Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 19:40

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Νίκη-"οξυγόνο" με Μπαρσελό στο 80’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Μάριο Μπαρσελό στο 80’ η Ομόνοια νίκησε με 1-0 στο ντέρμπι της ουράς στην Α’ τοπική τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς μέχρι χθες μετρούσε 6 ήττες σε ισάριθμα ματς!

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μετά από 35 μέρες και το 2-1 από τον Πανθουριακό στο γήπεδο της Σπερχογείας, αλλά παραμένει χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα (5 ισοπαλίες όλες με σκορ 1-1 και 2 ήττες).. Ως εκ τούτου το χθεσινό ματς στην κοινή τους έδρα στο “Γ. Λουκαρέας” είχε και για τους δύο μονομάχους μεγάλη βαθμολογική σημασία. Η Ομόνοια ειδικά, αλλά και ο Ολυμπιακός ήθελαν να τερματίσουν το αρνητικό σερί και το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν το θέαμα.

Ετσι είδαμε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και από ένα γκολ, ενός από τους πιο έμπειρους παίκτες που υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε στη φάση του 80ου λεπτού ώστε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από σέντρα του Τάφα (από δεξιά) και αφότου η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα.

Το γκολ της Ομόνοιας ήρθε στην αντεπίθεση, με τον Τζανετάκο να βγάζει την κάθετη πάσα για τον Τάφα και αυτός τη σέντρα στο β’ δοκάρι για τον Μπαρσελό, που δεν ξεκίνησε το ματς, όπως και ο Τζανετάκος. Ο τελευταίος είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 61’ όταν από σέντρα του Φέστα βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπέρμπερη από καλή θέση στο 50. Ο Ολυμπιακός, που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, είχε τη μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στο 42’.

Ο Κ. Μάλαμας σέντραρε από δεξιά, ο Αναγνωστόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος εκτός από το γκολ και τις δύο φάσεις που αναφέραμε παραπάνω, το ματς έχει να επιδείξει ακόμα μόνο, την κεφαλιά του Μπέμπερη στο 67’ (άουτ από το οριζόντιο) από φάουλ του Αλεξανδρόπουλου και ένα αδύναμο σουτ του Πεϊδη στο 72’. που πέρασε άουτ.

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τους Γαλακούτη και Κυριόπουλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Σταθακόπουλος (12’ λ.τρ. Μπαρσελό), Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Μπεκιάρης (93’ λ.τρ. Αγγλούπας), Πεϊδης, Κουρούσιας (74’ λ.τρ. Οικονομόπουλος), Γουδέλης (54’ Τζανετάκος), Τάφα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας (55’ Τσούνι), Βέλμαχος (81’ Ν. Μάλαμας), Κολλιός, Σκιάς, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη, Αναγνωστόπουλος (68’ Τσαναλίας), Αλεξανδρόπουλος, Μπάζάνης.