Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2019 18:07

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Ο Μάρκοβιτς την οδηγεί στον τίτλο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Ο Μάρκοβιτς την οδηγεί στον τίτλο

Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου και πρώτο του 2019, η “Μαύρη Θύελλα” έψαχνε μια μεγάλη νίκη στην Τρίπολη για να διατηρήσει το προβάδισμα των 4 βαθμών από τον Παναργειακό, αλλά και να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Ερμιονίδα.

Το έργο της, όπως αναμενόταν, ήταν δύσκολο ωστόσο ο Ιβάν Μάρκοβιτς έδωσε και πάλι τη λύση.

Ο Σέρβος με ένα καταπληκτικό γκολ στο 81’ χάρισε μια μεγάλη νίκη στην τοπική μας ομάδα και την οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής μετρώντας 12 νίκες και μια ήττα μετά την ολοκλήρωση του α γύρου.

Ο επιθετικός της Καλαμάτας πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ελίχθηκε αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και με ένα φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα της εστίας του Παναρκαδικού, ξεσηκώνοντας θύελλα πανηγυρισμών από τους φιλάθλους της Καλαμάτας που έδωσαν δυναμικό παρών και στο γήπεδο της Τρίπολης.

Σε μια περίοδο με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με επιθετικούς παίκτες εκτός μάχης (Γιόνδης, Αθανασόπουλος) αλλά και με τις πρόσφατες διοικητικές αναταράξεις να επηρεάζουν την ομάδα, η Καλαμάτα κρατά το προβάδισμα στην βαθμολογία με τον Μάρκοβιτς να είναι καταλυτικός.

Μόνο αυτός βρίσκει δίχτυα

στα 4 τελευταία παιχνίδια

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος είναι ο μόνος παίκτης που έχει βρει δίχτυα στα τέσσερα τελευταία ματς. Λόγω της γνωστής καθυστέρησης της έκδοσης του δελτίου του, έπαιξε πρώτη φορά στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Μανδραϊκό ως αλλαγή. Ακολούθησαν οι συμμετοχές χωρίς γκολ στα ματς με Πάμισο και Αμβρυσσέα και από εκεί και πέρα πήρε... φωτιά.

Στο εκτός έδρας ματς με ΑΟ Υπάτου πέτυχε στο 82’ το γκολ που χάρισε τη νίκη στην Καλαμάτα με 0-1. Ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο όπου με ένα επίσης πολύ ωραίο γκολ στο 11’ έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Στο ματς με την Ερμιονίδα σκόραρε επίσης με εξαιρετικό τρόπο αλλά το γκολ του δεν ήταν αρκετό για ένα θετικό αποτέλεσμα (1-2) και προχθές ήρθε το φοβερό γκολ που έγραψε το 1-0 στην Τρίπολη.

Εσπασε την παράδοση

Η νίκη στην Τρίπολη έδωσε τέλος σε μια αρνητική παράδοση που είχε η Καλαμάτα παίζοντας στην Αρκαδία με τον Παναρκαδικό. Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε κερδίσει τελευταία φορά το 1990 με 1-0 (ο Πετρίχος το γκολ). Στα χρόνια που ακολούθησαν έπαιξε έξι φορές στην Τρίπολη με απολογισμό 4 ήττες και 2 λευκές ισοπαλίες για να έρθει το μεγάλο προχθεσινό διπλό, το δεύτερο στην ιστορία των εκτός έδρας αγώνων της Καλαμάτας με τον Παναρκαδικό σε 19 παιχνίδια.

Πως ήρθε το μεγάλο διπλό

Η Καλαμάτα έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση στην Τρίπολη, παρότι δεν δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Οι Μεσσήνιοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν στο πρώτο 10λεπτο αλλά η προσπάθεια αιφνιδιασμού δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Παναρκαδικός ισορρόπησε γρήγορα, απείλησε με κάποιες στημένες φάσεις και στο 18’ είχε την καλύτερη του φάση όταν μετά από κόρνερ ο Μάρκοβιτς στην προσπάθεια του να διώξει έδωσε άθελα του στη μπάλα πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Κασωτάκης κατάφερε να τη βγάλει και πάλι κόρνερ.

Στο 25’ ο Μάρκοβιτς σούταρε άουτ ενώ η Καλαμάτα είχε δύο ακόμη αξιόλογες φάσεις με τον Μαρτίνες στο 32’ και τον Λαθύρη στο 44’ αλλά ο Καλογερόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και στις δύο περιπτώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πιο αργό ρυθμό και τον Γιάννη Χριστόπουλο να κάνει κάποιες αλλαγές βάζοντας στο ματς του Κάρλος και Μαστραντωνάκη.

Ο Παναρκαδικός είχε μια καλή φάση με τον Λυμπερόπουλο στο 79’ αλλά στο 81’ η Καλαμάτα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με το φοβερό σουτ του Μάρκοβιτς από το ύψος της περιοχής.

Στο 89’ ο Κασωτάκης μπλόκαρε δύσκολα προ του Βίνιεβιτς, μετά από γύρισμα του Τσιώλη, στην τελευταία φάση των γηπεδούχων στο ματς.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Καλογερόπουλος, Καναβέτας, Μπινώρης, Σεντεμέντες, Γκατιάγκα (60′ Σπίντζος), Στρέμπας, Μουλιάτος, Σβίγγος, Καρβάλιο(64′ Τσιώλης), Ν.Λυμπερόπουλος, Γεωργόπουλος (71′ Βίνιεβιτς)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Φουάσης (92’ Τσόπελας), Χίλγκεν, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Μαρτίνες (78’ Μαστραντωνάκης) Πινδώνης, Μάρκοβιτc, Μίνγκας (71′ Ζελέκου), Λαθύρης (65′ Ρόνι Κάρλος).