Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2018 12:27

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Αυλαία στο 2018 με σπουδαίο ματς στο “Καπετάν Βασίλης” μεταξύ ΑΟΔ και Τσικλητήρα

Γράφτηκε από τον

 

 

Η τελευταία αγωνιστική της Α’ τοπικής κατηγορίας της Μεσσηνίας για το 2018 θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για την 13η αγωνιστική και πλέον θα μένουν άλλες δύο τον Ιανουάριο για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Από το πρόγραμμα του διημέρου το ματς που ξεχωρίζει είναι δίχως αμφιβολία αυτό του πρωτοπόρου Διαβολιτσίου με τον τρίτο της κατάταξης Τσικλητήρα Πύλου.

Ο ΑΟΔ έχει πάρει μια διαφορά 4 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Απόλλωνα και θέλει να την διατηρήσει, κατακτώντας μια ακόμη νίκη για να κάνει παράλληλα... καλές γιορτές.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα έχει δύο σερί διπλά στην Καλαμάτα και με όπλο την έδρα της θα επιδιώξει να μπει δυνατά και να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την άλλη ο Τσικλητήρας θα πάει με πεσμένη ψυχολογία στο “Καπετάν Βασίλης” αφού μεσοβδόμαδα απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου χάνοντας με 3-1 από τον Απόλλωνα, ενώ είχε προηγηθεί με 0-1.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου έχει δείξει όμως καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και στόχος της είναι να μην χάσει στο Διαβολίτσι.

Οι γηπεδούχοι έχουν δύο σημαντικές απουσίες στην επίθεση, τον τραυματία Κάνιστρα και τον τιμωρημένο Κουλόπουλο, ενώ για τους Πυλιώτες θα λείψουν ο τιμωρημένος Γεωργιάδης και ο τραυματίας Τσώνης.

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας υποδέχεται στο Ασπρόχωμα την Σπερχογεία και με την ψυχολογία στα ύψη, ένεκα της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι ασπρόμαυροι είναι μεν αήττητοι στην Α’ τοπική, όμως οι 6 ισοπαλίες στα 12 παιχνίδια τους έχουν φέρει στο -4 από την κορυφή και χρειάζονται πάση θυσία το τρίποντο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόλλωνας στα 6 τελευταία παιχνίδια του, έχει απολογισμό 5 ισοπαλίες και μόνο μία νίκη!

Η Σπερχογεία είναι σε καλή βαθμολογική θέση και θα κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι της, αγωνιζόμενη δίχως σκοπιμότητες στην προσπάθεια να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δύσκολη έξοδο έχει η Εράνη στην έδρα του Πανθυουριακού. Οι Φιλιατρινοί που είναι στο -5 από την πρώτη θέση, εκτός έδρας έχουν 2 νίκες σε 5 ματς και θα κοιτάξουν να πάρουν το διπλό για να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις.

Ο Πανθουριακός πήρε ανάσα με τη νίκη του στη Μεσσήνη επί του Ολυμπιακού Ανάληψης και είναι δεδομένο πως θα βάλει δύσκολα στους “πράσινους”.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί και στο κύπελλο, με την Εράνη να παίρνει την πρόκριση.

Ενδιαφέρον και αμφίρροπο ματς θα γίνει στο Μελιγαλά, όπου ο Εθνικός υποδέχεται τον Τέλλο Αγρα.

Οι γηπεδούχοι τα πηγαίνουν εξαιρετικά φέτος έχοντας ένα ρόστερ με πολλούς ντόπιους παίκτες και μικρό μπάτζετ και στόχος τους είναι με τη δύναμη της έδρας να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας μετά την ισοπαλία με την Εράνη και την ήττα από την Κυπαρισσία, υποχώρησε στη βαθμολογία και θα κοιτάξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παίρνοντας αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα του Μελιγαλά.

Ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα θα γίνει και στο γήπεδο των Σφαγείων, όπου η Α.Ε. Μάνης θα φιλοξενήσει την Ανδρούσα.

Οι Μανιάτες που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από το θεσμό του κυπέλλου απέναντι στη “Μαύρη Θύελλα” είναι αποδεκατισμένοι και θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στην Ανδρούσα.

Μια Ανδρούσα που έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της και είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ενώ προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Στην Τριφυλία η Κυπαρισσία έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην ουραγό Αβία.

Ο ΑΟΚ έκανε μεγάλο διπλό την περασμένη Κυριακή στους Γαργαλιάνους και στοχεύει στη νίκη για να ανέβει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Από την άλλη η Αβία έχει τρεις συνεχόμενες ήττες που την έφεραν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα προσπαθήσει να διακόψει αυτό το αρνητικό σερί στην Κυπαρισσία.

Τέλος, σπουδαίο ματς με φόντο την παραμονή θα γίνει στο “Γ. Λουκαρέας” όπου θα αναμετρηθούν οι δύο Ολυμπιακοί, αυτός της Καλαμάτας και αυτός της Μεσσήνης.

Οι “ερυθρόλευκοι” της Καλαμάτας αγνοούν τη νίκη μετά από 12 αγωνιστικές, έχοντας 8 ισοπαλίες σε 11 ματς και μια νίκη άνευ αγώνα με το Φαραί.

Ετσι θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να κάνουν σημαντικό βήμα παραμονής και απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Οσο για τον Ολυμπιακό Ανάληψης δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, χαρακτηριστικό πως έχει 7 ήττες και μια ισοπαλία στα 8 τελευταία παιχνίδια του.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη είναι πλέον οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει να μην χάσει στο “Γ. Λουκαρές”, για να πάρει και ψυχολογία εν όψει της συνέχειας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

13η αγωνιστική

Σάββατο

Πανθουριακός - Εράνη

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”, 3 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αδαμόπουλος, Τσοπανάκης

Α.Ε. Μάνης - Ανδρούσα

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

 

Κυριακή

 

Κυπαρισσία - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Καυκάς, Ρουμελιώτης, Γιαννέτσος

Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος, Μιχαλόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας - Σπερχογεία

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Τσοπανάκης, Γεωργαντάς

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Τσουκάλη, Μπασιλάρης

Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Διαβολιτσίου 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Τσουλάκος

Α.Ο. Φαραί - Ομόνοια (0-3 α.α.)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 12 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 23-5 28

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 18-8 24

3. Τσικλητήρας Πύλου 14-6 23

-. Εράνη 20-11 23

5. Εθνικός Μελιγαλά 17-11 19

-. Ανδρούσα 18-14 19

7. Σπερχογεία 15-17 18

-. Κυπαρισσία 13-18 18

9. Τέλλος Αγρας 15-13 17

-. Πανθουριακός 17-16 17

11. Α.Ε. Μάνης 8-13 15

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 10-16 11

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 7-25 10

-. Ομόνοια 11-20 10

15. Α.Ε Αβίας 10-22 8

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.