Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 12:03

Στην 27η θέση η Super League σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού σε 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον
Στην 27η θέση η Super League σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού σε 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η ιστοσελίδα CIES Football Obsevatory δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την Super League να είναι στην 27η θέση.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η ιστοσελίδα CIES Football Obsevatory (οι υπολογισμοί έγιναν με δείγματα που πάρθηκαν από την 1η Ιουλίου μέχρι την 28η Νοεμβρίου του 2018) για τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού σε όλα τα πρωταθλήματα της "Γηραιάς Ηπείρου", με την Super League να συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα και να καταλαμβάνει την 27η θέση της λίστας σε σύνολο 37 πρωταθλημάτων που μπήκαν στο μικροσκόπιο.

Στα ματς της ΑΕΚ παρατηρήθηκε το υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού (56.6%) και σε εκείνα της ΑΕΛ το μικρότερο (50.8%), ενώ το πρωτάθλημα που βρίσκεται στην τελευταία θέση είναι η Primeira Liga στην Πορτογαλία, με τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού να είναι 50.9%.

Το σουηδικό πρωτάθλημα είναι εκείνο με το μεγαλύτερο πραγματικό χρόνο (60.4%), πιο πάνω ακόμα και από το Champions League (60.2%), ενώ από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκείνο που έχει το υψηλότερο ποσοστό σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού είναι η Μπουντεσλίγκα με 58.5% (το πιο χαμηλό το έχει η La Liga στην Ισπανία με 55.8%).

Από πλευράς συλλόγων δε, η "πρωταθλήτρια Ευρώπης" στο κομμάτι του καθαρού χρόνου παιχνιδιού είναι η σουηδική Σούντσβαλ με 63.7% ενώ εκείνη με το χαμηλότερο ποσοστό σε αγώνες της είναι η πορτογαλική Φεϊρένσε με 45.7%.
Πηγή: sport24.gr