Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 12:07

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Προβάδισμα ανόδου Μεθώνη και Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου.

Μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές και ενώ απομένει μόλις μια για να φτάσουμε στη μέση του πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί μια καλή εικόνα όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων και το που μπορούν να φτάσουν φέτος.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις ανόδου από την Α1 στην Α’ τοπική θα είναι τρεις, εκτός από την περίπτωση που υποβιβαστούν και οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες (Καλαμάτα, Πάμισος) από την Γ’ εθνική, οπότε οι θέσεις ανόδου θα είναι δύο.

Οι θέσεις του υποβιβασμού από την Α1 στην Β’ τοπική θα είναι 3 σε κάθε περίπτωση.

Σημαντική διαφορά

Μεθώνη και Καλό Νερό είναι οι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Κάτι που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα, μιας και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή έχοντας από 31 βαθμούς. Μετρούν από 10 νίκες, μια ισοπαλία και έχουν από μόλις μια ήττα.Το Καλό Νερό διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 35 φορές ενώ δεύτερος είναι ο Ακρίτας Κορώνης με 32 γκολ.

Παράλληλα, η Τριφυλιακή ομάδα έχει και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 9 γκολ. Η Μεθώνη έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 10 γκολ και την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 25 γκολ.

Στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι του α’ γύρου, η Μεθώνη ήταν η νικήτρια καθώς επικράτησε εντός έδρας του Καλού Νερού. Η Τριφυλιακή ομάδα έχει φέρει και μια εκτός έδρας ισοπαλία με την Θύελλα Χαρακοπιού (3-3) ενώ έχει κερδίσει όλα τα άλλα ματς.

Η Μεθώνη έχει επικρατήσει στο ντέρμπι με τον συγκάτοικο της στην κορυφή και οι βαθμολογικές απώλειες της εώς τώρα είναι η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Χανδρναϊκό με 2-4 και η εκτός έδρας λευκή ισοπαλία της 6ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση.

Την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου η Μεθώνη θα παίξει εντός με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας και το Καλό Νερό εντός με τον Παπαφλέσσας Χώρας, οπότε και θα μάθουμε ποια ομάδα θα πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Οπως και να έχει πάντως, το βέβαιο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν πάρει μια σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες και αποτελούν τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις της ανόδου.

Η τρίτη θέση της ανόδου

Για την 3η θέση της ανόδου, που όπως προαναφέρθηκε δεν θα υπάρξει μόνο αν υποβιβαστούν και ο Πάμισος και η Καλαμάτα από την Γ’ εθνική, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας έχει ένα μικρό προβάδισμα με τους 23 βαθμούς του όμως Πεταλίδι και Κορώνη είναι μόλις ένα βαθμό πίσω του, στους 22 βαθμού. Ο ΑΟ Φυτειάς που έχει 18 και οι Θύελλα Χαρακοπιού με το Δώριο που έχουν από 17, μπορούν ακόμη βαθμολογικά να ελπίζουν για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας είναι μάλιστα η ομάδα που δεν έχει πάρει το... ξεκούραστο τρίποντο με το Ασπρόχωμα, κάτι που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου.

Η μάχη της παραμονής

Η πρώτη από τις τρεις θέσεις υποβιβασμού είναι γνωστή από την έναρξη του πρωταθλήματος καθώς το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει καν στην διοργάνωση. Για τις άλλες δύο θέσεις όμως όλα είναι ανοικτά. Ο Μιλτιάδης είναι στην πιο δύσκολη θέση έχοντας 9 βαθμούς. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα φαινόταν καταδικασμένος αλλά η νίκη της περασμένης αγωνιστικής με τον Χανδριναϊκό τον έβαλε στο παιχνίδι της παραμονής.

Κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού είναι και ο Παπαφλέσσας Χώρας με 10 βαθμούς και ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη ο Χανδριναϊκός με 11 βαθμούς.. Ηρακλής Κυπαρισσίας και Αναγέννηση έχουν από 14 βαθμούς και σίγουρα δεν μπορούν ακόμη να αισθάνονται πολύ άνετα όσον αφορά την ανανέωση της παραμονής τους στην κατηγορία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Μεθώνη 22-10 31

. Καλό Νερό 32-9 31

3. Ηρακλής Καλαμάτας 20-11 23

4. Ακρίτας Κορώνης 29-13 22

-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 19-13 22

6. Α.Ο. Φυτειάς 13-16 18

7. Δώριο 14-16 17

-. Θύελλα Χαρακοπιού 14-17 17

9. Ηρακλής Κυπαρισσίας 11-20 14

-. Αναγέννηση Παραλίας 11-18 14

11. Χανδριναϊκός 15-20 11

12. Παπαφλέσσας Χώρας 5-19 10

13. Μιλτιάδης 4-29 9

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

(12-13 Ιανουαρίου)

Μεθώνη - Ηρακλής Κυπαρισσίας

Χανδριναϊκός - Πεταλίδι

Δώριο - Κορώνη

Α.Ο. Φυτειάς - Μιλτιάδης

Ασπρόχωμα - Ηρακλής Καλαμάτας

Θύελλα Χαρακοπιού - Αναγέννηση

Καλό Νερό - Παπαφλέσσας Χώρας