Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2018 11:26

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Για το πρώτο διπλό το Διαβολίτσι, με Μάνη εντός ο Απόλλωνας

Γράφτηκε από τον

 

Η συγκατοίκηση στο ρετιρέ της Α’ τοπικής τελείωσε την 10η αγωνιστική, καθώς ο Απόλλωνας Καλαμάτας κόλλησε για τέταρτη σερί αγωνιστική στην ισοπαλία και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που επέστρεψε στις νίκες, απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής.

Για να συνεχίσει όμως μόνος στην πρώτη θέση, θα πρέπει την Κυριακή να κάνει που δεν έχει καταφέρει φέτος: Να νικήσει εκτός έδρας.

O ΑΟΔ στις τρεις εξόδους του σε Ανδρούσα, Φιλιατρά και Μελιγαλά έχει αναδειχθεί ισόπαλος, ενώ το μοναδικό διπλό είναι στα... χαρτιά με τον Α.Ο. Φαραί.

Ο πρωτοπόρος της Α’ τοπικής θα φιλοξενηθεί αύριο από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, που δεν έχει νίκη εντός αγωνιστικού χώρου μετά από 10 αγωνιστικές, αλλά μετρά 7 Χ σε εννέα παιχνίδια! Τελευταίο το 1-1 με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, στο “Γ. Λουκαρέας” που έδωσε την ευκαιρία στον ΑΟΔ να αποσπαστεί 2 βαθμούς από τους καλαματιανούς. Στο ίδιο λοιπόν γήπεδο, οι “ερυθρόλευκοι” θα αναμετρηθούν με το Διαβολίτσι, που όπως και ο Απόλλωνας, αγνοεί την ήττα στο πρωτάθλημα. Ο ΑΟΔ προέρχεται από τη νίκη επί του Πανθουριακού με 2-0 και θα παραταχθεί με καλή ψυχολογία. Την ίδια ώρα ο δεύτερος πλέον Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχτεί την ξεκούραστη Α.Ε. Μάνης (αφού πήρε στα χαρτιά τη νίκη με το Φαραί). Οι γηπεδούχοι πέρα από την κούραση, μιας και έδωσαν την Τετάρτη τον πρώτο ημιτελικό με τον Τσικλητήρα, έχουν να ξεπεράσουν και τις πολλές απουσίες. Ο Απόλλωνας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από ένα και πλέον μήνα ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν βαθμολογικές απώλειες του Διαβολιτσίου ή τουλάχιστον να διατηρήσει το -2 από την κορυφή. Στην τρίτη θέση και σε απόσταση μιας νίκης από τον ΑΟΔ βρίσκονται ο Τσικλητήρας και η Εράνη. Ο Τσικλητήρας θα πάρει στα χαρτιά αυτή την εβδομάδα τους τρεις βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί, ενώ η Εράνη δίνει νέο τριφυλιακό ντέρμπι, αυτή τη φορά εκτός έδρας με αντίπαλο τον Τέλλο Αγρα.

Οι φιλιατρινοί νίκησαν την περασμένη Κυριακή με 3-0 την Κυπαρισσία και ο Αγρας επικράτησε με το ίδιο σκορ στη Μεσσήνη του Ολυμπιακού Ανάληψης. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τους γηπεδούχους (είχε προηγηθεί το 2-1 με την Ανδρούσα) που είναι σε ανοδική πορεία. Κάτι που φαίνεται και στο βαθμολογικό πίνακα, όπου μοιράζονται με τον Εθνικό την 5η θέση. Η ομάδα του Μελιγαλά είναι 7 αγωνιστικές αήττητη και με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στην Ανδρούσα, θέλει να κερδίσει και τον Ολυμπιακό Ανάληψης ώστε να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις.

Η Ανδρούσα παίζει εκτός με τον Πανθουριακό, στο μοναδικό παιχνίδι που διεξάγεται το Σάββατο. Ο Πανθουριακός επιστρέφει στην έδρα του και θέλει να γυρίσει και στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα στο Διαβολίτσι. Ο Πανθουριακός έχει 14 βαθμούς και η Ανδρούσα 15, κάτι που προμηνύει αμφίρροπη αναμέτρηση. Πιο κάτω από Ανδρούσα και Θουρία στο βαθμολογικό πίνακα, βρίσκονται η Σπερχογεία με την Κυπαρισσία , που αναμετρήθηκαν μεταξύ τους την Τετάρτη σε εξ αναβολής ματς και μοιράστηκαν τους βαθμούς. Ετσι συνεχίζουν να ισοβαθμούν με 12 βαθμούς στην 10η θέση. Η Κυπαρισσία θα υποδεχτεί την ουραγό Ομόνοια, η οποία όμως προέρχεται από το διπλό στη Σπερχογεία, ενώ είχε κόψει βαθμούς και από τον Τσικλητήρα Πύλου. Ο ΑΟΚ δεν έχει περιθώρια για απώλειες στο δεύτερο σερί εντός έδρας ματς. Η Σπερχογεία θα ψάξει την επιστροφή στις επιτυχίες με αντίπαλο την προτελευταία Α.Ε. Αβίας, η οποία ηττήθηκε μετά από πέντε αγωνιστικές στην Πύλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

 

Πανθουριακός – Ανδρούσα

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς’’

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης

 

Κυριακή

 

Κυπαρισσία - Ομόνοια

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Καρβούνης, Κυριόπουλος, Γαλακούτης

Τέλος Άγρας – Εράνη

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Τζεμαλάι

Εθνικός Μελιγαλά – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Μελιγαλά

Σερεμέτης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Α.Ε Μάνης

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Τσοπανάκης, Τσουκάλη

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Διαβολίτσι

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Η. Νικολόπουλος, Κομπιλίρης, Μιχαλόπουλος

Α.Ε Αβίας – Σπερχογεία

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Σκόρδος, Σταυρόπουλος, Τζιαμουράνης

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ, εκτός από το Α.Ε. Αβίας – Σπερχογεία (6 μ.μ.)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 17-4 22

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-8 20

3. Τσικλητήρας Πύλου 14-6 19

-. Εράνη 17-9 19

5. Εθνικός Μελιγαλά 15-9 16

-. Τέλλος Αγρας 13-10 16

7. Ανδρούσα 14-11 15

-. Α.Ε. Μάνης 7-10 15

9. Πανθουριακός 12-13 14

10. Σπερχογεία 12-17 12

-. Κυπαρισσία 9-17 12

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 9-11 10

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 7-21 10

14. Α.Ε Αβίας 10-16 8

15. Ομόνοια 7-18 7

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.