Σάββατο, 01 Δεκέμβριος 2018 10:16

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δέκατη στροφή με πολλά αμφίρροπα παιχνίδια

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δέκατη στροφή με πολλά αμφίρροπα παιχνίδια

Με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Ανάληψης με τον Τέλλο Αγρα ανοίγει σήμερα στη Μεσσήνη η “αυλαία” της 10ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια, τα οποία χαρακτηρίζονται αμφίρροπα, καθώς είναι λεπτές οι ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα.  Ενδεικτικό ότι ο Απόλλωνας και το Διαβολίτσι, που οδηγούν την κούρσα είναι μεν αήττητοι, αλλά έχουν κερδίσει τα μισά παιχνίδια από αυτά που έχουν δώσει (δεν υπολογίζεται η νίκη στα χαρτιά με το Φαραί). Ετσι η διαφορά του πρώτου από τον 8ο για παράδειγμα Τέλλο Αγρα είναι μόλις έξι βαθμοί.Ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα φιλοξενηθεί την Κυριακή από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, με στόχο να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες. Οι πρωτοπόροι μετά τη νίκη στα Φιλιατρά στις 4 Νοεμβρίου, μοιράστηκαν τους βαθμούς με Τέλλο Αγρα, Εθνικό Μελιγαλά και Πανθουριακό. Απέναντί τους θα έχουν πάντως την ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες φέτος στην Α’ τοπική. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν 6 Χ σε εννέα παιχνίδια και  δεν έχουν κερδίσει ακόμα εντός αγωνιστικού χώρου (το μόνο τρίποντο είναι με τον Α.Ο. Φαραί).
Την ίδια ώρα το Διαβολίτσι θα υποδεχτεί τον Πανθουριακό, που παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Απόλλωνα, απέσπασε το βαθμό και λίγο έλειψε να πάρει στο φινάλε και τη νίκη. Ο ΑΟΔ δεν πέτυχε ούτε στο Μελιγαλά την πρώτη εκτός έδρας νίκη και δεν έχει στο γήπεδό του περιθώρια για απώλειες.
Ο Τσικλητήρας θα δώσει το πρώτο του φετινό ματς στην Πύλο, με αντίπαλο την Α.Ε. Αβίας που είναι αήττητη πέντε αγωνιστικές και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία και σύμμαχο την έλλειψη άγχους.
Οι γηπεδούχοι είναι θεωρητικά το φαβορί για τη νίκη, που είναι απαραίτητη ύστερα από την ισοπαλία χωρίς τέρματα με την Ομόνοια.
Η Εράνη θα αναμετρηθεί με την Κυπαρισσία στο τριφυλιακό ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Οι φιλιατρινοί γνώρισαν μεσοβδόμαδα την ήττα στο εξ αναβολής ματς από την Ανδρούσα, ενώ η Κυπαρισσία δεν αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική λόγω πένθους. Το ματς με τη Σπερχογεία αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη. Ετσι η Κυπρισσία με ένα ματς λιγότερο ισοβαθμεί με τους “ταύρους” στην 10η θέση.
Η Σπερχογεία θα παίξει εντός έδρας με την ουραγό Ομόνοια, που “καίγεται” για βαθμούς.  Στην Ανδρούσα η ανεβασμένη ψυχολογικά και βαθμολογικά ομώνυμη ομάδα, θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Μελιγαλά που έμεινε αήττητος στα διαδοχικά ματς με τους πρωτοπόρους.  Ο Εθνικός έχει δύο βαθμούς λιγότερους από την 5η Ανδρούσα.
Το μοναδικό παιχνίδι που θα γίνει σήμερα, είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό Ανάληψης και τον Τέλλο Αγρα. Οι νεοφώτιστοι έχουν 10 βαθμούς και η ομάδα των Γαργαλιάνων 13. Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από την ήττα με 5-1 από την Εράνη και ο Αγρας από την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ανδρούσας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Ολυμπιακός Ανάληψης – Τέλλος Άγρας
Γήπεδο Μεσσήνης
Ψηλοπαναγιώτης, Σταύρου, Γεωργαντάς

Κυριακή

Εράνη Φιλιατρών – Κυπαρισσία
Γήπεδο Φιλιατρών
Η. Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Ταβουλαρέας
Σπερχογεία – Ομόνοια
Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’
Σερεμέτης, Γαλακούτης, Κυριόπουλος
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΕ Αβίας
Γήπεδο Πύλου
Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Τζεμαλάι
Ανδρούσα – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Ανδρούσας
Σκόρδος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης
Διαβολίτσι – Πανθουριακός
Γήπεδο Διαβολιτσίου ‘’Καπετάν Βασίλης’’
Πλακογιάννης, Κασκάνης, Παλλαδινός
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’
Τσουλάκος, Σταύρου, Γάκης
* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 9 αγώνες)
1. Διαβολίτσι    15-4    19
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    16-7    19
3. Τσικλητήρας Πύλου    12-6    16
-. Εράνη    14-9    16
5. Ανδρούσα    13-9    15
6. Πανθουριακός    12-11    14
7. Εθνικός Μελιγαλά    13-8    13
-. Τέλλος Αγρας    10-10    13
9. Α.Ε. Μάνης    7-10    12
10. Σπερχογεία    10-13    11
-. Κυπαρισσία    7-12    11
12. Ολυμπιακός Ανάληψης        7-18    10
13. Ολυμπιακός Καλαμάτας    8-10    9
14. Α.Ε Αβίας    10-14    8
15. Ομόνοια        5-18    4
*  Κυπαρισσία και Σπερχογεία έχουν ένα ματς λιγότερο.
* Ο Α.Ο. Φαραίί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.