Τρίτη, 20 Νοέμβριος 2018 12:20

Πέρασε και από τη Μεσσήνη η Καλαμάτα, 2-0 τον Πάμισο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μ’ ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Καλαμάτα νίκησε με 2-0 τον Πάμισο στο τοπικό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής και συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία στο δρόμο για τον τίτλο.

Η πρωτοπόρος “Μαύρη Θύελλα” έκανε στη Μεσσήνη το 8 στα 8, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ, σκοράροντας στο 25' με τον Μίνγκα και στο 84' (αυτογκόλ ο Μάραντος).Το τοπικό ντέρμπι ξεκίνησε τη Κυριακή και ολοκληρώθηκε μετά από.. 24 ώρες, μιας και ο προχθεσινός αγώνας διεκόπη στο 22’ λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχε μετατρέψει σε πισίνα τον αγωνιστικό χώρο.

Το χειροκρότημα και οι δύο

Ως εκ τούτου συνεχίστηκε τη Δευτέρα από το 22ο λεπτό και με το αποτέλεσμα στο 0-0, με τις καιρικές συνθήκες να είναι αυτή τη φορά ευνοϊκές για ποδόσφαιρο και 500 περίπου φιλάθλους να βρίσκονται στο γήπεδο.

Στο φινάλε οι φίλοι του Παμίσου χειροκρότησαν τους “πράσινους” για τη συγκινητική προσπάθεια και ο κόσμος της “Μαύρης Θύελλας” τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου για την 8η διαδοχική νίκη. Η Καλαμάτα μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά σημασία έχει ότι διεύρυνε το νικηφόρο σερί και παράλληλα αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τον Ασπρόπυργο, που μαζί με τον Παναργειακό είναι οι βασικοί ανταγωνιστές για τον τίτλο. Από την άλλη πλευρά ο Πάμισος έχει μόλις 1 βαθμό, αλλά με τα διοικητικά, αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι επιτυχία που συνεχίζει ακόμα να αγωνίζεται. Οι ντόπιοι παίκτες που έχουν απομείνει, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Φασουλή παίζουν κάθε Κυριακή για τη φανέλα και αξίζουν συγχαρητήρια.

Διαφορά ποιότητας

Το ίδιο έπραξαν και στο χθεσινό πιο δύσκολο ματς της σεζόν. Παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που τους χωρίζει από τη “Μαύρη Θύελλα” πάλεψαν μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα. Υστερούν όμως σε ποιότητα, αλλά και ποσότητα. Ενδεικτικό ότι ο Γιάννης Χριστόπουλος είχε στον πάγκο παίκτες, όπως οι Λαθύρης και Μαρτίνες και ο Μιχάλης Φασουλής μη έχοντας λύσεις (δεν συμπληρώνει 18άδα) πέρασε στο ματς για να παίξει στο φινάλε, τον γκολκίπερ Οικονομόπουλο, ενώ έδωσε την ευκαιρία και στους νεαρούς Χαρλέπα και Μουλαβασίλη. Ο Πάμισος ξεκίνησε το ματς με μια αλλαγή στην 11άδα σε σχέση με τα... 22 λεπτά της Κυριακής, αφού ο Ρούτσης ξεκίνησε χθες την στρατιωτική θητεία και τη θέση του πήρε ο Μάραντος. Στον αντίποδα η σύνθεση της Καλαμάτας ήταν ίδια με αυτή που παρατάχθηκε στο γήπεδο την Κυριακή.

\

Προβάδισμα με το “καλημέρα”

Η Καλαμάτα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ουσιαστικά φάση του χθεσινού αγώνα που ξεκίνησε από το 22’ Στο 25’ ο σκόρερ Μίνγκας ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση, όταν με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε αριστερά τον Φουάση, ο οποίος γύρισε στο β' δοκάρι για το Πινδώνη που εξ' επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπατσώρη. Από την κόντρα όμως ευνοήθηκε ο Μίνγκας που καραδοκούσε και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 έδωσε ψυχολογία στην Καλαμάτα, η οποία άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 37’. Σε κόρνερ του Φουάση και έπειτα από σύγχυση στην άμυνα, ο Αλιατίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Μάραντος με το κεφάλι έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Ο Πάμισος έχει να επιδείξει επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Ηλιόπουλου στο 34’ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κασωτάκης.

Το τελείωσε στο 84’

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 51’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Από λάθος απομάκρυνση του Φιλόπουλου, ο Μαστραντωνάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και από πλάγια αριστερά σέντραρε στο β' δοκάρι για τον Μάρκοβιτς που ανενόχλητος και με την εστία...πιάτο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ!

Στο 59’ ο Πάμισος βγήκε στην αντεπίθεση με 3 παίκτες έναντι 2 της Καλαμάτας, αλλά ο Παπαδόπουλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από πάσα του Νινιού.

Στο 70’ η “Μαύρη Θύελλα” έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Φουάσης σούταρε από θέση βολής ο Καπατσώρης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρτίνες σούταρε εκ νέου για να στείλει την μπάλα άουτ.

Το 0-1 έδινε ελπίδες στον Πάμισο, που προσπαθούσε να βρει στην κόντρα την ισοφάριση, μη έχοντας ουσιαστικά επιθετικό.

Οι παίκτες του όμως έβγαζαν δύναμη και πάθος στις μονομαχίες και στο 80’ καρδιοχτύπησαντους φιλοξενούμενους.

Ο προωθημένος Μωράκης έκανε ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Καλαμάτας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση, ο Λαθύρης από δεξιά σέντραρε στο β' δοκάρι για τον Μαρτίνες που σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο Μάραντο και στα δίχτυα. Με αυτογκόλ λοιπόν η Καλαμάτα έκανε το 0-2 και σφράγισε τους τρεις βαθμούς.

Με κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Φωκά (Αχαΐας) παρατηρήθηκαν οι Μαστραντωνάκης, Τσόπελας, Ρήγας, και Μίνγκας,

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος, Ρούτσης (23’ Μάραντος), Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Βλάχος, Ρήγας, Νινιός (88’ λ.τρ. Μουλαβασίλης), Ηλιόπουλος (93’ Οικονομόπουλος), Παπαδόπουλος (73’ Χαρλέπας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας (94’ Τάμπας), Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης (90’ Ζελέκου), Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μίνγκας (72’ Λαθύρης), Μαστραντωνάκης (60’ Μαρτίνες).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 8 αγώνες)

1. Καλαμάτα 15-0 24

2. Ασπρόπυργος 23-2 19

3. Παναργειακός 13-3 18

4. Ερμιονίδα 8-2 15

5. ΑΟ Υπάτου 6-4 12

6. Αμβρυσσέας Δυστόμου 6-4 10

-. Μανδραϊκός 6-8 10

-. Ενωση Πελλάνας 8-9 10

9. Παναρκαδικός12-13 9

10. ΑΟ Κατασταρίου 8-7 8

-. Αστέρας Βλαχιώτη 8-12 8

12. Ενωση Λέρνας 1-12 2

13. Πάμισος 3-20 1

-. ΑΟ Εικοσιμίας 0-22 1

- Εκκρεμούν οι αγώνες ΑΟ Εικοσιμίας – Παναργειακός και ΑΕ Λέρνας - ΑΟ Κατασταρίου.