Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 18:31

Η υποχρέωση του Ολυμπιακού για τα έσοδα από το «Γ. Καραϊσκάκης» από το 2019

Γράφτηκε από τον
Η υποχρέωση του Ολυμπιακού για τα έσοδα από το «Γ. Καραϊσκάκης» από το 2019

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sportsfeed.gr, από το 2019 το 15% των εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημιστικές πινακίδες στο «Γ. Καραϊσκάκης» προβλέπεται να πηγαίνουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportsfeed.gr. Όπως αναφέρει το εν λόγω άρθρο, στη σύμβαση για την παραχώρηση του πλέον αμιγώς ποδοσφαιρικού «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το 2004 σε εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη, υπάρχει μια υποχρέωση για τους «ερυθρόλευκους», η οποία εισάγεται από το 2019. Αυτή φέρεται να αναφέρει, ότι το 15% από τις εισπράξεις στο γήπεδο από τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες θα πρέπει να πηγαίνουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, για την παραχώρηση του γηπέδου υπήρξε γραπτή δέσμευση από τον γενικό γραμματέα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, κ. Καρτάλη, ότι θα δινόταν ως αντάλλαγμα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Άγιος Κοσμάς, όπου θα γινόταν ένα κέντρο προετοιμασίας υψηλού αθλητισμού. Μολαταύτα, αυτή ήταν μία δέσμευση, η οποία ποτέ δεν έγινε πράξη. Έτσι, μένει να φανεί να θα τηρηθεί η δέσμευση για την καταβολή του 15% από τα εισιτήρια και τις διαφημιστικές πινακίδες του γηπέδου. Αν αυτό συμβεί, αναμένεται εύκολα να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το προπονητήριο στίβου του Πειραιά.

Επίσης, γίνεται λόγος και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εταιρεία Καραϊσκάκης ΑΕ, η οποία χρωστά 20,3 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της από τον Κόκκαλη στον Μαρινάκη, τη στιγμή που ο έτερος μέτοχος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, έχει διαρκώς μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Πηγή: sdna.gr