Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 13:47

Champions League: Για την πρώτη νίκη απόψε η ΑΕΚ με τον Αγιαξ

Γράφτηκε από τον
Champions League: Για την πρώτη νίκη απόψε η ΑΕΚ με τον Αγιαξ

Η Ρόμα του Κώστα Μανωλά θέλει να υποτάξει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ όπως έκανε πέρυσι με την Μπαρτσελόνα, ενώ τρία μεγαθήρια κυνηγούν το τρίποντο για να "καθαρίσουν" την πρωτιά από την 5η κιόλας αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά από διακοπή τριών εβδομάδων, το Champions League επιστρέφει στη ζωή των ποδοσφαιρόφιλων, με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων που ενδέχεται να χαρίσουν εισιτήρια πρόκρισης για τα νοκ-άουτ ματς.

Στο "Ολίμπικο" η Ρόμα υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης των τριών τελευταίων ετών Ρεάλ Μαδρίτης με αμφότερες τις ομάδες να διεκδικούν τη νίκη και την πρώτη θέση ενώ οι Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Μπάγερν σκοπεύουν στην κορυφή και στην αυτόματη πρόκριση στους "16" του Champions League αντιμετωπίζοντας Λιόν, Βαλένθια και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Φυσικά, στη μάχη του σεντονιού μπαίνει και η ΑΕΚ, με την πρωταθλήτρια Ελλάδας να φιλοξενεί τον Άγιαξ και να ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, με μία νίκη να ενδέχεται μάλιστα να της δώσει ελπίδες για το Europa League ενόψει του αγώνα της στο "Λουζ" της Λισσαβώνας στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση στον 5ο, 6ο, 7ο και 8 όμιλο...

5ος όμιλος

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ (19:55)
Χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής η ΑΕΚ μετά από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ στα δύο που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ μετράει ισάριθμες ήττες απέναντι σε Μπενφίκα (2-3) και Μπάγερν Μονάχου (0-2). Ο στόχος πάντως της τρίτης θέσης που οδηγεί στους "32" του Europa League δεν έχει χαθεί ακόμα και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει ως μονόδρομο τη νίκη με τον Άγιαξ για να "παίξει τα ρέστα της" την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μπενφίκα στην Λισσαβώνα. Στον αντίποδα, ο Άγιαξ είναι εξαιρετικός στη φετινή διοργάνωση και τρανή απόδειξη είναι πως παραμένει αήττητος, έχοντας 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, με τη μία να είναι μάλιστα στο Μόναχο απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν. Σε περίπτωση δική του νίκης στο ΟΑΚΑ και μη νίκης της Μπενφίκα στο Μόναχο, εξασφαλίζει αυτόματα την πρόκρισή του στη νοκ-άουτ φάση. Εκτόςγια την πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι οι Μπακασέτας, Σιμόες και Λαμπρόπουλος και αμφίβολοι οι Κλωναρίδης και Οικονόμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, εκτός μάχης έχουν τεθεί από πλευράς Ολλανδών οι Μπαντέ, Ταλιαφίκο, Φέλτμαν και Ζιέχ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Αλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μάνταλος, Μπογέ, Λιβάγια

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέεκ, Σένε, Νέρες, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (22:00)
Η Μπάγερν προέρχεται από ισοπαλία-σοκ εντός έδρας κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-3) στο πρωτάθλημα, που την άφησε εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ και έφερε ακόμα περισσότερα σύννεφα πάνω από τον πάγκο της όπου βρίσκεται ο Νίκο Κόβατς. Στο Champions League δεν έχει πάντως αντιμετωπίσει δυσκολίες ως τώρα και σε περίπτωση που πάρει τη νίκη στην "Allianz Arena" απέναντι στην Μπενφίκα και την ίδια ο Άγιαξ αφήσει βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα κλείσει θέση για τους "16" από την 5η κιόλας αγωνιστική. Η Μπενφίκα θέλει ένα θαύμα για την πρόκριση στους "16" ενώ η παράδοση δεν είναι με το μέρος της κόντρα στην Μπάγερν, έχοντας χάσει και τα τρία ματς που έχει δώσει στο παρελθόν στο Μόναχο. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Χάμες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τολισόν και Κομάν ενώ αμφίβολος είναι ο Ναμπρί από πλευράς Μπάγερν, με την Μπενφίκα να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Ζαρντέλ και τον τραυματία Σάλβιο.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Μούλερ, Σάντσες, Ρόμπεν, Ναμπρί, Λεβαντόβσκι

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλδο, Φέισα, Πίτσι, Γκάμπριελ, Ράφα, Τσέρβι, Χόνας

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 10 (7-1)

2. Άγιαξ 8 (6-2)

3. Μπενφίκα 4 (4-6)

4. ΑΕΚ 0 (2-10)


6ος όμιλος

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (22:00)
Αν και σταχτοπούτα στο Champions League, η Χόφενχαϊμ μόνο σάκος του μποξ δεν εμφανίστηκε, και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έδειξε πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, μετρώντας μέχρι στιγμής τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς. Στο παρθενικό της παιχνίδι στη διοργάνωση έφερε 2-2 με την Σαχτάρ στην Ουκρανία και τώρα φιλοδοξεί να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη κόντρα στην Σαχτάρ στην Γερμανία που θα της επιτρέψει να ελπίζει ακόμα και στο θαύμα της πρόκρισης στους "16" την τελευταία αγωνιστική. Στον αντίποδα, η Σαχτάρ έχει απογοητεύσει, και αυτό φαίνεται τόσο από τη βαθμολογική της συγκομιδή (2 βαθμοί σε 4 ματς) όσο και από τον αριθμό τερμάτων που έχει βάλει και που έχει δεχτεί (4-13). Σε περίπτωση ήττας καταστρέφεται καθώς θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο, ό,τι αποτέλεσμα και αν φέρει στο φινάλε. Απόντες για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Νούχου, Αμίρι, Γκέιγκερ, Γκρίλιτς, Χούμπνερ και Ρουπ ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Φερνάντο, Μάρλος, Ορνέτς και Ρακίτσκι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπούτκο, Κρίβτσοβ και Στεπανένκο.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Ακπογκούμα, Βογκτ, Μπίτσακτσιτς, Μπρένετ, Ντεμιρμπάι, Σουλτζ, Γκρίφο, Κράμαριτς, Ζοέλιντον, Μπελφοντίλ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοβ, Νταντσένσκο, Κοτσολάβα, Ματβιγένκο, Ισμαΐλι, Μάικον, Στεπανένκο, Ουέλινγκτον, Πάτρικ, Τάισον, Ζούνιορ

ΛΙΟΝ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (22:00)
"Τρένο" πηγαίνει στην Premier League η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (έχει χάσει μόλις τέσσερις βαθμούς και είναι στην κορυφή, στο +2 από την Λίβερπουλ), η οποία στο Champions League μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες που την έχουν φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μία ισοπαλία αρκεί στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα για να πάρει το εισιτήριο, ενώ με νίκη προκρίνεται ως πρώτη στον όμιλο. Από την πλευρά της η Λιόν έχει μέχρι στιγμής προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και αυτό το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη "βόμβα" που είχε ρίξει στην πρεμιέρα, όταν και υποχρέωσε τους "πολίτες" στη μοναδική φετινή τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους. Απόντες από το ματς στην Γαλλία από πλευράς Λιόν θα είναι οι τραυματίες Ντουμπουά και Γκουιρί (αμφίβολος ο Φεκίρ) ενω η αγγλική ομάδα θα παραταχθεί σίγουρα χωρίς τους Μπράβο, Ντε Μπράινε και Μεντί (τραυματίες).

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λιόν: Λόπες, Ραφαέλ, Μαρσέλο, Ντεναγέρ, Μεντί, Τουσάρτ, Εντομπελέ, Φεκίρ, Τραορέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσέσκο, Φοντέν, Φερναντίνιο, Ντελφ, Μαχρέζ, Ζεζούς, Σανέ

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (12-3)

2. Λιόν 6 (9-8)

3. Χόφενχαϊμ 3 (8-9)

4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-13)


7ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (19:55)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει να επιδείξει τη σπουδαία νίκη της κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του Champions League, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να την εκτοξεύσει προς τους "16", με τους Μοσχοβίτες να μαζεύουν μόλις έναν πόντο στα άλλα τρία παιχνίδια που έδωσαν. Απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν θέλουν μόνο νίκη προκειμένου να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, οι Τσέχοι έχουν μόνο έναν βαθμό, αυτόν που πήραν στην πρεμιέρα στην έδρα τους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και μοναδικός στόχος για αυτούς είναι η 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, για την οποία χρειάζονται το τρίποντο στη Μόσχα. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Τζαγκόεβ, Ερνάντες, Μαγκνούσον και Βάσιν για τους γηπεδούχους (αμφίβολος ο Αχμέτοβ) ενώ εκτός μάχης από πλευράς φιλοξενουμένων έχουν τεθεί οι Κόλαρ και Κρμέντσικ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Ναμπάμπκιν, Μπεκάο, Σενίκοβ, Αχμέτοβ, Βλάσιτς, Μπίστροβιτς, Σίγκουρντσον, Ομπλιάκοβ, Τσάλοβ

Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Ρέζνικ, Χέζντα, Χούμπνικ, Λίμπερσκι, Χοράβα, Χροσόβσκι, Πετρζέλα, Τσέρμακ, Κόβαρικ, Τσόρι

ΡΟΜΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00)
Το "Ολίμπικο" φιλοξενεί το πιο εμπορικό ζευγάρι της βραδιάς στο Champions League και μάλιστα μεταξύ δύο μεγάλων αλλά "πληγωμένων" ομάδων. Από τη μία πλευρά η Ρόμα του Κώστα Μανωλά προέρχεται από ήττα στην έδρα της Ουντινέζε που την έριξε στην 7η θέση της βαθμολογίας της Serie A και απέναντι η πρωταθλήτρια Ευρώπης που συνετρίβη στην έδρα της Έιμπαρ δεχόμενη τρία γκολ, στην πρώτη ήττα του Σαντιάγο Σολάρι μετά από 4 σερί νίκες στον πάγκο της. Με νίκη στην Ρώμη, οι "μερένγκες" εξασφαλίζουν την πρωτιά από την 5η αγωνιστική, με την Ρόμα από την πλευρά της να προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία με την Ρεάλ αν η ΤΣΣΚΑ δεν νικήσει την Πλζεν. Οι Ντε Ρόσι, Κάρσντορπ, Παστόρε και Πελεγκρίνι έχουν τεθεί νοκ-άουτ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Όλσεν και Περότε, ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα και για τους Μαδριλένους καθώς είναι τραυματίες οι Καζεμίρο, Νάτσο, Νάβας, Οντριοθόλα, και Ρεγκιγιόν.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρόμα: Όλσεν, Σαντόν, Φάσιο, Μανωλάς, Κολάροφ, Φλορέντσι, Ενζονζί, Κριστάντε, Ουντέρ, Τζέκο, Ελ Σααραουί

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Θεμπάγιος, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (10-2)

2. Ρόμα 9 (10-2)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (4-7)

4. Βικτόρια Πλζεν 1 (3-14)


8ος όμιλος

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (22:00)
Ασταμάτητη είναι η Γιουβέντους στην εκκίνηση της φετινής σεζόν, με την "βέκια σινιόρα" να έχει απολογισμό 12 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Serie A και να εμφανίζεται ως το ακλόνητο φαβορί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας για όγδοη διαδοχική σεζόν. Εξίσου καλή είναι και στο Champions League, με την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τορίνο την περασμένη αγωνιστική να είναι το μοναδικό... ψεγάδι της (μοναδική ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις φέτος). Με μία ισοπαλία κόντρα στην Βαλένθια εξασφαλίζει την πρόκριση στους "16" χωρίς να χρειαστεί να περιμένει την τελευταία αγωνιστική. Από την πλευρά της η Βαλένθια θέλει το τρίποντο στο Τορίνο για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης, με τον τεχνικό της Μαρθελίνο να προειδοποιεί την ομάδα του Αλέγκρι λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε εδώ για να νικήσουμε, έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το πρώτο ματς (σ.σ. νίκη 2-0 για την Γιουβέντους στο "Μεστάγια"). Απόντες για τους "μπιανκονέρι" οι τραυματίες Τζαν και Κεντίρα (αμφίβολη η συμμετοχή του Μπερναρντέσκι), ενώ ο Τσερίσεβ δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς απο πλευράς "νυχτερίδων".

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντιμπαλά, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο

Βαλένθια: Νέτο, Βας, Γκαράι, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκέδες, Μίνα, Ροντρίγκο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ (22:00)
Το πρωτάθλημα το έχει ξεχάσει από νωρίς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο να την αφήνει στην 7η θέση της βαθμολογίας, 14 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και 7 από την 4η Τσέλσι. Ωστόσο, η νίκη της κόντρα στην Γιουβέντους στο Τορίνο την έχει φέρει σε θέση ισχύος για την κατάκτηση της 2ης θέσης και μία επιτυχία της κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις θα την στείλει στους "16" σε περίπτωση που η Βαλένθια δεν κάνει την σούπερ έκπληξη στο "Allianz Stadium". Άτυχη μπορεί να αισθάνεται η Γιουνγκ Μπόις πέφτοντας σε τόσο δυνατό όμιλο, μόνο με νίκη στην Αγγλία μπορεί να ελπίζει στην 3η θέση που οδηγεί στους "32" του Europa League. Εκτός μάχης για τους "κόκκινους διαβόλους" ο Ντάλοτ και αμφίβολος ο Λίντελοφ ενώ εκτός μάχης έχουν τεθεί από πλευράς Ελβετών οι Οαρό, Λοτόμπα, Σανογκό και Βούτριχ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Λουκακού, Μαρσιάλ

Γιουνγκ Μπόις: Φον Μπάλμοος, Εμπαμπού, Λάουπερ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Φάσναχτ, Σο, Αέμπισερ, Σουλεϊμάνι, Ενσαμέ, Ασαλέ

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Γιουβέντους 9 (7-2)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (5-2)

3. Βαλένθια 5 (4-4)

4. Γιουνγκ Μπόις 1 (2-10)

Πηγή: sport24.gr