Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 12:28

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Με οδηγό και φέτος την άμυνα

Γράφτηκε από τον

Με τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο το Διαβολίτσι νίκησε άνετα την Κυριακή τον Ολυμπιακό Ανάληψης (3-0) και ανέβηκε στη 2η θέση της Α’ τοπικής, έχοντας 2 βαθμούς λιγότερους από τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Ο ΑΟΔ είναι μαζί με τον πρωτοπόρο οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν αήττητες, ενώ το Διαβολίτσι έχει και την καλύτερη άμυνα με μόλις ένα γκολ παθητικό. 

Η Ανδρούσα είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει κόντρα στο Διαβολίτσι, που έχει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς που είχε και πέρυσι σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές. Συγκεκριμένα μετρά 14 βαθμούς που μεταφράζονται σε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, με τη διαφορά ότι φέτος έχει πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Φαραί που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά νίκησε με 3-0 στην πρεμιέρα την Αβία, πήρε ξεκούραστα τη νίκη με Φαραί, έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, νίκησε με 4-0 την Κυπαρισσία, αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Ανδρούσα και την περασμένη αγωνιστική νίκησε, όπως προαναφέραμε, 3-0 την ομάδα της Ανάληψης.

Τι είχε κάνει πέρυσι

Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα το Διαβολίτσι επικράτησε στην πρεμιέρα με 3-2 της Εράνης, κόλλησε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, νίκησε με 1-0 τον Τέλλο Αγρα στους Γαργαλιάνους, με το ίδιο σκορ εντός έδρας τον Α.Ο. Φαραί, με 2-0 εκτός τη Σπερχογεία, ενώ την 6η αγωνιστική έμεινε στο 0-0 εντός με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Στο φινάλε της σεζόν ο ΑΟΔ τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή Πάμισο και το δεύτερο Πανθουριακό, αλλά με 13 γκολ είχε την καλύτερη άμυνα.
Η άμυνα φαίνεται ότι είναι και φέτος το “όπλο” του Α.Ο. Διαβολιτσίου, που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.
“Δουλεύουμε αρκετά στο πλάνο την αμυντική λειτουργία, αλλά θέλουμε να βελτιωθούμε και στο επιθετικό κομμάτι. Μέχρι στιγμής ανταποκρινόμαστε θετικά και σε αυτόν τον τομέα. Εχουμε σκοράρει σε όλα τα ματς εκτός από το ματς με τον Απόλλωνα, όπου είχαμε όμως ευκαιρίες”, λέει στην "Ελευθερία" ο Κώστας Παλαμάρας για τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του. Ο προπονητής του ΑΟΔ εκτιμά στη συνέχεια ότι: “Δεν έχουμε ακόμα τη διάρκεια που θα ήθελα μέσα στα παιχνίδια. Με βάση όμως τις εμφανίσεις που έχουμε κάνει και ειδικά στο ματς με τον Απόλλωνα, θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς”. Η συνέχεια για το Διαβολίτσι περιλαμβάνει το δύσκολο εκτός έδρας ματς με την 3η της βαθμολογίας Εράνη. Θα απουσιάσει μόνο ο Κρεμμύδας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.