Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018 15:42

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: “Είμαστε μια οικογένεια”, τονίζει ο Π. Πολίμος για το αήττητο σερί

Γράφτηκε από τον

 

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε την Κυριακή από την Ανδρούσα (1-2) ο Εθνικός και διεύρυνε στις 7 αγωνιστικές το αήττητο σερί στην Α’ τοπική.

Η ομάδα του Μελιγαλά ισοβαθμεί με τον Τέλλο Αγρα στην 5η θέση θέση και είναι στο -6 από τον πρωτοπόρο Α.Ο. Διαβολιτσίου, τον οποίο υποχρέωσε πρόσφατα σε ισοπαλία, όπως επίσης και τον Απόλλωνα Καλαμάτας που μέχρι πρότινος ήταν στην κορυφή. Την προσεχή αγωνιστική ο Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

“Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά όταν παίζουμε στην έδρα μας, θα πρέπει να παίρνομε τους τρεις βαθμούς και να τα δίνουμε το 100%. Κάτι που το έχουμε αποδείξει”, λέει ο Παναγιώτης Πολίμος για το ματς που έρχεται. Ο προπονητής του Εθνικού εξήγησε στην “Ελευθερία” και το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα του έχει να ηττηθεί από τις 13 Οκτωβρίου (2-0 από τον Τσικλητήρα) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Στις πρώτες 3 αγωνιστικές είχε μάλιστα δύο ήττες (η δεύτερη από τη Μάνη) και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Εκτοτε μετρά 15 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, που μεταφράζονται σε 4 νίκες με Σπερχογεία, Ομόνοια, Α.Ο. Φαραί (στα χαρτιά), Ανδρούσα και τρεις ισοπαλίες με Αβία, Απόλλωνα Καλαμάτας, Διαβολίτσι.

“Το αήττητο οφείλεται στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια. Από εκεί και πέρα, τόσο οι μικροί σε ηλικία παίκτες, όσο και οι πιο έμπειροι είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Μελετάμε πολύ τον αντίπαλο και κάθε παίκτης ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο για να ξεκλειδώσουμε τον αντίπαλο. Θέλουμε να βγαίνουμε από το γήπεδο και να είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που επιλέξαμε να παίξουμε. Και αν αυτή η προσπάθεια μας δώσει τη νίκη, ακόμα καλύτερα”. Τέλος, ο Π. Πολίμος αναφέρθηκε και στο διπλό στην Ανδρούσα λέγοντας ότι: “Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο πλάνο που είχαμε με αποτέλεσμα να πάρουμε μια μεγάλη νίκη και τρεις σημαντικούς πόντους για τη συνέχεια. Προηγηθήκαμε με μια στημένη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια κάναμε ένα χαζό πέναλτι και ο αντίπαλος έφερε το ματς στα ίσια, αλλά αντιδράσαμε και σε μια αντεπίθεση πετύχαμε ένα ωραίο γκολ με τον Ξυδιά από πάσα του Κουρούπη. Και αν ήμασταν πιο προσεχτικοί στις αντεπιθέσεις, θα μπορούσαμε και άλλο τέρμα. Βέβαια και η Ανδρούσα είχε δύο ευκαιρίες, αλλά ήταν σε καλή μέρα ο τερματοφύλακας”.