Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2018 12:02

Μπαράζ ανακοινώσεων για τον τραυματισμό του Χελά

Γράφτηκε από τον

 

Αντιδράσεις και ανακοινώσεις έφερε ο σοβαρός τραυματισμός του παίκτη της ΑΕ Μάνης Γιάννη Χελά, μετά από πολύ σκληρό μαρκάρισμα του αμυντικού της Καλαμάτας Μανώλη Αλιατίδη στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης.

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα νίκησε με 3-0 και πέρασε στον τελικό ενώ ο Αλιατίδης αποβλήθηκε με β’ κίτρινη για το μαρκάρισμα στον Χελά που τραυματίστηκε σοβαρά.

Την αρχή έκανε ο επιθετικός της Μάνης Γιάννης Χελάς που στη σελίδα του στο facebook έγραψε:

“Οταν παίχτης της μεγαλύτερης ομάδας της πολύς σου σε λέει σε όλη την ροή του παιχνιδιού χωριάτη, βλάχο σου ρίχνει και μια καρατιά στο στήθος, έτσι για να το εμπεδώσεις.

Τυχερός που μετά από αυτό το μαρκάρισμα στα πλαίσια κίτρινης κάρτας (μην φάει και κόκκινη και 5+ αγωνίστηκες και δεν έχει τον παιχταρά στα επόμενα παιχνίδια ) θα ξαναμπορέσω να πάω στην δουλειά μου σε 15 20 μέρες”.

Ακολούθησε πλήθος μηνυμάτων στήριξης στον Γιάννη Χελά και σε κάποιες περιπτώσεις υβριστικά προς τον Αλιατίδη, από φίλους του παίκτη της ΑΕ Μάνης αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας

Ετσι η Καλαμάτα με επίσημη ανακοίνωση της ανέφερε:

“Ο ΠΣ Η Καλαμάτα καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα σχόλια που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μανώλη Αλιατίδη, με αφορμή το περιστατικό της αποβολής του στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕ Μάνης. Ο ποδοσφαιριστής μας ζήτησε άμεσα συγγνώμη από τον αντίπαλό του για την φάση που οδήγησε στον τραυματισμό του και δεν θα ανεχτούμε τις προσβολές, τα ψεύδη και τα απρεπή σχόλια σε βάρος του.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μανώλης Αλιατίδης, προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

“Όπως έκανα κατ’ ιδίαν στον Γιάννη Χελά χθες, έτσι και σήμερα, δημόσια πλέον, ζητώ συγγνώμη για την φάση στον αγώνα Κυπέλλου που οδήγησε στον τραυματισμό του. Ήταν μια άτυχη στιγμή πάνω στην ένταση του αγώνα, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε εσκεμμένα, κάτι που εξήγησα και στον ίδιο μαζί με τις ευχές μου για περαστικά”.

Απάντηση του Χελά

Την ανακοίνωση της Καλαμάτας σχολίασε με νέα δήλωση του ο Γιάννης Χελάς. “1ον. Η διοίκηση της Καλαμάτας πριν καταδικάσει την κοινωνική κατακραυγή θα έπρεπε να καταδικάσει την απρεπή συμπεριφορά του παίχτη της. Ο αθλητισμός ισούται ήθος και παιδεία και κάθε ομάδα θα πρέπει να λαμβάνει μετρά απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα δεχόμουν εγώ και οι συμπαίχτες απρεπή σχόλια και ήταν ολοφάνερο ότι το χτύπημα του ήταν εσκεμμένο.

2ον. Ψεύδεται, δεν μου ζήτησε ποτέ κατά πρόσωπο συγνώμη παρά αρκέστηκε σε ένα τυπικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ 7 ώρες μετά το παιχνίδι και μετά από προτροπή των συμπαιχτών του χρησιμοποιώντας μάλιστα απλώς την λέξη “σορυ”. Επιπλέον υποστήριξε στο συγκεκριμένο μήνυμα ότι εκείνη την ώρα έμαθε για το συμβάν. Σε άλλο γήπεδο ήτανε; Σας ρωτώ λοιπόν εσείς θεωρείτε την επίθεση του κόσμου άδικη; Και το χτύπημα του αθλητή σας κατά λάθος;

Υ.Γ. Είμαι πάρα πολλά χρονιά αθλητής του μεσσηνιακοί ποδοσφαίρου και δεν έχω έρθει πότε σε ρήξη με παίχτη αντίπαλης ομάδας. Ομως δεν έχω δεχθεί ούτε έχω δει ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορά από Μεσσήνιο αθλητή”.

Ανακοίνωση της ΑΕ Μάνης

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΑΕ Μάνης η οποία ανέφερε: “Σεβόμαστε απόλυτα την μεγάλη Μαύρη Θύελλα και ήταν μεγάλη τιμή για την ομάδα μάς πού αγωνίστηκε 2 φορές απέναντι στη σπουδαιότερη ομάδα του νόμου μας! Όσο αφορά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Χελά αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας κύριο Κουκούτση για το ενδιαφέρον πού έδειξε για την υγεία του Γιάννη επικοινωνώντας τακτικά μαζί μάς! Όσο αφορά τον τραυματισμό του αθλητή μας θεωρούμε πώς κάθε υγιής φίλαθλος θα έπρεπε αρχικά να καταδικάσει το άκρως επικίνδυνο και αντιαθλητικό χτύπημα του αντιπάλου ποδοσφαιριστή πού θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερες συνέπειες αν στη θέση του Γιάννη βρισκόταν κάποιο από τα 15χρονα παιδιά πού αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι! Το βίντεο άλλωστε είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το τι ακριβώς συνέβη...θεωρούμε πώς κανένας δεν μπορεί να επικροτήσει την ενέργεια αυτή παρά μόνο να την καταδικάσει, τέτοιες ενέργειες είναι θεμιτές σε αγώνες πολεμικών τεχνών σε ποδοσφαιρικά γήπεδα σίγουρα όχι! Παρόλα αυτά η μεταμέλεια και η συγγνώμη είναι κάτι πού αν και εφόσον γίνεται συνειδητά πάντα γίνεται αποδεκτή”.