Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 13:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 3-0: Μια ακόμη εύκολη νίκη για τη "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 3-0: Μια ακόμη εύκολη νίκη για τη "Μαύρη Θύελλα"

 

Ενα ημίχρονο χρειάστηκε η "Μαύρη Θύελλα" για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμβρυσσέα Διστόμου και να πετύχει την 9η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στην Γ' εθνική.

Μπροστά σε περίπου 600 φιλάθλους της στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, η τοπική μας ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 3-0 καθαρίζοντας εύκολα ένα ακόμη παιχνίδι.

Ο Μίνγκας στο 2' με ένα εξαιρετικό γκολ άνοιξε από νωρίς το δρόμο για την νίκη ενώ ο Ψάνης με μια φοβερή ατομική προσπάθεια στο 36' και ο Μαρτίνες με πέναλτι στο 38', σφράγισαν από το πρώτο ημίχρονο την επικράτησε της "Μαύρης Θύελλας".

Στο 18' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε μια διπλή μεγάλη ευκαιρία η οποία αφενός θα μπορούσε να τους δώσει καλύτερες προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό ματς και αφετέρου θα έσπαζε το αμυντικό ρεκόρ της τοπικής μας ομάδας. Αυτό όμως δεν συνέβη και έτσι η εστία της "Μαύρης Θύελλας" παρέμεινε απαραβίαστη για 9ο συνεχόμενο ματς, ρεκόρ μοναδικό φέτος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη χθεσινή νίκη η τοπική μας ομάδα έφτασε τους 27 βαθμούς και είναι στο +5 από τον Ασπρόπυργο και στο +6 από τον Παναργειακό, ο οποίος όμως έχει ένα ματς λιγότερο.

Θετική συνολικά η εικόνα όλης της ομάδας, με τους Μίνγκα και Μάρκοβιτς να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Η Καλαμάτα μπήκε στο ματς με πρόθεση με πιέσει από το πρώτο λεπτό και ευτύχησε να βρει δίχτυα πολύ γρήγορα. Ηταν το 2' όταν ο Μίνγκας από πλάγια αριστερά, μέσα από την περιοχή, έκανε ένα πολύ ωραίο πλασαριστό σουτ που έστειλε τη μπάλα στο απέναντι "γάμα" της εστίας γράφοντας το 1-0.

Στο 6' μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα και ο Μάρκοβιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το 10' ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και στο 18' έχασαν μια σπάνια διπλή ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Χαραλαμπίδης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ολα μόνος του από 3-4 μέτρα πλάσαρε άουτ.

Στα επόμενα 10-15 λεπτά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν αρκετά καλή κυκλοφορία και να προσπαθούν να παίξουν κυρίως από δεξιά ενώ η Καλαμάτα είχε δυσκολίες στο δημιουργικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει φάσεις.

Πάτησε ξαφνικά το... γκάζι

Οπως έχουμε δει σε πολλά ματς όμως φέτος, η Καλαμάτα συνηθίζει να πατά απότομα το ... γκάζι και να κάνει μερικά πιεστικά 5λεπτα που κρίνουν αγώνες. Ετσι λοιπόν αρχικά στο 35' είχαμε την... προειδοποίηση όταν ο Μίνγκας με μια έξυπνη πάσα βρήκε τον Ζαχαρόπουλο στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Ψάνης πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια από αριστερά και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-0.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 38' ο Μίνγκας ελίχθηκε στην περιοχή και δέχτηκε το μαρκάρισμα του Στάρις με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μάριο Μαρτίνες γράφοντας το 3-0 καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από ο πρώτο ημίχρονο.

Διαχείριση στο β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και την Καλαμάτα να έχει την κατοχή και να ελέγχει το ματς.

Η πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου άνηκε πάντως στον Αμβρυσσέα όταν μετά από βαθιά πάσα και αδράνεια της άμυνας στο της Καλαμάτας στο 60, ο Δήμου βρέθηκε απέναντι με τον Κασωτάκη αλλά ο Τσόπελας με σωτήριο τάκλιν έδιωξε τον κίνδυνο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας στο β' ημίχρονο σημειώθηκε στο 67' όταν ο Μάρκοβιτς έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Κάρλος που μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Ντουμάνης απόκρουσε με τα πόδια.

Στο επόμενο λεπτό ο Μάρκοβιτς έπαιξε πολύ ωραία το 1-2 με τον Μίνγκα και βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε και αυτός από τον Ντουμάνη που απόκρουσε δύσκολα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας (74' Τάμπας), Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης (56' Κάρλος), Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μίνγκας (78' Λαθύρης), Μαρτίνες (70' Μαστραντωνάκης).

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ: Ντουμάνης, Δ. Στασινόπουλος, Καραλής, Στάρις, Τέλλος (70' Βλάχος), Θ. Χαραλαμπίδης, Ιβάνοφ (56' Φωτόπουλος), Σένκα (75' Μουντοκαλάκης), Ολα (46' Κατελούζος), Δήμου, Αντωνίου.