Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 18:02

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1: Η πρόκριση στους "8" θα κριθεί στη Νέα Σμύρνη

Γράφτηκε από τον
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1: Η πρόκριση στους "8" θα κριθεί στη Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο στους "Ζωσιμάδες", σε πολύ δύσκολο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο λόγω του χιονιού. Κρίζμαν (13') και Ντουρμισάι (24' πεν.) τα γκολ της αναμέτρησης.

H αναμέτρηση στους "Ζωσιμάδες" ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Σε ένα πολύ επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο λόγω του χιονιού που είχε πέσει, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στις 22 Ιανουαρίου, στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία που μάθαμε από το ματς...

1. ΣΕΝΤΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 15.00. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι που εργάζονταν στους Ζωσιμάδες "πάλευαν" με τα χιόνια, προκειμένου να καθαρίσουν το γήπεδο. Εντέλει πάρθηκε η απόφαση να γίνει η σέντρα 15 λεπτά, δηλαδή στις 15.15. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βοηθός Χρυσούλα Κουρομπίλια βρισκόταν διαρκώς εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης λόγω του χιονιού που είχε πέσει στον χώρο ευθύνης της. Δύσκολος και επικίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος, εξαιτίας του οποίου τραυματίστηκε ο Νικολιάς του ΠΑΣ.

2. ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΡΙΖΜΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΤΣΙΛΟΥΛΗ
Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12', όταν ο Κούρντι βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΣ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν από πάσα του Γιάκου, ο Κρίζμαν από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κροάτης, μάλιστα, σκόραρε στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε ύστερα από 12 λεπτά. Ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Τσιλούλη και ο Ντουρμισάι στο 24' έγραψε το 1-1.

Ο Τσιλούλης έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει πέναλτι σε τρία διαδοχικά παιχνίδια Κυπέλλου, ενώ τα έξι από τα επτά γκολ του με τη φανέλα του Πανιωνίου στη φετινή σεζόν ο Φιορίν Ντουρμισάι, τα έχει πετύχει εκτός έδρας!

3. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ... ΜΗΔΕΝ
Όσο περνούσε η ώρα, ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο βαρύς και πιο επικίνδυνος. Αρκετοί παίκτες έπεφταν στο έδαφος με τραυματισμό, με αποτέλεσμα να σπάει ο ρυθμός. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε καμία ευκαιρία. Ενώ ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, ούτε αυτός μπορούσε να φτάσει σε τελική άξια αναφοράς. Οι Ηπειρώτες στο 92' ζήτησαν πέναλτι για χέρι του νεοεισελθόντα Μίκο σε σουτ του Γιάκου, αλλά από το replay φάνηκε πως δεν υπήρξε παράβαση.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (64' λ. τρ. Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77' Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανόιλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σιντί Αλί, Οικονομίδης (78' Μακρύλλος), Τσιλούλης (88' Μίκο), Ντουρμισάι.

Πηγή: sport24.gr