Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019 18:01

Εκοψαν πίτα οι διαιτητές ποδοσφαίρου της Μεσσηνίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, σε μια λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, ο τοπικός σύνδεσμος διαιτητών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης, άνοιξε την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας: “Σας καλωσορίζουμε στην κοπή της πίτας του συνδέσμου, σας ευχόμαστε καλή χρονιά και ότι επιθυμεί ο καθένας να το απολαύσει”.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους προσκεκλημένους εκπροσώπους των διοικήσεων της ΕΠΣΜ, του τοπικού συνδέσμου προπονητών και του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”.

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΜ, ο ταμίας Παναγιώτης Καλκαβούρας σημείωσε: “Εκ μέρους της ΕΠΣ Μεσσηνίας να μεταφέρω σε όλους τους διαιτητές χρόνια πολλά καλή χρονιά, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος, υγεία, καλές διαιτησίες και προσωπική επιτυχία στον καθέναν από σας. Αισίως εμείς σιγά-σιγά σαν συμβούλιο κλείνουμε τον πρώτο μας χρόνο. Νομίζω ότι όλοι έχετε βοηθήσει ώστε τα πρωταθλήματα μέχρι στιγμής τον ένα χρόνο που είμαστε διοίκηση να έχουν κυλήσει ομαλά, να έχουμε πάει πολύ καλά και ελάχιστα διαιτητικά σφάλματα να έχουν υπάρξει. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στους αγώνες.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Σ.Π.Π.Μ. Αγγελος Σκαφιδάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Καλή χρονιά με υγεία. Οπως συνηθίζω όταν βρίσκονται σε εκδηλώσεις των διαιτητών, θα επαναλάβω για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει αλάνθαστος άνθρωπος. Να σφυρίζεται πάντα αυτό που βλέπετε. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και να προσπαθείτε κάθε φορά να κάνετε τα λιγότερα”.

Θεοδώρου: “Το καρτέλ όσο πάει γίνεται πιο σκληρό”

Αμέσως μετά ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου είπε: “Σας μεταφέρω τις ευχές από τους παλαίμαχους της Καλαμάτας. Αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο που επιτελείτε. Από τότε που μπήκε το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Βλέπετε συναδέλφους σας τι έχουν πάθει από το καρτέλ, το οποίο όσο πάει γίνεται πιο σκληρό. Σας εύχομαι να είστε υγιείς και καλή επιτυχία στο έργο σας”.

Τις σύντομες ομιλίες έκλεισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Γιώργος Μπλάνας: “Εγώ με τη σειρά μου σας θέλω να σας πω χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχετε υγεία με τις οικογένειες σας. Ευχόμαστε το καινούργιο έτος να βρει τους διαιτητές μας σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος περισσότερους διαιτητές στα τοπικά και στα εθνικά πρωταθλήματα. Σας έχουμε πει από τη αρχή της σεζόν ότι η Επιτροπή Διαιτησίας είναι κοντά σας. Αλλωστε το βλέπετε σε οτιδήποτε χρειαστείτε, μη διστάσετε ότι πρόβλημα έχετε να μας το λέτε. Και πάλι χρόνια πολλά και καλή χρονιά”.

Το παρών έδωσαν ακόμη, το μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ και εορτάζων Γιάννης Μανωλόπουλος, ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου προπονητών Σωτήρης Μπουραντώνης και οι παρατηρητές διαιτησίας Παναγιώτης Μαυροειδάκος, Βασίλης Γεωργακίλας, ο εθνικός εκπαιδευτής και παρατηρητής διαιτησίας Νίκος Χρονόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, ο Σταύρος Λάμιας, που είναι και υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας στο νομό και ο Ανδρέας Μιχαλακέας.

Δώρα ρολόγια

Οπως συνηθίζεται στην κοπή της πίτα του συνδέσμου, δίνονται δώρα στα μέλη μετά από κλήρωση. Φέτος τα δώρα ήταν 6 ρολόγια-χρονόμετρα και τυχεροί ήταν κατά σειρά η Ματίνα Αγγελή και οι Γιώργος Μιχαλόπουλος, Ηλίας Ρηγόπουλος, Γιώργος Βανικιώτης, Νίκος Γάκης και Ηλίας Μπουρίκας.

Οσο για το φλουρί της πίτας, αυτό έτυχε στον διαιτητή Χαράλαμπο Τσοπανάκη.