Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 12:16

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Να ξορκίσει τον... κακό της δαίμονα

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα όλα τα εμπόδια που έχουν βρεθεί στο δρόμο της για την κατάκτηση του τίτλου στη Γ' εθνική και κατ' επέκταση την άνοδο.

Η "Μαύρη Θύελλα" με 11 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια χειμώνα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στον 8ο όμιλο. Το ζητούμενο πλέον είναι να κλείσει με νίκη τις υποχρεώσεις για το 2018, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο, μιας και την Τετάρτη υπάρχει ο δεύτερος ημιτελικός με τη Μάνη.

Αήττητη η Ερμιονίδα σε 9 ματς με Μεσσηνιακές ομάδες!

Προηγείται όμως την Κυριακή, το εντός έδρας με την 4η της βαθμολογίας Ερμιονίδα, η οποία αποτελεί το “κακό δαίμονα” της Καλαμάτας, αλλά και των μεσσηνιακών ομάδων. Βλέπετε, η Ερμιονίδα είναι αήττητη σε 9 παιχνίδια με τις μεσσηνιακές ομάδες, είτε εντός, είτε εκτός έδρας! Για την ακρίβεια μετρά 6 νίκες και 3 ισοπαλίες απέναντι σε "Μαύρη Θύελλα", Μεσσηνιακό, Τσικλητήρα Πύλου και Πάμισο.

Τις περισσότερες φορές έχει αναμετρηθεί με την Καλαμάτα (4), από δύο με Μ.Γ.Σ., Τσικλητήρα και φέτος έπαιξε την τέταρτη αγωνιστική με τον Πάμισο στη Μεσσήνη. Οπότε θα ακολουθήσει το ματς του δεύτερου γύρου στην Αργολίδα και τα δύο φετινά ματς με τη Καλαμάτα.

Το πρώτο θα γίνει αυτή την Κυριακή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η μεσσηνιακή ομάδα με κεκτημένη ταχύτητα από το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί, μπορεί να τερματίσει την αρνητική παράδοση. Στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις με την Ερμιονίδα, μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία.

Η πιο οδυνηρή ήττα είναι το 2014 στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ότου το 2-0 έγινε 2-3 και η Καλαμάτα έχασε ουσιαστικά την άνοδο. Οι άλλες δύο ήττες ήταν εκτός έδρας με 3-1 το 2013 και 2-1 το 2015.

Πολλές απουσίες

Η "Μαύρη Θύελλα" θα αγωνιστεί μεθαύριο με σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός από τους εδώ και καιρό τραυματίες Βούρα, Γιόνδη και Αθανασόπουλο, δεν υπολογίζονται και οι Πινδώνης, Βοσκόπουλος που αποβλήθηκαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο. Ακόμα πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Ζαχαρόπουλος, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι διαθέσιμος ο Αντωνιάδης. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γυμναστήριο Sports Center, του γυμναστή της ομάδας Νίκου Δημητρακόπουλου. Η προπόνηση που είχε προγραμματιστεί στην Μικρομάνη ματαιώθηκε καθώς η συνεχής βροχόπτωση είχε μετατρέψει σε βούρκο τον αγωνιστικό χώρο, καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση προγράμματος στο γήπεδο που το τελευταίο διάστημα αποτελεί την προπονητική βάση της ομάδας.

Νέος φυσικοθεραπευτής

Μία ακόμα αλλαγή στο τεχνικό τιμ της Καλαμάτας σημειώθηκε χθες, με τον Γιώργο Μπαρδουνιώτη να είναι ο νέος φυσικοθεραπευτής, αντί του Δημήτρη Τσικούρη.

Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σεζόν 2013-14

Ερμιονίδα - Καλαμάτα 3-1

Καλαμάτα - Ερμιονίδα 2-3

Ερμονίδα - Μεσσηνιακός 2-1

Μεσσηνιακός - Ερμιονίδα 0-2

Σεζόν 2015-16

Ερμιονίδα - Καλαμάτα 2-1

Καλαμάτα - Ερμιονίδα 0-0

Σεζόν 2016-17

Ερμιονίδα - Τσικλητήρας 2-1

Τσικλητήρας - Ερμιονίδα 2-2

Σεζόν 2018-19

Πάμισος - Ερμιονίδα 1-1