Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 14:22

Τα σενάρια πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στους "32" του Europa League

Γράφτηκε από τον
Τα σενάρια πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στους "32" του Europa League

Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης των δύο ελληνικών ομάδων, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που δίνουν απόψε τις μάχες τους σε Αγγλία και Ισπανία.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται απόψε για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι "ασπρόμαυροι" δοκιμάζονται στην έδρα της Τσέλσι, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" στην Ανδαλουσία κόντρα στην Μπέτις. Αμφότεροι έχουν ελπίδες πρόκρισης στους "32".

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αρχικά, δεν προκρίνεται ό,τι και να γίνει αν η Βίντι νικήσει στην Λευκορωσία την ΜΠΑΤΕ. Βάσει του προαναφερθέντος σεναρίου ο ΠΑΟΚ δεν πάει στους "32" ακόμη και αν πάρει "διπλό" στο Λονδίνο.

Από την άλλη αν στη Λευκορωσία το ματς ολοκληρωθεί ισόπαλο, τότε ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει την Τσέλσι, διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βίντι δεν ευνοείται.

Τώρα, αν η ΜΠΑΤΕ νικήσει τους Ούγγρους, τότε οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν και με ήττα στην Αγγλία, αυτό βέβαια εφόσον επιβληθούν των Λευκορώσων στη Θεσσαλονίκη και η Τσέλσι την τελευταία αγωνιστή κάνει "διπλό" στη Βουδαπέστη!

Για τον Ολυμπιακό, πάλι, όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες Μπέτις και Μίλαν θεωρητικά θα πάρουν από μια εύκολη νίκη επί της Ντουντελάνζ, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τους δύο.

Με δεδομένο ότι Μπέτις και Μίλαν θα νικήσουν την ομάδα του Λουξεμβούργου, άρα οι 8 και 7 βαθμοί αντίστοιχα γίνονται αυτόματα 11 και 10 για τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια, αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αν ο Ολυμπιακός χάσει από τη Μπέτις στην Ανδαλουσία απόψε, θα πρέπει να νικήσει τουλάχιστον με 2-0 τη Μίλαν στο Φάληρο, ώστε να τη βάλει από κάτω στην ισοβαθμία. Θυμίζουμε ότι είχε ηττηθεί με 3-1 στο Μιλάνο. Αν καταφέρει να αποσπάσει αποτέλεσμα από την ομάδα του Κίκε Σετιέν, τότε του αρκεί απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική, ώστε να προκριθεί στους "32" της διοργάνωσης.

Αν πάλι κάποια από τις άλλες δυο ομάδες κάνει γκέλα με τη Ντουντελάνζ και προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 11 βαθμούς, που είναι επίσης ένα σενάριο, θα μετρήσουν και τα γκολ, τουλάχιστον με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας. Δεν είναι το πιθανότερο να συμβεί, εντούτοις δεν πρέπει να αποκλειστεί.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

3) Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

4) Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς

Αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ τριών ή περισσοτέρων ομάδων δημιουργείται ξεχωριστός όμιλος και ισχύουν τα εξής:

1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

3) Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

4)Τα εκτός έδρας στα μεταξύ τους ματς

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ 4 ΠΡΩΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
5) Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια όλου του αρχικού ομίλου

6) Η καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια όλου του αρχικού ομίλου

7) Τα εκτός έδρας γκολ στα παιχνίδια όλου του αρχικού ομίλου

8) Περισσότερες νίκες στον αρχικό όμιλο

9)Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον αρχικό όμιλο

10) Fair play
Πηγή: sport24.gr