Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 14:28

Τουρνουά στη μνήμη των τριών μαθητών έγινε χθες στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη των τριών 16χρονων μαθητών από την Κυπαρισσία που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο διοργάνωσε χθες το μεσημέρι ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας.

Σε αυτό επίσης συμμετείχαν η μικτή ομάδα Λυκείων της Τριφυλίας, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας και ο ΠΑΟ Καλού Νερού. Ένα τουρνουά μνήμης για τα 3 παιδιά που ήταν στις ακαδημίες του ΑΟΚ και που τόσο απρόσμενα έχασαν την ζωή τους.

Συναθλητές τους και συμμαθητές τους αγωνίστηκαν χθες για ένα διαφορετικό σκοπό, όχι για κάποιο έπαθλο, αλλά για να τιμήσουν την μνήμη τους, αλλά και να περάσουν το μήνυμα ότι δεν τους ξεχνάνε. Απώτερος στόχος είναι να καθιερωθεί αυτό το τουρνουά κάθε Χριστούγεννα όπου εκτός από την μνήμη των παιδιών να ευαισθητοποιεί τους πάντες στο να αποφεύγονται τέτοια τραγικά γεγονότα.

Πριν την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και στην συνέχεια οι παίκτες των ομάδων αγκαλιασμένοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία του ΑΟ Κυπαρισσίας ο προπονητής της ομάδας Τάκης Παναγόπουλος σημείωσε: «Αυτά τα παιδιά πέρασαν από την ακαδημία του ΑΟΚ και το θεωρούμε υποχρέωση μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη τους. Θέλουμε να το καθιερώσουμε – αν μπορέσουμε- σε θεσμό κάθε Χριστούγεννα να παίζουν οι ομάδες της Κυπαρισσίας για να μην τους ξεχάσουμε. Σε αυτό πιστεύουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος και η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί παράγοντες και οι φορείς της περιοχής, είναι κάτι που μας αφορά όλους, είναι κάτι που θα πρέπει να μεγαλώσει. Εμείς το ξεκινήσαμε είναι στο χέρι όλων να στηριχτεί και να γίνει κάτι μεγαλύτερο.

Το μήνυμα είναι ότι δυστυχώς η άγνοια και η νεότητα για αυτά τα παιδιά ήταν κάτι μοιραίο. Ήταν το πρώτο τους λάθος της ηλικίας και το τελευταίο. Είναι κάτι που μας έχει συγκλονίσει και δεν μπορούμε ακόμη να το ξεπεράσουμε, όλη η τοπική κοινωνία. Εύχομαι να μην έχουμε πάλι τέτοια γεγονότα ήταν κάτι πολύ βαρύ, τόσο για τις οικογένειες τους όσο και για την τοπική κοινωνία και όλο το πανελλήνιο.»

Τα αποτελέσματα των αγώνων δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο σκοπό για τον οποίο έγιναν, μόνο να σημειώσουμε ότι τους αγώνες διαιτήτευσε ο Κώστας Αντωνόπουλος.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ