Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 19:03

Εθνική Ελλάδας: Δύο θύρες κλειστές για τα ναζιστικά πανό

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδας: Δύο θύρες κλειστές για τα ναζιστικά πανό

Η UEFA κλείνει τις θύρες 4-5 του Παγκρητίου Σταδίου, όπου η Εθνική θα δώσει τον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020, μετά το "ναζιστικό πάρτι" στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με την Εσθονία.

Το απόγευμα της Παρασκευής (14/12) η UEFA ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για το "ναζιστικό πάρτι" στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με την Εσθονία για το Nations League. Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κλείνει τις θύρες 4-5 του Παγκρητίου Σταδίου, όπου θα δοθεί το πρώτο ματς στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Η ΕΠΟ, παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει πανό στα οποία θα αναγράφεται το μότο της UEFA, "EqualGame". Αυτά θα καλύψουν και τις δύο θύρες που θα κλείσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στην εντός έδρας ήττα (0-1) από την Εσθονία, μεταξύ των 1000 ατόμων που παρακολούθησαν το ματς, κάθονταν στις εξέδρες και νεοναζί, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ναζιστικό "πάρτι".

Στο άρθρο 14, βάσει του οποίου τιμωρήθηκε η ΕΠΟ, κάνει λόγο για "ρατσισμό, διακρίσεις και προπαγάνδα". Σημειώνεται ότι στις 8 Ιουνίου η Ελλάδα υποδέχεται την Ιταλία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Πηγή: sport24.gr