Δευτέρα, 24 Δεκέμβριος 2018 12:41

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-0: “Χτύπησε” στην αρχή και στο τέλος (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στην αρχή και στο τέλος το Διαβολίτσι επικράτησε με 2-0 χθες του Τσικλητήρα Πύλου και διατήρησε το +4 από τον δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για τον ΑΟΔ που φαίνεται πως έχει βρει ρυθμό και παίρνει τις νίκες, άλλοτε εύκολα άλλοτε πιο δύσκολα.

Στο χθεσινό ματς που έγινε παρουσία 150 περίπου θεατών στο “Καπετάν Βασίλης” οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Αρτέμη Πάλια, όμως μετά το ημίωρο κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στον Τσικλητήρα. Τη νίκη τους την σιγούρεψαν ακριβώς στο 90’ με ένα πανέμορφο τέρμα του πέτυχε ο Κώστας Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα.

“Βάθος” στον πάγκο

Ετσι η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2018 και αυτό το +4 στην κορυφή της δίνει τη δυνατότητα να παίζει με λιγότερο άγχος σε κάθε παιχνίδι και να διαχειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις.

Η διαφορά του ΑΟΔ με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας είναι πως έχει “βάθος” στον πάγκο, με τον Παλαμάρα να διαθέτει 17-18 “έτοιμους” ποδοσφαιριστές.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες αλλαγή μπήκαν οι Εμμανουήλ, Γεωργιόπουλος, Ασημακόπουλος και Κανελλόπουλος, ενώ έλειπαν και ο τραυματίας Κάνιστρας και ο τιμωρημένος Κουλόπουλος.

Οσον αφορά τον Τσικλητήρα το πάλεψε το χθεσινό παιχνίδι και ίσως η ήττα με δύο γκολ τον αδικεί, αφού ο ΑΔΟ δεν είχε την παραμικρή φάση στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα της Πύλου αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών και φαίνεται πως γίνεται σωστή δουλειά από τον Γιώργο Αργυρόπουλο, μιας και ο Τσικλητήρας προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Με απευθείας κόρνερ

το 1-0 ο Πάλιας στο 5’

Το χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Διαβολιτσίου να μπαίνουν δυνατά, όπως είχαν κάνει και στα δύο προηγούμενα ματς με Μάνη και Ολυμπιακό.

Μόλις στο 2’ ο Μπαστακός εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση, με τον Ντουγέρογλου να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 5’ ο Πάλιας εκτέλεσε με φάλτσο ένα κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να χτυπά στον αγωνιστικό χώρο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 1-0 έγινε με έναν ανέλπιστο τρόπο και το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Παλαμάρα.

Ελεγξε τον ρυθμό

στο πρώτο μέρος

Στο 15’ πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Καγιανάς σέντραρε από δεξιά με τον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Σούλα να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Νωρίτερα πάντως, μόλις στο 9’, οι Πυλιώτες έχασαν με τραυματισμό τον Παυλάκο που υπέστη βαρύ διάστρεμμα και πήγε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λιόλιος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τζανετέας πήρε την κεφαλιά που βρήκε και σε κεφάλι αμυντικού και έφυγε μόλις άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μπαστακός επιχείρησε μια σέντρα με τον Πιτσιλή να πιάνει την γυριστή κεφαλιά που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να πατούν την περιοχή του Τσικλητήρα.

Καλύτερος η Πύλος

στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, το τέμπο του ματς έγινε πιο αργό με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του ΑΟΔ έδωσαν χώρο στον Τσικλητήρα που ανέβασε στροφές και επιδίωξε να γίνει απειλητικός κυρίως από τα δεξιά, ενώ και ο Χρ. Τρίψας έπαιρνε πρωτοβουλίες από τον άξονα.

Η μοναδική πάντως φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι έγινε στο 62’ όταν ο Χρ. Τρίψας σέντραρε, ο Κρεμύδας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να στρώνεται στον Ιλιάζι που σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Στο τελευταίο 20λεπτο είχαμε... διαγωνισμό λαθών από τις δύο ομάδες, με τους παίκτες του ΑΟΔ να επιδιώκουν να ροκανίσουν το χρόνο, χωρίς να έχουν ως μέλημά τους να πετύχουν ένα δεύτερο.

Ο Κανελλόπουλος το 2-0 στο 90’

Τελικά οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ ύστερα από συνεργασία δύο παικτών που ήρθαν από τον πάγκο... Ηταν το 90’ όταν ο Εμμανουήλ από αριστερά με κάθετη πάσα βρήκε στην περιοχή τον Κανελλόπουλο που έκανε ωραία κίνηση και με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0.

Πολύ καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Αδαμόπουλου και Τσουλάκου.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κωνσταντακόπουλος, Πάλιας (79’ Ασημακόπουλος), Μπαστακός, Σταματελόπουλος, Μπαλόπουλος, Κρεμύδας, Τζανετέας (56’ Γεωργιόπουλος), Πιτσιλής, Ζάκκας (70’ Εμμανουήλ), Τσουκαλάς (81’ Κανελλόπουλος), Λιόλιος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ντουγέρογλου, Ν. Παπαγεωργίου, Σεφεράσι, Καγιανάς, Παυλάκος (9’ λ. τρ. Ιλιάζι 84’ Ζίου), Γρ. Παπαγεωργίου, Χρ. Τρίψας,  Γ. Τρίψας, Διακουμής, Σούλα, Κ. Μεμά (69’ Κουρεμπανάς).