Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 13:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 2-0: Αποτελεσματική παρά τα προβλήματα, έκανε το 7 στα 7 (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 2-0: Αποτελεσματική παρά τα προβλήματα, έκανε το 7 στα 7 (φωτό)

Ούτε τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα δεν λυγίζουν την φετινή “Μαύρη Θύελλα” η οποία παίζοντας χωρίς 6 βασικούς παίκτες κατάφερε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού να κάμψει και την αντίσταση του Μανδραϊκού.

Μπροστά σε περισσότερους από 1.000 φιλάθλους της, η μεσσηνιακή ομάδα νίκησε με 2-0 έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο που μέχρι χθες είχε δεχτεί μόλις 3 γκολ σε 6 αγωνιστικές. Ετσι έκανε το 7 στα 7 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής, έχοντας 3 βαθμούς περισσότερους από Παναργειακό και Ασπρόπυργο που μοιράζονται την δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα δεν εντυπωσίασε και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν ο Γιάννης Χριστόπουλος αναγκάστηκε να κάνει τόσες πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ηταν όμως πειθαρχημένη και αποτελεσματική και κατάφερε να πάρει το τρίποντο χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο στο 23’ ο Λαθύρης, που με εξαιρετική κεφαλιά σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και το δεύτερο στο 45’ ο Μανώλης Αλιατίδης, ο οποίος αν και κεντρικός αμυντικός σκόραρε για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα και δικαιολογημένα για πολλούς αποτελεί τον MVP της Μεσσηνιακής ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Χτύπησε ο Κάρλος, ντεμπούτο οι 3 ξένοι

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα διαχειρίστηκε εύκολα στο προβάδισμα και στο 80’ ο Κασωτάκης είπε όχι στο πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, στερώντας τους το δικαίωμα να ξαναμπούν στο ματς αλλά και διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα της “Μαύρης Θύελλας” στο πρωτάθλημα.

Στα τελευταία λεπτά οι Μεσσήνιοι είχαν κάποιες φάσεις να διευρύνουν και άλλο το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατυχία δεν λέει να αφήσει την Καλαμάτα καθώς ο Ρόνι Κάρλος χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε. Στα θετικά, το ντεμπούτο των άλλων τριών ξένων, των Μάρκοβιτς, Μάριο Μαρτίνες και Χίλγκεν που έπαιξαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Αξιοποίησε τις ευκαιρίες

με Λαθύρη και Αλιατίδη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καλαμάτα να έχει στη σύνθεση της τρεις παίκτες που πήραν για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού. Τον Κασωτάκη στα γκολπόστ, τον Γκελγκέρια που έπαιξε στην μεσαία γραμμή και τον Βραζιλιάνο Ρόνι Κάρλος που αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ενώ οι υπόλοιποι ξένοι, ο Μάρκοβιτς και οι νεοαποκτηθέντες Μάριο Μαρτίνες και Χίλγκεν ήταν στον πάγκο.

Παράλληλα εκτός αποστολής ήταν έξι βασικοί παίκτες, οι τραυματίες Βούρας, Γιόνδης, Αθανασόπουλος και Αντωνιάδης και οι τιμωρημένοι Πινδώνης και Μίνγκας.

Στο ξεκίνημα λοιπόν η Μεσσηνιακή ομάδα φάνηκε να ψάχνει το ρυθμό της στο γήπεδο απέναντι σε ένα Μανδραϊκό που πρόσεχε κυρίως την άμυνα του και αναζητούσε την καλή αντεπίθεση.

Το πρώτο σουτ στο ματς έγινε στο 18' από τον Πασαλίδη των φιλοξενούμενων χωρίς να απειλήσει τον Κασωτάκη καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ, την ώρα που η Καλαμάτα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα και να βγει ορθολογικά στην επίθεση.

Η Μεσσηνιακή ομάδα ωστόσο στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς ευτύχησε να βρει δίχτυα με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ηταν το 23' όταν ο Φουάσης βρήκε στην περιοχή τον Λαθύρη και αυτός με άπιαστη γυριστή κεφαλιά σημείωσε το 1-0, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα καθώς ήταν και το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το 1-0 έδωσε ορμή στους γηπεδούχους που στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου πήραν τον πλήρη έλεγχο στο ματς, έφτασαν αρκετές φορές με προϋποθέσεις κοντά στην αντίπαλο εστία, αλλά δεν έκαναν τη μεγάλη φάση.

Στο 33' ο Πασαλίδης είχε ένα αξιόλογο σουτ που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ για τον Μανδραϊκό,

Στο 40' ο Βραζιλιάνος Ρόνι Κάρλος, που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα, χτύπησε και η Καλαμάτα έκανε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Ζελέκου να μπαίνει στο ματς.

Τελικά στο 45' η "Μαύρη Θύελλα" έφτασε στο 2-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Φουάση, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ιωσήπου και ο Αλιατίδης από κοντά με πλασέ πέτυχε το 2-0. Ηταν το τρίτο γκολ του κεντρικού αμυντικού της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα.

Διαχείριση και απόκρουση

πέναλτι του Κασωτάκη

Στο 46' ο Ντούμπερετ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από φάουλ του Στρατάκη, αλλά είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Κασωτάκη που καταλογίστηκε έγκαιρα και έτσι δεν υπήρξε γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έβαζε στο ματς. Στο πρώτο 10λεπτο του β' ημιχρόνου είχαν την κατοχή όχι όμως και τις φάσεις.

Στο 62' ο Μανδραϊκός είχε μια απειλητική στιγμή όταν από σέντρα του Λελούδας και γύρισμα του Κωνσταντινίδη, ο Ντούλιας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν πρόλαβε να την βρει.

Στο 64' πέρασε στο ματς ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Ιβάν Μάρκοβιτς που έκανε έτσι το ντεμπούτο του με την Καλαμάτα. Στο 72' μπήκε στο ματς και ο Ισπανός Μάριο Μαρτίνες, ένας ακόμη παίκτης που έκανε ντεμπούτο χθες με την Καλαμάτα.

Στο 73' ο Λαθύρης έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς και υπό πίεση σούταρε άουτ, καθώς δεν είδε τον Μάρκοβιτς που ήταν μόνος του δίπλα για να πετύχει ένα εύκολο γκολ.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και το ματς στο β' ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα να επιδείξει ωστόσο στο 80' ο Μανδραϊκός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ψάνη στον Κατσικιά, το οποίο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι.

Ο ίδιος ο Κατσικιάς ανέλαβε την εκτέλεσε όμως ο Κασωτάκης έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε στερώντας από τους φιλοξενούμενους την δυνατότητα να μειώσουν το σκορ και διατηρώντας παράλληλα απαραβίαστη την εστία της Καλαμάτας σε ένα ακόμη ματς.

Η Καλαμάτα θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 84' όταν συνδυάστηκαν ωραία οι Λαθύρης, Ζελέκου, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μάρκοβιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιωσήπου.

Στο 86' το δυνατό σουτ του Μάριο Μαρτίνες υποχρέωσε τον Ιωσήπου σε δύσκολη απόκρουση, η μπάλα έφτασε στον Μάρκοβιτς που γύρισε στον Λαθύρη αλλά αυτός σούταρε άουτ.

Στο 88' μπήκε και ο Ολλανδός Χίλγκεν στο ματς πραγματοποιώντας έτσι και αυτός το ντεμπούτο του με την Μεσσηνιακή ομάδα.

Κίτρινη κάρτα είδε ο Τσόπελας στο 75'.

Διαιτητής ήταν ο Παναγάκος από την Λακωνία με βοηθούς τον Σόβολο από την Λακωνία και τον Σταματόπουλο από την Αρκαδία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Γκελγκέρια (72' Μάριο Μαρτίνες), Φουάσης, Λαθύρης (88' Χίλγκεν), Κάρλος (40' λ.τ. Ζελέκου), Μαστραντωνάκης (64' Μάρκοβιτς).

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Ιωσήπου, Κωνσταντινίδης (85' Μπόρη), Μαυρίδης, Στρατάκης, Τσακίρης, Ντούμπερτ, Κατσικιάς,Μπούσης, Πασαλίδης, Ντούλιας (64' Στίλα), Λελούδας (64' Κούστας).

Γ. Χριστόπουλος: “Εμείς παίζουμε ντέρμπι, κάποιοι άλλοι φιλικά...”

Αιχμές για αγώνες άλλων ομάδων στον όμιλο άφησε ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος: “Κάθε ματς που παίζουμε εμείς είναι ντέρμπι σε αντίθεση με κάποιους άλλους που παίζουν φιλικά. Εμείς όμως κοιτάζουμε να είμαστε όπως πρέπει και δεν μας απασχολεί τίποτα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπαράσταση του κόσμου. Με συγκίνησε η παρουσία του. Εδωσε θετική αύρα και αποτέλεσε τον 12ο παίκτη. Ηταν ένα ματς ειδικών συνθηκών όπου ουσιαστικά παίξαμε με ομάδα Κ23. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση και τη νίκη”.