Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 13:46

Champions League: Η κλήρωση των "16"

Γράφτηκε από τον
Champions League: Η κλήρωση των "16"

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League από την οποία προέκυψαν πολλά δυνατά ζευγάρια. Ξεχωρίζουν τα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν-Ζερμέν και Λίβερπουλ - Μπάγερν.

Πριν καν πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League γνωρίζαμε ότι θα προκύψουν δυνατά ζευγάρια. Έτσι, κι έγινε αφού η κληρωτίδα είχε κέφια και έβγαλε πολλές δυνατές αναμετρήσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε κι ο Λερόι Σανέ θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο Γκελζενκίρχεν και την πρώτην του ομάδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Μάριο Μάντζουκιτς θα επιστρέψουν στη Μαδρίτη, καθώς η Γιουβέντους τέθηκε αντιμέτωπη με την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μάλιστα, ο Κροάτης αγωνίστηκε στους "κολτσονέρος". Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2014/2015 (με τον Ολυμπιακό μάλιστα και τη Μάλμε).

Η Μπαρτσελόνα βρίσκει στο δρόμο της τη Λιόν, από την οποία απέκτησε το 2016 τον Σαμουέλ Ουμτιτί. "Μπλαουγκράνα" και "γκον" συναντήθηκα για τελευταία φορά τη σεζόν 2008/09. Η Ρόμα "έπεσε" πάνω στην καλύτερη ομάδα της φάσης των ομίλων, Πόρτο. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τη σεζόν 2016/17.

Ζευγάρι με πολλή ιστορία είναι αυτό του Άγιαξ με τη Ρεάλ. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν "Αίαντας" και "μερένγκες" ήταν το 2012 στη φάση των ομίλων. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς η Λίβερπουλ διασταυρώθηκε με την Μπάγερν.

Κι αν αναρωτιέστε από πότε έχουμε να δούμε τις δύο ομάδες να παίζουν; Από το 2001 και τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, με τους "ρεντς" να κατακτούν το τρόπαιο.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ 16:
Σάλκε (Γερμανία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Ατλέτικο (Ισπανία) - Γιουβέντους (Ιταλία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία)

Τότεναμ (Αγγλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Λιόν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία)

Άγιαξ (Ολλανδία) - Ρεάλ (Ισπανία)

Λίβερπουλ (Αγγλία) - Μπάγερν (Γερμανία)

Να υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτοι εντός έδρας αγώνες θα διεξαχθούν 12-13/2 και 19-20/3, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 5-6/3 και 12-13/3 αντίστοιχα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
12/13/19/20 Φεβρουαρίου: Γύρος των "16", πρώτα παιχνίδια

5/6/12/13 Μαρτίου: Γύρος των "16", ρεβάνς

15 Μαρτίου: Κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών

9/10 Απριλίου: Προημιτελικά, πρώτα παιχνίδια

16/17 Απριλίου: Προημιτελικά, ρεβάνς

30 Απριλίου/1 Μαΐου: Ημιτελικά, πρώτα παιχνίδια

7/8 Μαΐου: Ημιτελικά, ρεβάνς

Σάββατο 1 Ιουνίου: Τελικός, "Estadio Wanda Metropolitano", Μαδρίτη
Πηγή: sport24.gr