Κυριακή, 16 Δεκέμβριος 2018 11:47

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δεσπόζει το ντέρμπι στην Πύλο

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δεσπόζει το ντέρμπι στην Πύλο

 

Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Α’ τοπικής και αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρονται παιχνίδια στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Αξιοσημείωτο πως όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σημέρα Κυριακή! Το σημαντικότερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πύλο όπου ο τρίτος Τσικλητήρας θα υποδεχθεί τον δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν και πριν δέκα ημέρες για το κύπελλο με την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου να επικρατεί με 1-0, όμως ο κυριακάτικος αγώνας είναι σαφώς διαφορετικός.

Ο Τσικλητήρας θέλει με όπλο την έδρα του να πάρει το τρίποντο και να ανέβει στη 2η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον αντίπαλο του. Από την άλλη ο αήττητος Απόλλωνας επανήλθε στις νίκες απέναντι στη Μάνη και θα τα δώσει όλα για να φύγει με το διπλό από την Πύλο, σκεπτόμενος όμως πως και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Οι σημαντικές απουσίες πάντως αποτελούν πρόβλημα για τον Τάκη Σακελλαρόπουλο, μιας και θα λείψουν πάλι οι τιμωρημένοι Κουντάνης, Κακαλής και ο τραυματίας Σπανός.

Ο πρωτοπόρος ΑΟ Διαβολιτσίου δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς και πάλι στην Καλαμάτα, απέναντι στην υπολογίσιμη Α.Ε. Μάνης.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα με ανεβασμένη ψυχολογία θέλει να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της για να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της Απόλλωνα και Πύλο, που παίζουν μεταξύ τους.

Στον αντίποδα η Μάνη έδειξε στοιχεία καλής ομάδας παρά την ήττα από τον Απόλλωνα και στόχος της είναι να βάλει δύσκολα στους πρωτοπόρους, αποσπώντας τη νίκη ή την ισοπαλία.

Σπουδαία παιχνίδια θα γίνουν στην Τριφυλία, σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Η Εράνη που στην έδρα της είναι πολύ δυνατή υποδέχεται τον Εθνικό Μελιγαλά, ο οποίος είναι η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας μέχρι στιγμής.

Τις δύο ομάδες της χωρίζει ένας βαθμός και αναμένεται να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Στους γειτονικούς Γαργαλιάνους θα διεξαχθεί Τριφυλιακό ντέρμπι μεταξύ του Τέλλου Αγρα και της Κυπαρισσίας.

Οι “ερυθρόλευκοι” με αρκετό κόσμο στο πλευρό τους θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Εράνη και να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.

Ο ΑΟΚ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί της Ομόνοιας και θα προσπαθήσει να μην χάσει στους Γαργαλιάνους.

Ματς με φαβορί και αουτσάιντερ θα διεξαχθεί στην Ανδρούσα με την ομάδα του Νίκου Γεωργακλή να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη φέτος στην Α’ τοπική, μετρώντας 7 ισοπαλίες σε 11 αγώνες και είναι δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στη Μεσσήνη ο Ολυμπιακός Ανάληψης που αγνοεί τη νίκη από την 3η αγωνιστική φιλοξενεί τον Πανθουριακό που κι αυτός δεν έχει κερδίσει στα τέσσερα τελευταία ματς που έχει δώσει.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θέλει να πάρει το τρίποντο μιας και η διαφορά από τη διακεκαυμένη ζώνη έχει μειωθεί στους 2 βαθμούς, ενώ το διπλό θα επιδιώξει να πάρει η ομάδα της Θουρίας μιας και έχει υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία.

Τέλος, το “Γ. Λουκαρέας” θα φιλοξενήσει το ντέρμπι των ουραγών με την Ομόνοια να παίζει με την Αβία. Οι δύο ομάδες είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και πιθανή νίκη μετρά διπλά στην προσπάθεια για παραμονή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Τέλλος Αγρας - Κυπαρισσία

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Τσουλάκος, Τσίρμπας, Γαλακούτης

Ομόνοια - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Εράνη - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Φιλιατρών

Πλακογιάννης, Βανικιώτης, Ταβουλαρέας

Ολυμπιακός Ανάληψης - Πανθουριακός

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης

Ζαρακοβίτης, Βρυώνης, Κασκάνης

Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλων Καλαμάτας

Γήπεδο Πύλου

Κουτσαναστάσης, Ρουμελιώτης, Τσουκάλη

Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Ανδρούσας

Ρέκκας, Αδαμόπουλος, Σταύρου

Α.Ε. Μάνης - Α.Ο. Διαβολιτσίου

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων)

Σερεμέτης, Μιχαλόπουλος, Γιαννέτσος

Σπερχογεία – Α.Ο. Φαραί 3-0 (α.α.)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 11 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 21-4 25

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 18-8 23

3. Τσικλητήρας Πύλου 14-6 22

4. Εράνη 18-10 20

5. Εθνικός Μελιγαλά 16-9 19

6. Ανδρούσα 17-13 18

7. Τέλλος Αγρας 14-11 17

8. Σπερχογεία 15-17 15

-. Κυπαρισσία 11-17 15

-. Α.Ε. Μάνης 7-11 15

11. Πανθουριακός 14-16 14

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 9-15 10

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 7-22 10

14. Α.Ε Αβίας 10-19 8

15. Ομόνοια 7-20 7

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.