Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 17:59

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-1: Σταμάτησε και τον έτερο διεκδικητή του τίτλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Ρυθμιστής στη μάχη του τίτλου αποδεικνύεται ο Εθνικός Μελιγαλά...

Οι “κυανόλευκοι” μετά τον Απόλλωνα Καλαμάτας πριν μια εβδομάδα σταμάτησαν χθες και τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, τον Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Το τελικό 1-1 στο γειτονικό ντέρμπι αποδίδει δικαιοσύνη και αφήνει πικραμένους τους φιλοξενούμενους που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά!

Παράλληλα ο ΑΟΔ διατήρησε μεν το αήττητο, όμως παρέμεινε χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα, έχοντας τρεις ισοπαλίες όλες με σκορ 1-1 σε Ανδρούσα, Φιλιατρά και Μελιγαλά.

Στο γήπεδο του Μελιγαλά βρέθηκαν χθες 200 περίπου θεατές, φίλοι και των δύο ομάδων παρακολουθώντας ένα παιχνίδι που πήγε στη δύναμη, εξαιτίας και του γλιστερού αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα προηγήθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με πέναλτι του Αγγελου Μπαστακού, όμως ο ψυχωμένος Εθνικός είχε απάντηση στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ισοφάρισε γρήγορα με τον αρχηγό του Τάκη Καρατζούλια και στη συνέχεια κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ένα σημαντικό αποτέλεσμα, που μετρά και στο γόητρο.

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα παιζόταν στο μισό γήπεδο που έκανε άμυνα ο Εθνικός, με το Διαβολίτσι να έχει συνέχεια την μπάλα στα πόδια του χωρίς όμως έμπνευση από τους παίκτες του που δύσκολα πατούσαν την περιοχή του Σπάλα. Παράλληλα ο ΑΟΔ είχε την ατυχία να χάσει από το πρώτο 20λεπτο τον Φάνη Κάνιστρα (μυικός τραυματισμός), με τον Κώστα Κανελλόπουλο που μπήκε στη θέση του να είναι φανερά εκτός κλίματος αγωνιζόμενος απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο Μπαστακός το 0-1

με πέναλτι στο 30’

Ετσι το πρώτο ημίωρο πέρασε δίχως φάσεις με την ομάδα του Πάνου Πολίμου να αμύνεται σωστά και να κλείνει τους χώρους.

Στο 30’ ο Τσουκαλάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή με τον Θανόπουλο να τον ανατρέπει και τον κ. Ψηλοπαναγιώτη να δίνει το πεντακάθαρο πέναλτι.

Ο Μπαστακός δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και το 0-1 ήταν γεγονός.

Παρά το γκολ οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, με τον ΑΟΔ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Στο 36’ ο Ζάκκας σέντραρε από δεξιά, ο Σπάλας απομάκρυνε με γροθιές με τον Τσουκαλά να σουτάρει άουτ από ευνοϊκή θέση.

Το 1-1 ο Καρατζούλιας στο 48’

Στο δεύτερο μέρος ο Χαρλέπας πήρε τη θέση του τραυματία Κουρούπη για τους “κυανόλευκους”, όμως ο Εθνικός μπήκε δυνατά και ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 48’... Ο Θανόπουλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καρατζούλιας με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κωνσταντακόπουλου για το 1-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 150 και πλέον φίλους του Εθνικού.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους που παίζοντας με πάθος ήταν καλύτεροι μέχρι το 60’.

Στο 63’ ο Κανελλόπουλος άλλαξε παιχνίδι στα δεξιά για τον Ζάκκα που επιχείρησε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μην έχουν τον τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σπάλα, παρά τις αλλαγές του Παλαμάρα. Οι αμυντικοί και οι μέσοι του Εθνικού ήταν οι νικητές στις περισσότερες μονομαχίες, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι σύμμαχος τους.

Στο 79’ ο Λιόλιος σέντραρε, ο Θανόπουλος έδιωξε με κεφαλιά με τον Ασημακόπουλο να μην κάνει καλό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τεράστια διπλή ευκαιρία

για Εθνικό στο φινάλε

Η ομάδα του Πάνου Πολίμου κέρδισε ορισμένα φάουλ μετά το 80ο λεπτό και σε ένα από αυτό λίγο έλλειψε να κάνει την ολική ανατροπή...

Στο 87’ λοιπόν ο Θανόπουλος εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ από τα 25 μέτρα, όμως ο Κωνσταντακόπουλος με φοβερή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Θανόπουλος στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ηταν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Εθνικό Μελιγαλά που θα μπορούσε να του είχε χαρίσει το τρίποντο.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Τσοπανάκη και Κασκάνη, παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες και  τις... μουρμούρες που άκουγε συνέχεια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλας, Θανόπουλος, Καρατζούλιας, Μακρής, Χαραλαμπόπουλος, Κουρούπης (46’ λ. τρ. Χαρλέπας), Ξυδιάς, Σαραντόπουλος, Λάγιος, Ρουμελιώτης (42’ Σεμούρη), Μπούνας.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μπαλόπουλος,, Κάνιστρας (19’ λ. τρ. Κανελλόπουλος 78’ Ασημακόπουλος), Σταματελόπουλος, Ζάκκας (66’ Γεωργιόπουλος), Μπαστακός, Τζανετέας, Κουλόπουλος, Τσουκαλάς (81’ Πάλιας), Λιόλιος, Πιτσιλής.