Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 11:32

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού – Σήμερα οι ρεβάνς Καλαμάτα – Μάνη και Απόλλωνας – Πύλος

Γράφτηκε από τον

 

Καλαμάτα, Μάνη, Απόλλωνας και Τσικλητήρας, είναι οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Για δύο από τις παραπάνω όμως, το ταξίδι τελειώνει σήμερα και το απόγευμα θα γνωρίζουμε τους δύο μονομάχους που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο. Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα αναμετρηθούν η Καλαμάτα με την Α.Ε. Μάνης και σε αυτό του Ασπροχώματος, ο Απόλλωνας Καλαμάτας με τον Τσικλητήρα Πύλου.

Πρόκειται για τους αγώνες ρεβάνς, που είχαν διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα. Αμφότερα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι. Η Μάνη και ο Τσικλητήρας με τις νίκες τους στους πρώτους ημιτελικούς με 1-0 έχουν πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων με σκορ 1-0 θα ακολουθήσει παράταση και αν δεν αλλάξει κάτι, το εισιτήριο για τον τελικό θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Τον ημιτελικό της “Μαύρης Θύελλας” με την ΑΕΜ θα διαιτητεύσει ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς την Τσουκάλη και το Βανικιώτη. Στον έτερο ημιτελικό διαιτητής ορίστηκε ο Αλεξέας με βοηθούς τους Γκούμα και Τσουλάκο.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΑΝΗ

Νίκη με δύο γκολ διαφορά θέλει σήμερα η Καλαμάτα για να προκριθεί στον τελικό, αφού στο ματς που είχε γίνει πριν από 1,5 μήνα και πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τυπικά γηπεδούχο τη Μάνη είχε ηττηθεί με 1-0. Ο Φετάχου με κοντινό πλασέ στο 5’ είχε υπογράψει την ιστορική νίκη για την ΑΕΜ. Η “Μαύρη Θύελλα” παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία και μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Επιπλέον η Καλαμάτα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 1-2 από την Ερμιονίδα και να κλείσει με νίκη το 2018. Για μία ακόμα φορά πάντως θα αγωνιστεί με πολλές απουσίες. Ο Γιάννης Χριστόπουλος επέλεξε την ίδια 18άδα με το ματς της περασμένης Κυριακής, με μοναδική αλλαγή τον Κλάιντι Κανανάι στη θέση του Μάριο Μαρτίνες. Αναλυτικά η αποστολή είναι: Κασωτάκης, Τσόπελας, Ψάνης, Μπίζος, Αλιατίδης, Λαθύρης, Φουάσης, Μαστραντωνάκης, Μάρκοβιτς, Χίλγκεν, Τάμπας, Γκελγκέρια, Μίνγκας, Κόκκαλης, Χόντζας, Ζελέκου, Ρόνι Κάρλος και Κανανάι. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Βοσκόπουλος, Πινδώνης και οι τραυματίες Ζαχαρόπουλος, Αντωνιάδης, Βούρας, Γιόνδης, Αθανασόπουλος.

Στον αντίποδα, η Α.Ε. Μάνης θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, αφού ο Σωτήρης Καστριτσέας χτύπησε στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος με το Διαβολίτσι. Μια σημαντική απουσία για την ΑΕΜ, που έρχεται να προστεθεί σε αυτές των Τζίφα, Μιχαλέα, Χατζηπαναγιώτη, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Δουρούμη. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει σήμερα ο Γιώργος Χριστόπουλος, που έχει μια συμμετοχή στο ματς κυπέλου με την Κορώνη.

Ο προπονητής Φραγκίσκος Κεράνης τονίζει ότι η Καλαμάτα παρά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, αλλά οι Μανιάτες θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες.

Το ζητούμενο είναι να παρουσιάσουν ανταγωνιστικό πρόσωπο, όπως έκαναν και στον πρώτο ημιτελικό.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ

Για τρίτη φορά σε διάστημα 14 ημερών θα ανταμώσουν σήμερα ο Απόλλωνας με τον Τσικλητήρα. Οι δύο πρώτοι αγώνες έγιναν στην Πύλο.

Ο Τσικλητήρας με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη στο 87’ νίκησε με 1-0 στις 5 Δεκεμβρίου για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, ενώ την περασμένη Κυριακή οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Αν η ομάδα της Πύλου κρατήσει το μηδέν και στο γήπεδο του Ασπροχώματος, τότε θα βρεθεί στον τελικό, με δεδομένο ότι έχει “προίκα” τη νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος δήλωσε πάντως ότι δεν σκέφτονται το σκορ του πρώτου ημιτελικού και θα προσπαθήσουν για τη νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Σακελλαρόπουλος προσμένει από τους παίκτες του να πάρουν την πρώτη νίκη με τον Τσικλητήρα στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού τους, ώστε να προκριθεί ο Απόλλωνας στον τελικό. Το κύπελλο είναι άλλωστε ένας θεσμός που ενδιαφέρει τον ιστορικό σύλλογο, που κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, όπως και η ομάδα της Πύλου.

Στα θετικά για τους γηπεδούχους ότι επιστρέφει ο Κακαλής που εξέτισε την ποινή του και έτσι η μόνη απουσία είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Σπανός

Από τον Τσικλητήρα θα απουσιάσει ο τραυματίας Τσώνης, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Γεωργιάδη.