Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 12:30

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στενοχώρια για την ήττα, πίστη για το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στενοχώρια για την ήττα, πίστη για το πρωτάθλημα

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος για το 2018 έμελε να κάνει στάση το... τρένο που λέγεται Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” μετά από 11 συνεχόμενες νίκες, ηττήθηκε την Κυριακή με 1-2 από την Ερμιονίδα, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε κόντρα στους πρωτοπόρους και μάλιστα δύο φορές!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ερμιονίδα μέχρι προχθές δεν είχε διπλό στο πρωτάθλημα. Μετρούσε τέσσερις ισοπαλίες με Μανδραϊκό, Α.Ο. Υπάτου, Ασπρόπυργο και Πάμισο, οι τρεις πρώτες με 0-0 και 1-1 με τους Νησιώτες και μια ήττα από τον Αμβρυσσέα με 1-0. Στα αξιοσημείωτα ότι είχε μείνει άσφαιρη στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές. Και όμως νίκησε την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα όλης της Γ’ εθνικής, συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση κόντρα σε μεσσηνιακές ομάδες (7 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Η Καλαμάτα δεν είχε την Κυριακή την απόδοση άλλων παιχνιδιών, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πολλές και σημαντικές απουσίες, ειδικά στον άξονα που έκοψαν στα... δύο την τοπική μας. Χωρίς τους Πινδώνη, Αντωνιάδη, Ζαχαρόπουλο, η “Μαύρη Θύελλα” έβγαλε πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ και η απουσία του Βοσκόπουλου ήταν εμφανής στο κέντρο της άμυνας.

Οσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν πάντως μέχρι το φινάλε για το θετικό αποτέλεσμα και ο κόσμος χειροκρότησε στο φινάλε τους παίκτες για τη μαχητικότητα που επέδειξαν, ενώ και ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Ο προπονητής της Καλαμάτας ήταν βέβαια στενοχωρημένος για το αποτέλεσμα, όπως και όλοι στη “Μαύρη Θύελλα”. Η “Μαύρη Θύελλα” έχασε το αήττητο στο τελευταίο ματς για το 2018, αλλά συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια της και άπαντες στα αποδυτήρια πιστεύουν ότι στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Παρά την ήττα, παραμένει σε θέση οδηγού και έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στις 6 Γενάρη κόντρα στον Παναρκαδικό του Μεσσήνιου Αντώνη Μαυρέα στην Τρίπολη.

Η Καλαμάτα είναι στο +7 από τους Ασπρόπυργο, Παναργειακό, αλλά η ομάδα του Αργους έχει ένα ματς λιγότερο, το οποίο λογικά θα κερδίσει με τον Α.Ο. Εικοσιμίας και θα βρεθεί στο -4. Ως εκ τούτου η “Μαύρη Θύελλα” οφείλει να μπει με το... δεξί στο νέο έτος, ώστε να κρατήσει τη διαφορά από τους διώκτες της.

Με απουσίες και στον ημιτελικό

Το 2018 ολοκληρώνεται για την Καλαμάτα με ματς κυπέλλου και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού θα υποδεχτεί αύριο στις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την Α.Ε. Μάνης στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό.

Η “Μαύρη Θύελλα” καλείται να ανατρέψει το σκορ ώστε να προκριθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο, είτε με τον Τσικλητήρα Πύλου, είτε με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η προετοιμασία για την ΑΕΜ θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση στο γήπεδο της Μικρομάνης, στην οποία θα φανεί ποιοι παίκτες θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Οι Βούρας, Γιόνδης, Αθανασόπουλος θα χάσουν μία ακόμα αναμέτρηση, ενώ δεν υπολογίζονται και οι τιμωρημένοι Βοσκόπουλος, Πινδώνης. Ακόμα δύσκολα θα παίξουν οι τραυματίες Ζαχαρόπουλος και Αντωνιάδης.