Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 11:46

Εξετάζεται η χρήση η VAR στα νοκ άουτ του φετινού Champions League

Γράφτηκε από τον
Εξετάζεται η χρήση η VAR στα νοκ άουτ του φετινού Champions League

Η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του VAR για την νοκ άουτ φάση του Champions League. Το θέμα θα συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του VAR για τη νοκ αουτ φάση του Champions League αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Η UEFA επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει το VAR αυτή τη σεζόν, παρά τη χρήση του σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως είναι αυτά της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, αλλά και στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου έγινε σεμιναριακή χρήση του από τους διαιτητές.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Τσεφέριν είπε ότι μία έκθεση διαιτησίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να επιτρέψει στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA να αναθεωρήσει τη στάση της σε συνάντηση που θα γίνει το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

"Ο Ρομπέρτο Ροζέτι (επικεφαλής των διαιτητών της UEFA) και η ομάδα του είναι πολύ καλοί. Υπάρχουν σημαντικά θέματα να δούμε. Περιμένω την έκθεση σε μια εβδομάδα ή μετά και έτσι τότε θα δούμε πότε θα μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε, το αργότερο την επόμενη σεζόν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσεφέριν.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Ανδρέα Ανιέλι, που βρισκόταν δίπλα στον Τσεφερίν, πρόσθεσε πως "το αργότερο την επόμενη σεζόν σημαίνει επίσης ότι υπάρχει χώρος για εφαρμογή της νωρίτερα".

Εν ολίγοις, δεν αποκλείεται να μπει από την τρέχουσα σεζόν το Video Assistant Referee, κάτι που θα γίνει γνωστό σε περίπου δυο εβδομάδες.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ