Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 18:12

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-0: Χαμογέλασε στο 85’ σ’ ένα ανοιχτό ματς (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σ’ ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Απόλλωνας νίκησε με 1-0 την Α.Ε. Μάνης στο γήπεδο του Ασπροχώματος και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 34 μέρες.

Ο Γιάννης Καραχάλιος με σέντρα-σουτ στο 85’ πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Καλαματιανούς.

Οι νικητές κινδύνεψαν πάντως με την παρθενική τους ήττα στην Α’ τοπική, καθώς η ΑΕΜ είχε δοκάρι στο 53’ με το Φετάχου και χαμένο πέναλτι με το Γιάννη Χελά στο 73’ (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι). Δοκάρι είχε και ο Απόλλωνας με τον Αλεξόπουλο στο 65’, για να βρει τελικά τη λύση μ’ ένα ωραίο και τυχερό γκολ λίγο πριν από το φινάλε. Ετσι ξεκόλλησε από τις ισοπαλίες (μετρούσε 4 σερί με Τέλλο Αγρα, Εθνικό, Θουρία, Ολυμπιακό Καλαμάτας) και παραμένει στο -2 από τον πρωτοπόρο και επίσης αήττητο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Ο Απόλλωνας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια, ενώ όσες φορές ολοκλήρωνε τις φάσεις ο Καστριτσέας ήταν σε σωστή θέση και είτε μπλόκαρε, είτε απέκρουε. Οπως έκανε στο σουτ του Κουτσουρόπουλου στο 27’ από πλάγια θέση αριστερά και στο σουτ του Αλεξόπουλου στο 43’. Ενδιάμεσα στο 32’ είχε μπλοκάρει τη μπάλα στο σουτ του Βασιλόπουλου. '

Από την άλλη πλευρά, η Μάνη ήταν ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο. Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή στο 39’ ο Φετάχου από αριστερά πέρασε τον Παπαγιαννόπουλο, αλλά άνοιξε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Μπαχράμη να ,μπλοκάρει.

Ματς - “ρουλέτα” στο β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τη Μάνη να ανεβάζει τις γραμμές της και να γίνεται επικίνδυνη στην κόντρα. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένα ματς -”ρουλέτα” με ευκαιρίες και στις δύο εστίες. Ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος στο 47’ όταν ο Τρικουράκης με σέντρα βρήκε το Μανωλόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος αν και μόνος, δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά. Στο 52’ ο Β. Χελάς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαχράμη. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε λάθος διώξιμο στην επόμενη φάση και ο Φετάχου βλέποντας τον εκτός εστίας, επιχείρησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι! Νέα ευκαιρία για τη Μάνη στο 62’. Σε αντεπίθεση ο Σπυρέας γύρισε τη μπάλα στον Ι. Χελά, ο οποίος σούταρε για να τον κόψει σωτήρια με τάκλιν ο Λούτα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Απόλλωνα να αγγίξει το γκολ. Από γύρισμα του Τσουλάκου, ο Στραβάκος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στους αμυντικούς και στην επαναφορά ο Αλεξόπουλος με γυριστό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 68’ ο Στραβάκος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Εχασε πέναλτι η Μάνη στο 73’

Στο 73’ η Μάνη κέρδισε πέναλτι. Ο Σπυρέας σέντραρε από δεξιά, και ο Κ. Πουλάκος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Μπαχράμη που τον ανέτρεψε. Ο ρέφερι Κουτσαναστάσης έδειξε σωστά κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ του Απόλλωνα και την άσπρη βούλα. Ο Γιάννης Χελάς όμως από τα 11 βήματα “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί. Η απώλεια του πέναλτι ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων και επηρέασε τους Μανιάτες, που στο τέλος έχασαν και το βαθμό. Ο Γιάννης Καραχάλιος με σέντρα σουτ από πλάγια θέση αριστερά, αιφνιδίασε στο 85’ τον Καστριτσέα και έστειλε την μπάλα, που πήρε περίεργη τροχιά στα δίχτυα!

Βοηθοί του Κουτσαναστάση ήταν ο Τσοπανάκης και η Τσουκάλη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Παπαγιαννόπουλος, Μανωλόπουλος, Στραβάκος, Καραχάλιος, Λούτα, Δ. Τσουλάκος, Τρικουράκης (90’ Κουλουμπός), Αλεξόπουλος, Βασιλόπουλος, Κουτσουρόπουλος (46’ Περιβολάρης).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Πιχιγιόνι, Π. Πουλάκος, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Πετρ. Σπυρέας, Β. Χελάς, Μπεγέτης, Ι. Χελάς, Κ. Πουλάκος, Φετάχου (72’ Στύλα).