Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014 14:18

Ο Μεσσηνιακός 3-2 την Αχαϊκή στο 90' σ' ένα ματς που "εσπασαν καρδιές"!

Γράφτηκε από τον

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11', τι και αν ισοφαρίστηκε στο 88' σε 2-2;  Ο ανώτερος Μεσσηνιακός είχε τέτοιο πάθος σήμερα, που δεν γινόταν να μην νικήσει την Αχαϊκή.
Και η δικαιοσύνη ήρθε στο 90' με τον Βαγγέλη Τσουκάλη να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή.
Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής ήταν εκεί που έπρεπε στη σέντρα του Νινιού και έδωσε τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ο Μ.Γ.Σ. επέστρεψε στις επιτυχίες και διατηρήθηκε μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.


Η Αχαϊκή είχε ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα με το Δημητρακόπουλο, με το Μεσσηνιακό να γυρνά το ματς χάρη στα γκολ των Βιτάλι (38') και Χελά (60). Ενα λάθος του Κυριακόπουλου στο 88΄ έφερε το πέναλτι με το οποίο ο Λαμπρόπουλος ισοφάρισε, αλλά ο "κοντός" του Μεσσηνιακού δεν είχε πει την…τελευταία του λέξη.
Πραγματικά ένα  παιχνίδι ακατάλληλο για… καρδιακούς με πέντε γκολ εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα και με το Σταύρο Παπαδόπουλο στο γήπεδο.
Ο χρηματοδότης των "πρασίνων" παρακολούθησε τον αγώνα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και στο φινάλε δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τη νίκη, αλλά και την εμφάνιση. Ο Μεσσηνιακός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλε το ρυθμό του με την Αχαϊκή (4 σερί ήττες) να κλείνεται για να κρατήσει το μηδέν.
Στο πρώτο ημίχρονο πάντως μπήκε πιο δυνατά και στο 11' άνοιξε το σκορ και ενώ ο Μ.Γ.Σ. είχε κερδίσει… φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν από την άμυνά τους και βγήκαν στην αντεπίθεση με το Δημητρακόπουλο, ο οποίος βρήκε κενό χώρο από δεξιά προχώρησε και με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακόπουλου.
Νωρίτερα στο 9' ο Μπεγέτης σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Χάχαλης απέκρουσε.
Το 0-1 ξύπνησε τους γηπεδούχους που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν τελείωναν σωστά τις επιθέσεις. Λίγο έλειψε μάλιστα στο 28' να δεχτούν και δεύτερο γκολ. Ο Τόγιας έκλεψε την μπάλα από τον Μπεγέτη και βλέποντας εκτός εστίας τον Κυριακόπουλο σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!

Πλάγιο άουτ και… γκολ

Ο Μεσσηνιακός αύξησε την πίεσή του στη συνέχεια και στο 37' ο Μπεγέτης δοκίμασε και πάλι το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ από το κάθετο. Στο επόμενο λεπτό όμως ο ίδιος παίκτης με δυνατό πλάγιο άουτ από δεξιά έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Βιτάλι με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε. Το 1-1 έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "πράσινους" που μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο.


Πίεση από το ξεκίνημα

Οι Μπεγέτης, Αργυρόπουλος ανέβασαν στροφές παίρνοντας τη μάχη του κέντρου, ενώ σημαντικές βοήθειες προσέφερε και ο Νινιός με τις πλαγιοκοπήσεις από δεξιά. Ο Ταχματζίδης από αριστερά είχε επίσης διάθεση να βοηθήσει και στο ξεκίνημα έψαξε το γκολ, αλλά ο γκολκίπερ της Αχαϊκής όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών".
Στο 46' και στο 54' απέκρουσε τα σουτ του Ταχματζίδη από καλή θέση. Νωρίτερα στο 50' ο Λαμπρόπουλος με σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Βιτάλι απέτρεψε το 2-1.
Το γκολ όμως ήταν θέμα χρόνου να έρθει βάσει της εικόνας του αγώνα και στο 60' είχαμε την ολική ανατροπή.
Ο Μπαστακός έκανε γέμισμα από αριστερά, ο Χάχαλης βγήκε, αλλά δεν απομάκρυνε μακριά την μπάλα και ο Τσουλάκος βλέποντας τον γκολκίπερ εκτός εστίας σήκωσε έξυπνα την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει ο Χελάς με κοντινή κεφαλιά το 2-1!
Οι "πράσινοι" προσπάθησαν στη συνέχεια για ένα ακόμα γκολ ώστε να "κλειδώσουν" τη νίκη..
Στο 78' ο Τσουλάκος ανατράπηκε από τον Ντάζο, αλλά ο Τσαμούρης έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη της καλαματιανής ομάδας.

Σοκ στο 88' και
πανηγύρια στο 90'

Στο 88΄από ανυποψίαστη φάση ο Κυριακόπουλος έκανε έξοδο χωρίς να υπάρχει λόγος με συνέπεια να χάσει την μπάλα και να ανατρέψει στη συνέχεια τον Αποσκίτη.
Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λαμπρόπουλος με πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2.
Παρά το σοκ οι γηπεδούχοι δεν απογοητεύτηκαν και στο 89' ο Μπεγέτης προειδοποίησε με σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 90' ο Νινιός σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσουκάλης που καραδοκούσε σκόραρε με κοντινό πλασέ και λύτρωσε την ομάδα του (3-2).

Διακριθέντες

Για να έρθει μια νίκη σαν τη χθεσινή, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν καλή απόδοση και πράγματι οι "πράσινοι" κατέθεσαν χθες ψυχή, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει όμως στους Νινιό, Μπεγέτη και Αργυρόπουλο, οι οποίοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στον αντίποδα προσπάθησε περισσότερο ο Αποσκίτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (81' Τσουκάλης), Βιτάλι (92' Πετρόγιαννης), Τσουλάκος, Χελάς.
ΑΧΑΪΚΗ:  Χάχαλης, Νικολόπουλος, Ρέλλας (62' Ντάζος), Λαμπρόπουλος, Διακάτος, Τόγιας, Μητρόπουλος (53' Καζαντζής), Κυριακόπουλος, Σαμίκος (46' Μπεκίρης), Δημητρακόπουλος, Αποσκίτης.