Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 14:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΑΝΗ τελικό 3-0

Γράφτηκε από τον

Η "Μαύρη Θύελλα" με τον Απόλλωνα Καλαμάτας θα διεκδικήσουν το κύπελλο Μεσσηνίας για τη σεζόν 2018-19.

Φινάλε και στο Ασπρόχωμα. Απόλλωνας - Τσικλητήρας 3-1! Στον τελικό ξανά μετά από 3 χρόνια ο Απόλλωνας Καλαμάτας. Η "Μαύρη Θύελλα" προκρίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο δύο σερί σεζόν.

Τελείωσε το ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Καλαμάτα - Μάνη 3-0. Η "Μαύρη Θύελλα" προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Γκολ για τον Απόλλωνα στον άλλο ημιτελικό στο 93'! Από σέντρα του Τσουλάκου, ο Νέστορας Μπάκας πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 3-1, που δίνει την πρόκριση στους καλαματιανούς.

93' Αλλαγή για την Καλαμάτα ο Χόντζας στη θέση του Ζελέκου.

92' Ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς λόγω του τραυματισμού του Γιάννη Χελά από το Μανώλη Αλιατίδη. Αποχωρεί ο Χελάς και στη θέση του ο Καμπανάρος. 

90' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλιατίδη που αποβάλλεται και έτσι θα χάσει το επόμενο ματς με τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής.

84' Αλλαγή για τη Μάνη. Ο Στύλα στη θέση του Φετάχου που αποχώρησε τραυματίας.

80' Αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μίνγκας στη θέση του Λαθύρη.

79' Γκολ για την Καλαμάτα. Ο Ζελέκου με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 3-0 από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, όπως φάνηκε με γυμνό μάτι. Η βοηθός Τσουκάλη όμως δεν σήκωσε τη σημαία.

77' Αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Φουάσης στη θέση του Ρόνι Κάρλος

Η Καλαμάτα έχει αυτή την ώρα σκορ πρόκρισης, ενώ ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα ακόμα γκολ για να περάσει στον τελικό. Ο Τσικλητήρας με το εκτός έδρας γκολ κρατά αυτή την ώρα το εισιτήριο.

 Να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης στους σημερινούς ημιτελικούς, καθώς μόνο με νίκες των γηπεδούχων με σκορ 1-0 θα χρειαζόταν το έξτρα ημίωρο. Η Καλαμάτα είναι στο 2-0 με τη Μάνη και ο Απόλλωνας στο 2-1 με τον Τσικλητήρα Πύλου.

Οσον αφορά τα ματς των μικτών ομάδων της Μεσσηνίας στον Πύργο με τις αντίστοιχες της Ηλείας, η Κ14 αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα, ενώ το ματς των Κ16 είναι στο 0-0 στο 30.

Στο 63' αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Γεωργιάδης και ο Τσικλητήρας συνεχίζει με 10 παίκτες.

Γκολ για τον Απόλλωνα στον άλλο ημιτελικό. Ο Καραχάλιος με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Μανωλόπουλου κάνει στο 62' το 2-1. 

61' Κόρνερ Λαθύρη, ο προωθημένος Αλιατίδης με το πόδι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και δίνει σκορ πρόκρισης για την Καλαμάτα. Καλαμάτα - Μάνη 2-0.

59' Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Χίλγκεν η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

57' Αλλαγή για τη Μάνη. Ο Πιχιγιόνι στη θέση του Βαγγέλη Χελά που τραυματίστηκε.

54' Διπλή ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Ζελέκου δύο φορές σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χριστόπουλος απέκρουσε, έχοντας και τη βοήθεια των αμυντικών στους οποίους χτύπησε η μπάλα.

53' Σε αντεπίθεση ο Λαθύρης προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση αντί να πασάρει στον Μαστραντωνάκη που περίμενε και ο Χριστόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας.

47' Φάουλ Ζελέκου από αριστερά, η μπάλα φθάνει στο β' δοκάρι στο Μπίζο που σκοράρει, αλλά η βοηθός Τσουκάλη είχε σηκώσει νωρίτερα τη σημαία για οφσάιντ.

46' Σουτ Λαθύρη από το ημικύκλιο της περιοχής απέκρουσε ο Χριστόπουλος.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στους δύο ημιτελικούς.

Ημίχρονο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Καλαμάτα - Μάνη 1-0 από το 15' με γκολ του Βαγγέλη Λαθύρη. Στον άλλο ημιτελικό που διεξάγεται στο γήπεδο του Ασπροχώματος Απόλλωνας - Τσικλητήρας 1-1. Στο 12' ο Χρήστος Τρίψας έκανε το 9-1 και στο 30' ο Δημήτρης Τσουλάκος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

44' Ο Ι. Χελάς βρίσκεται στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπίζου μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι Ψηλοπαναγιώτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

37' Πρώτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Μαστραντωνάκης στη θέση του Μάρκοβιτς που τραυματίστηκε.

36' Τεράστια ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Ρόνι Κάρλος πέρασε και τον τερματοφύλακα από πλάγια θέση αριστερά, αλλά ήθελε να μπει με τη μπάλα στα... δίχτυα και ο Βαβαρούτσος αποσόβησε σίγουρο γκολ.

35' Καλή στιγμή για τη Μάνη, που στα τελευταία λεπτά βγαίνει περισσότερο στην επίθεση. Από σέντρα του Ι. Χελά, ο Κ. Πουλάκος έπιασε στην κίνηση το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Κασωτάκης.

Ισοφαρίζει ο Απόλλωνας στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Στο 30' από σέντρα του Κακαλή,  Δ. Τσουλάκος με πλασέ έγραψε το Απόλλωνας - Τσικλητήρας 1-1.

31' Μεγάλη ευκαιρία για τη Μάνη. Από φάουλ του Βαγγέλη Χελά από πλάγια θέση δεξιά, ο Γιάννης Χελάς πετάχτηκε στην πορεία της άμυνας, αλλά πλάσαρε άουτ. Στην επόμενη φάση ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Ι. Χελάς δεν μπόρεσε να βρει όπως ήθελε την μπάλα και μπλόκαρε ο Κασωτάκης.

Πιέζει η Καλαμάτα για το δεύτερο γκολ.

27' Δοκάρι για την Καλαμάτα σε σουτ του Μάρκοβιτς, μέσα από την περιοχή. Ο Λαθύρης από αριστερά σέντραρε στο β' δοκάρι, η άμυνα της Μάνης ολιγώρησε και ο Σέρβος επιθετικός που έγινε αποδέκτης της μπάλας σούταρε, αλλά το σουτ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. 

Ετσι στους δύο ημιτελικούς έχουμε μέχρι στιγμής. Καλαμάτα - Μάνη 1-0, Απόλλωνας - Τσικλητήρας 0-1

Στον άλλο ημιτελικό, ο Τσικλητήρας ανοίγει το σκορ με σουτ του Χρήστου Τρίψα στο 12ο λεπτό.

15' Γκολ για την Καλαμάτα. Τραγικό λάθος του Χριστόπουλου που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Λαθύρης που καραδοκούσε την έστειλε στα δίχτυα. Με ανέλπιστο τρόπο η Καλαμάτα παίρνει το προβάδισμα στο σκορ.

Στον αντίποδα ο Χριστόπουλος είναι κάτω από τα γκολπόστ της Μάνης. Ο Πετριτάι δεξί μπακ, ο Π. Πουλάκος αριστερό μπακ και οι Μπεγέτης - Βαβαρούτσος στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Δουρούμης, δεξί χαφ ο Σπυρέας, αριστερό ο Φετάχου και ο Β. Χελάς μπροστά τους ως στήριγμα στους Ι. Χελά και Κ. Πουλάκο που θα σηκώσουν σήμερα το βάρος στην επίθεση.

O Kασωτάκης υπερασπίζεται την εστία της Καλαμάτας, ο Τάμπας καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ψάνης το αριστερό, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Μπίζος και Αλιατίδης. Στον άξονα είναι οι Γκελγκέρια και Χίλγκεν, δεξί χαφ ο Ζελέκου και αριστερό ο Κάρλος, με τον Μάρκοβιτς να παίζει πίσω από το Λαθύρη που είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Παράλληλα θα υπάρχει ενημέρωση και για τον έτερο ημιτελικό που διεξάγεται στο Ασπρόχωμα μεταξύ Απόλλωνα Καλαμάτας και Τσικλητήρα Πύλου.

Σφύριξε ο Ψηλοπαναγιώτης και το ματς ξεκίνησε.

Ολα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς. 

Με πορτοκαλί εμφανίσεις η Καλαμάτα στο σημερινό ημιτελικό, με ασπρόμαυρα η Μάνη. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Kασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης, Μπίζος, Αλιατίδης, Γκελγκέρια, Κάρλος, Ζελέκου, Μάρκοβιτς, Λαθύρης, Χίλγκεν.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Χριστόπουλος, Πετρ. Σπυρέας, Π. Πουλάκος, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Δουρούμης, Β. Χελάς, Μπεγέτης, Φετάχου, Κυρ. Πουλάκος, Ι. Χελάς.