Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:21

Νέα διοίκηση στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Νέα διοίκηση απέκτησε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας τη Δευτέρα. Οι εκλογές έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία με τον Ηλία Αλεξέα να έρχεται πρώτος σε ψήφους με 47 και τις επόμενες μέρες θα καλέσει τη νέα διοίκηση να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Οι υποψήφιοι ήταν 11 και εκλέχθηκαν 9 για το διοικητικό συμβούλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ηλίας Αλεξέας 47, Σταύρος Λάμιας 46, Γιώργος Γεωργιόπουλος 45, Νίκος Κοσσάρης 39, Κώστας Ψηλοπαναγιώτης 37, Δημήτρης Πλακογιάννης 33, Παναγιώτης Τσεκούρας 31, Ανδρέας Μιχαλακέας 30, Βασίλης Σακκάς 29 (εκλέγονται), Ηλίας Τσουλάκος 12, Ευστάθιος Μακρής 11.

Νέα μέλη είναι οι Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δημήτρης Πλακογιάννης και Ανδρέας Μιχαλακέας και ο Ηλίας Τσουλάκος από τα αναπληρωματικά μέλη.

Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι ήταν οι Γιάννης Κουτσαναστάσης 42, Παναγιώτης Μαυροειδάκος 35, Δημήτρης Νίκας 34.

Ταμειακός εντάξει ήταν 55 άτομα και ψήφισαν οι 52, ενώ όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα.

Το μέλος της απερχόμενης διοίκησης Στάθης Μακρής έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Μπλάνας αναφέρθηκε στα προβλήματα του συνδέσμου και πρότεινε να φτιαχτεί ένας καλός χώρος για γραφεία και να μπει γενικά σε πιο οργανωμένη λειτουργία ο σύνδεσμος. “Πρέπει να αλλάξει η εικόνα του συνδέσμου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος με την σειρά του σημείωσε: “Δεν λειτουργεί για διάφορους λόγους ο σύνδεσμος. Ολοι μαζί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την εικόνα του συνδέσου. Το γραφείο είναι εγκαταλειμμένο. Ολοι μαζί μπορούμε να πάμε μαζί το σύνδεσμο.

Ο Νίκος Τζάνες τόνισε: “Είναι αδιανόητο να μην έχουμε συνδρομητική τηλεόραση να βλέπουμε αγώνες. Διοικητικό συμβούλιο δεν κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια”.

Ο Ανδρέας Μιχαλακέας ήταν επίσης καυστικός: “Δεν κάναμε τίποτα. Χάσαμε τις αρμοδιότητες μας. Το λυόμενο για να διαμορφωθεί χρειάζεται χρήματα. Λόγω του οικονομικού δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Να φέρει προτάσεις το νέο διοικητικό συμβούλιο”.

Ο Ηλίας Αλεξέας είπε: “Οι μισοί σύνδεσμοι στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και οι άλλοι μισοί υπολειτουργούν, όπως και ο σύνδεσμος μας. Για να λειτουργήσει δεν εξαρτάται μόνο από ένα πρόσωπο, χρειάζεται η συνεργασία όλων. Τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο είχα σκεφτεί να εγκαταλείψω το σύνδεσμο. Από εμάς εξαρτάται το αν θα κλείσει ο σύνδεσμος”.

Ο Ηλίας Αλεξέας ανέλυσε στην συνέχεια τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος εγκρίθηκε.

Ο Ανδρέας Μιχαλακέας στο σημείο αυτό ζήτησε να γίνει εκκαθάριση από το υπόλοιπο των οφειλών στο σύνδεσμο και να διαγραφούν όσα μέλη δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με το καταστατικό.

Πρότεινε επίσης όλοι οι διαιτητές να δίνουν ένα ευρώ από κάθε αγώνα στο σύνδεσμο. Η πρόταση του εγκρίθηκε.

Ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης τόνισε: “Να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα έχουμε έσοδα”, ενώ στο ίδιο επίπεδο μίλησε και ο Χρήστος Γεωργαντάς που είπε να ξεκαθαρίσει το ποια μέλη είναι ταμειακός εντάξει.