Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 13:15

Μουντιάλ στο Κατάρ: Κομμένες οι μπύρες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Γράφτηκε από τον
Μουντιάλ στο Κατάρ: Κομμένες οι μπύρες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Απομένουν 1459 ημέρες μέχρι το πρώτο ματς του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022 και αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο εκτός του ότι γίνεται Νοέμβριο, θα έχει κι άλλες διαφοροποιήσεις από τα συνηθισμένα: Ας πούμε εκατοντάδες νηφάλιους οπαδούς!

Το επόμενο Μουντιάλ είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Νοέμβριο του 2022. Και μόνο που διαβάζετε "Νοέμβριος" ήδη κάτι δεν πάει καλά...

Ωστόσο, αυτό είναι το λιγότερο, διότι η νομοθεσία του Κατάρ που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση και δημιουργεί μία διοργάνωση εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.

Δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στους νόμους για την περίοδο εκείνη, όμως αν γινόταν σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε θα ξεχνούσαμε τις εικόνες των οπαδών, Άγγλων κατά κύριο λόγο, που κυκλοφορούν με μια μπύρα στο χέρι σε κεντρικούς δρόμους της χώρας που διοργανώνει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό event.

Σύμφωνα με το νόμο στο Κατάρ απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ σε δημόσια θέα. Επίσης, αν εντοπιστείς μεθυσμένος υπάρχουν κυρώσεις. Το αλκοόλ επιτρέπεται μονάχα σε διαπιστευμένα ξενοδοχεία και μπαρ. Παράλληλα, απαγορευμένα είναι και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ δεν επιτρέπεται ένα ζευγάρι να να έχει ιδιαίτερη οικειότητα σε δημόσια θέα, δηλαδή ένα φιλί ή μια αγκαλιά μπορούν να γίνουν αιτία για μπερδέματα με την αστυνομία.

Περιορισμοί υπάρχουν και στο ντύσιμο - ανδρών γυναικών, η νομοθεσία απαιτεί σεμνότητα. Ας πούμε οι γυναίκες πρέπει να έχουν υποχρεωτικά καλυμμένους τους ώμους τους...

Πηγή: sport24.gr