοξενία αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον τραυματισμό του Βούρα. Η ανακοίνωση αναφέρει: Η διοίκηση του ΠΣ “Η Καλαμάτα” ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και τους ανθρώπους του AO Κατασταρίου Ζακύνθου για την άψογη φιλοξενία που πρόσφεραν στην αποστολή της ομάδας μας, στο μεταξύ μας παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε για το ξεχωριστό ενδιαφέρον που επέδειξαν στον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Ηλία Βούρα, τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν στην αντιμετώπιση του απρόοπτου αυτού γεγονότος αλλά και την συμπαράσταση τους επιδεικνύοντας στάση που αξίζει παντός επαίνου. Τέτοιες συμπεριφορές προάγουν το ποδόσφαιρο και το αθλητικό ιδεώδες”.