Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 11:05

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ημιτελικός ΑΕ Μάνης - Καλαμάτα σήμερα στο γήπεδο Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ημιτελικός ΑΕ Μάνης - Καλαμάτα σήμερα στο γήπεδο Μεσσηνιακού

Φιλοξενούμενη στην... έδρα της θα είναι η Καλαμάτα στο σημερινό πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με αντίπαλο την ΑΕ Μάνης.

Και αυτό γιατί ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (και όχι στη Δυτική Παραλία) έπειτα από συμφωνία των δύο ομάδων. Η νεοφώτιστη στην Α’ τοπική Μάνη θα εισπράξει έτσι ως (τυπικά) γηπεδούχος τα έσοδα του σημερινού αγώνα, ενώ η ρεβάνς έχει οριστεί για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Αντίθετα ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Τσικλητήρα Πύλου και τον Απόλλωνα Καλαμάτας μετατέθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου (ο πρώτος αγώνας) και ο δεύτερος στις 19 Δεκεμβρίου. Στο σημερινό ημιτελικό υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, μιας και τις δύο ομάδες χωρίζει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ο Γιάννης Χριστόπουλος αναμένεται πάντως να κάνει αρκετές αλλαγές στην 11άδα δίνοντας χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Αυτοί που δεν υπολογίζονται για το σημερινό ματς είναι οι τραυματίες Βούρας, Αντωνιάδης, Μπίζος, Γιόνδης και Αθανασόπουλος. Τα νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι οι νεαροί Οικονομέας και Ρουμελιώτης. Αναλυτικά την αποστολή απαρτίζουν οι Κασωτάκης, Κόκκαλης, Τσόπελας, Οικονομέας, Τάμπας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Μπίζος, Χίλγκεν, Ζαχαρόπουλος, Πινδώνης, Μαρτίνες, Γκελγκέρια, Χόντζας, Ζελέκου, Λαθύρης, Μάρκοβιτς, Ρουμελιώτης. Θυμίζουμε ότι η “Μαύρη Θύελλα” που εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια το Κύπελλο Μεσσηνίας και θέλει να περάσει στον τελικό για να διεκδικήσει τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Για να φθάσει στα ημιτελικά απέκλεισε τον Χανδριναϊκό (7-0 εντός σε νοκ άουτ), την Εράνη (4-0 εντός σε νοκ άουτ) και τον Πάμισο (2-1 εντός στην παράταση σε νοκ άουτ). Από την άλλη πλευρά, η Α.Ε. Μάνης προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “4”, αποκλείοντας διαδοχικά τον Ηρακλή Κυπαρισσίας (0-0 εντός, νίκη 2-1 εκτός), τον Ακρίτα Κορώνης (2-0 εντός σε νοκ άουτ) και τον Τέλλο Αγρα (6-5 στην διαδικασία των πέναλτι, εκτός έδρας σε νοκ άουτ).

“Ιστορικό παιχνίδι”

Ο προπονητής της ΑΕΜ Φραγκίσκος Κεράνης μιλώντας στην “Ελευθερία” για το σημερινό ματς είπε: “Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για τη Μάνη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η “Μαύρη Θύελλα”. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Δεν θα έχουμε άγχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φιλοδοξίες, παρά τη δυναμική που έχει ο αντίπαλος”. Οι Μανιάτες θα αγωνιστούν πάντως με σημαντικές απουσίες, αφού εκτός από τους Τζίφα και Μιχαλέα, νοκ – άουτ έχει τεθεί και ο Χατζηαπαναγιώτης, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Φετάχου, Π. Πουλάκου και Πετρ. Σπυρέα. Τον ημιτελικό θα διαιτητεύσει ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς τους Καρβούνη και Τσοπανάκη.