Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 17:42

"Όχι" της UEFA στην ΑΕΚ για παράσταση στην εκδίκαση των επεισοδίων με τον Άγιαξ

Γράφτηκε από τον
"Όχι" της UEFA στην ΑΕΚ για παράσταση στην εκδίκαση των επεισοδίων με τον Άγιαξ

Άσχημο νέο για την ΑΕΚ καθώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά της να παραστεί στην εκδίκαση της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Η ανησυχία είναι ούτως ή άλλως μεγάλη. Ωστόσο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από την αρνητική στάση της UEFA σε ένα αίτημα, το οποίο η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ απέναντι σε όσα της καταλογίζονται για τα πολύ άσχημα συμβάντα στον εντός έδρας αγώνα με τον Αγιαξ, θεωρούσε πολύ κομβικό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη σύνταξη του απολογητικού υπομνήματος, πραγματοποιήθηκε η αποστολή του στην αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, με ένα αίτημα: να δοθεί στην ΑΕΚ το δικαίωμα να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και να παρουσιάσει - αναπτύξει τις απολογητικές θέσεις της.

Η ΑΕΚ βασίστηκε στη δυνατότητα που παρέχουν η πειθαρχική διαδικασία και ο κώδικας της UEFA, το να επιχειρηθεί δηλαδή μέσω παράστασης, να αποδειχθεί ότι η κύρια ευθύνη πρέπει να αποδοθεί σε άλλα θεσμικά όργανα τα οποία είχαν άμεση σχέση με την ασφάλεια του ματς, όπως επί παραδείγματι η Αστυνομία.

Στην ΑΕΚ πίστευαν πως θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξαν επεισόδια τα οποία δεν σχετίζονταν με το ίδιο το παιχνίδι, αλλά ήταν αποτέλεσμα βίαιων παραπολιτικών εκφράσεων, δηλαδή συνέπειες αυτών σε γηπεδικό χώρο. Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή αρνήθηκε στην πλευρά της Ένωσης να παραστεί στην αυριανή εκδίκαση που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το άμεσο μέλλον της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA.

Ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας (ακόμα και ευρωπαϊκού αποκλεισμού), κυρίως λόγω της εκτόξευσης βόμβας μολότοφ προς την εξέδρα οπαδών του Αγιαξ, μέσα από το ταρτάν του αγωνιστικού χώρου, είναι μεγάλος. Και αυτή η άρνηση είναι δεδομένο ότι θορύβησε και άγχωσε ακόμα περισσότερο το νομικό επιτελείο της Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα συνεδριάσει για την υπόθεση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει άμεσα την τιμωρία της ΑΕΚ.

Πηγή: sport24.gr