Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014 14:36

Η Καλαμάτα με Ηλιόπουλο 1-0 στο Ναύπλιο, στο -6 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, μια νίκη της "Μαύρης Θύελλας" συνδυάστηκε με βαθμολογική απώλεια της πρωτοπόρου ΑΕ Καραϊσκάκης και έτσι η Μεσσηνιακή ομάδα μείωσε την διαφορά της από την κορυφή της βαθμολογίας στους έξι βαθμούς.
Το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα πέρασε με 1-0 από το Ναύπλιο σε ένα ματς όπου μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση της, όμως βρήκε για άλλη μια φορά τον τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς.
Σκόρερ του χρυσού τέρματος ο Κώστας Ηλιόπουλος στο 66' με την Καλαμάτα να εκμεταλλεύεται την ήττα της ΑΕ Καραϊσκάκης στην Μανωλάδα και να μειώνει στους 6 τους βαθμούς της διαφοράς της από την κορυφή.
Το διπλό της "Μαύρης Θύελλας" πανηγύρισαν από κοντά πάνω από 100 φίλαθλοι της που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ναυπλίου και ήταν περισσότεροι από τους γηπεδούχους…
Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο Πανναυπλιακός ξεκίνησε καλύτερα του αναμενομένου και προσπάθησε να επιτεθεί. Σε αυτό βέβαια, βοήθησε και η παθητικότητα της Καλαμάτας που εμφανίσθηκε κακή στο ξεκίνημα του αγώνα.
Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και η Καλαμάτα σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει.
Μάλιστα στο πρώτο μέρος δημιούργησε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω σε ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα που σταμάτησε όλες τις προσπάθειες των παικτών της Καλαμάτας.
Περίπου ίδια εικόνα και στο β’ μέρος, με τον Πανναυπλιακό να ξεκινάει αρκετά καλά και την Καλαμάτα πάλι να περιμένει. Σταδιακά η Καλαμάτα όμως άρχισε και πάλι να παίρνει τον έλεγχο και το γκολ του Ηλιόπουλου στο 66' ήρθε να δικαιώσει τις προσπάθειες των παικτών του Γκόφα. Στην συνέχεια η "Μαύρη Θύελλα" έλεγξε το παιχνίδι και κράτησε σχετικά εύκολα το πολυπόθητο τρίποντο.
Στο 88' αποβλήθηκε ο Τσιμικλής με β' κίτρινη κάρτα και θα χάσει το επόμενο ματς με τον Εθνικό Σαγέικων.

Το γκολ και οι φάσεις

Στο 18’ μπροστινή μπαλιά από τον Λιόλιο, ο Καραχάλιος βγήκε τετατετ λίγο πιο έξω από το σημείο του πέναλτι, οι γηπεδούχοι φώναξαν για οφσάιντ, αλλά ο Μπραϊμλάρι έπεσε σωστά κι απέκρουσε σε κόρνερ το αδύναμο και βιαστικό σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας.
Στο 20’ ο Γεωργιόπουλος πέρασε τον Λιόλιο και έκοψε στον Δριμούρα, αυτός πιο πίσω στον Κετσετζόγλου, αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα αριστερό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρηγανά.
Στο 25’ σέντρα από δεξιά του Καλογερόπουλου, στο σημείο του πέναλτι ο Καλαντζής με πλάτη στο τέρμα, έκανε το κοντρόλ κι αμέσως το σουτ, πάλι όμως σε ετοιμότητα ο Μπραϊμλάρι απέκρουσε και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Ευθυμίου.
Στο 26’ σέντρα του Καλογερόπουλου από δεξια, για το κέντρο της μεγάλης περιοχής, Καραχάλιος, Ηλιόπουλος, Μπραϊμλάρι, Θ.Γκολέμης πήγαν στη μπάλα, δεν τη βρήκε κανείς και αυτή πέρασε παράλληλα με το τέρμα.
Στο 31’ φάουλ του Ζαχαρόπουλου από δεξιά, ο Μπραϊμλάρι πρόλαβε και πήρε τη μπάλα από το κεφάλι του Καλαντζή.
Στο 38’ φάουλ του Καραχάλιου από αριστερά, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπραϊμλάρι.
Στο 45’ κάθετη μπαλιά του Πούτση, ο Ηλιόπουλος πιο μπροστά στον Καλαντζή, που μόνος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε βιαστικό πλασέ, ενώ είχε το χώρο να προχωρήσει, ο Μπραϊμλάρι πάλι έσωσε. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για οφσάιντ, αλλά δεν ήταν.
Στο 59’ σέντρα του Η.Γκολέμη από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Καντούτση, την κεφαλιά ο επερχόμενος Κετσετζόγλου αλλά η μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια.
Στο 66’ σουτ του Καλαντζή από αριστερά, απέκρουσε ο Μπραϊμλάρι, η μπάλα πήγε στην άλλη πλευρά, όπου ο επερχόμενος Ηλιόπουλος, μόνος, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Στο 85’ κόρνερ του Ευθυμίου, στο σημείο του πέναλτι ο Κωνσταντόπουλος στη προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα προς το τέρμα του, ο Ρηγανάς όμως δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.
Εξαιρετική η διαιτησία του Κορδολαίμη.
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Γ.Χορμής): Μπραϊμλάρι, Μιχαλόπουλος (80’ Λεπτάκης), Τσακνάκης, Θ.Γκολέμης, Ευθυμίου, Κετσετζόγλου, Καραμάνος, Μουσταφά, Η.Γκολέμης (86’ Διαμαντής), Γεωργιόπουλος, Δριμούρας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μ.Γκόφας): Ρηγανάς, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (86’ Μπελεβέτης), Καντούτσης, Σκαρλάτος,Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Πούτσης (57’ Αθανασόπουλος), Καραχάλιος, Ηλιόπουλος (70’ Κωνσταντόπουλος), Καλαντζής.