Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 17:22

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Εσπασε το αήττητο του Τσικλητήρα

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Εσπασε το αήττητο του Τσικλητήρα

 

Με γκολ του Κυριάκου Πουλάκου στο 62’ η Α.Ε. Μάνης νίκησε το Σάββατο 1-0 τον Τσικλητήρα Πύλου και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση, καθώς αγνοούσε το τρίποντο από τις 7 Οκτωβρίου όταν και επικράτησε στο Μελιγαλά με 2-1 του τοπικού Εθνικού.

Εκτοτε ηττήθηκε από Πανθουριακό (εντός), Κυπαρισσία (εκτός) και ενδιάμεσα αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Σο ματς όμως του “Γ. Λουκαρέας” έχασε με σοβαρούς τραυματισμούς, δύο βασικά στελέχη τον Βασίλη Τζίφα και τον Γιάννη Μιχαλέα. Ο πρώτος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και ο Μιχαλέας κάκωση στο μηνίσκο. Γι’ αυτό και οι συμπαίκτες τους μετά την επίτευξη του γκολ στο ματς με τον Τσικλητήρα έτρεξαν προς το μέρος τους.

Κεράνης: “Αφιερωμένη η νίκη σε Τζίφα, Μιχαλέα”

Ο Φραγκίσκος Κεράνης μιλώντας στην “Ελευθερία” για την πρώτη εντός έδρας νίκη (αν και η ομάδα παίζει στην Καλαμάτα) και δεύτερη στο πρωτάθλημα είπε αρχικά ότι: “Αφιερώνουμε τη νίκη στους Τζίφα και Μιχαλέα, που πρόσφατα είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και θέλαμε να πάρουμε αυτό το ματς και γι’ αυτούς. Θεωρώ ότι κάναμε ένα μεστό παιχνίδι. Είχαμε συνδυαστικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, κομμάτι που το ζητάμε πάρα πολύ και κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο”.

Η νίκη της ΑΕΜ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τσικλητήρας ήταν αήττητος μέχρι το Σάββατο.

Δουλειά στα τελειώματα

Το μόνο παράπονο του προπονητή των νεοφώτιστων είναι ότι δεν αξιοποίησαν οι παίκτες του τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

“Είχαμε σημαντικές ευκαιρίες και το γκολ ήρθε από στατική φάση. Μετά το γκολ χάσαμε κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως ουσιαστικά να κινδυνεύουμε. Μετά την αποβολή του αντιπάλου κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν τελειώσαμε το ματς και αυτό μπορούσε να μας στοιχήσει στη φάση του 92’. Θα πρέπει λοιπόν να βελτιωθούμε στο τελείωμα των φάσεων. Τα παιδιά πάντως δουλεύουν σωστά και είναι θέμα χρόνου να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια”., δήλωσε ο Φρ. Κεράνης.

Να σημειωθεί ότι η Μάνη έσπασε το αήττητο του Τσικλητήρα, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Τζίφα, Μιχαλέα, Σπυρέα, ενώ ο Βαβαρούτσος έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού. Η συμμετοχή του τελευταίου κρίνεται αμφίβολη για το επόμενο ματς με τη Σπερχογεία, όπως και των Κ. Πουλάκου και Πιχιγιόνι.

Εκτός πλάνων παραμένει ο Σπυρέας και φυσικά οι Τζίφας, Μιχαλέας, με τον Τζίφα να χάνει ουσιαστικά όλη τη σεζόν.